Sám jsem si sestavoval herní stroj, očekávám slušný výkon hlavně na hry jak dnešní tak snad i v blízké budoucnosti. Nějaké znalosti mám, nicméně se chci poradit s zkušenými lidmi. Jde mi hlavně o 2 věci - Zdali budou komponenty spolu kompatibilní (na pcpartpicker jsem již zkoušel, nicméně ukazovala podezřele nízký požadavek na zdroj) a druhá věc, zdali není jeden komponent o hodně pozadu případně dopředu oproti ostatním. Hodlám si komponenty pokupovat z několika zdrojů a následně zaplatit někomu kvalifikovanému za sestavení. Ceny komponentů jsou zatím v dané relaci, v jaké jsem je nejlevněji našel. OS key si pořídím sám Win 10 Home
Motherboard
MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi / 4 500 kč
Na desce mě mimo jiné zaujala podpora až 5100 MHz RAM, které zatím nejsou dle mého infa k dispozici, takže dobrý základ do budoucna.
CPU
AMD RYZEN 7 3700X / 8 600 kč
Na CPU moc šetřit nechci, jelikož to se moc nedá obměňovat vyjma upgradu celého PC. Tento solidní kousek má mít údajně slušný výkon i bez taktování, což bych upřednostnil. Stejně tak chladič dodávaný s CPU má být dostatečný pokud netaktujete.
RAM
Tady se rozhoduji mezi dvěma variantami.
G.SKILL 64GB KIT DDR4 4000MHz CL18 RipjawsV / 7 700 kč
Časování, paměť i frekvence víc než dostačující.
HyperX 32GB DDR4 3200MHz CL16 FURY RGB / 4 100 kč
Trochu slabší a levnější varianta, nicméně paměti jsou nejjednodušší na upgrade
Zdroj
Seasonic Prime TX-750 / 4 800 kč
Výkon by měl být dost aby vše utáhl.
GPU
Tady bych prozatím chtěl použít svou současnou grafiku, která zatím ještě není tak stará.
Nvidia Geforce GTX 1050 Ti - 4GB GDDR5
Později, bych chtěl za investovat do silnější (snad i pak levnější)
ASUS ROG STRIX GAMING Radeon RX 5700 XT O8G / 12 000 kč
Disk
GIGABYTE AORUS Gen 4 SSD 500GB / 3 000 kč
Původně jsem chtěl mít SSD jen na systém a hry mít na HDD, nicméně rozhodl jsem se raději přihodit a novější hry mít na SSD (například u GTA Online je markantní rozdíl na SSD)
Přihodím si pak nějaký Seagate HDD okolo 1TB na starší hry a ostatní krámy.
Case
MSI MAG VAMPIRIC 011C AMD Edition / 1 500 kč
Prachové filtry a celkový vzhled mě přiměli si zvolit tento case.
Monitor
AOC g2460Fq
Ještě na závěr dodávám svůj monitor, který bych zatím také nechal.