To je hodně různorodé... nejsem fulltime střihač, který by dělal jednoúčelově jednu věc. Nejkvalitnější video co dělám (z vlastní techniky) je výstup z Ninja V v prores RAW ve 4k. Tam ale výkonově ani v téhle sestavě nemám prakticky problém (pokud jen LUT), byť na rychlejší sestavě by se asi pracovalo lépe. Problém samozřejmě nastává, když do toho přijde stabilizace, denoise a nějaké další prvky nebo náročnější barvení.
Největší problém ale je, když do toho přihodim ještě nějaké H265 z GoPro, případně mobil nebo H264/H265 z inbody nějaké kamery. Když tam mam více druhů formátů, je to skoro nepracovatelné.
A další část co dělám jsou různé multimediální projekty. Když pak mam projekt, kde třeba renderuju video na videomapping, kde se najednou potkává 5x 4k výstup v jednom oknu vedle sebe, který na sebe různě navazuje, odkazuje se na AE s trackováním atd.... tak to je na mojem PC už fakt utrpení

. Ale takovej projekt dělám třeba 1x do roka a dimenzovat na něj PC pro plynulou práci, asi bych musel směřovat na nějakou fakt úplně highend sestavu s TOP, co vůbec jde poskládat... což se mi ale samozřejmě nezaplatí, když za životnost PC to budou třeba 3-4x podobné projekty a z toho jen třeba 1 bude ještě k tomu komerčně zajímavej

.
Aktuálně mám:
MSI X370 SLI PLUS (MS-7A33)
Ryzen 7 1700
2x Corsair Vegeance LPX DDR4 16 GB 3000 MHz CL15
Samsung SSD 960 EVO 500 GB
GTX 960 2GB
Corsair TX 650W
A pak moře dalších SSD a HDD. Ta sestava 1Tb + 2 TB je asi ideální na moje potřeby s tím, že hrubé záznamy budu zpracovávat na dalších SSD, které budu připojovat extreně a tahat rovnou z Ninja V.