Účel: LN domáce PC na "všetko" - filmy, hudba, úprava fotiek, hobby CAD / 3D, hry vo fHD (momentálne len občasne)
Finančný limit: okolo 60 000 Kč, v rozumnom prípade + 10 %
Postavím si PC sám: áno
Budem taktovať: skôr nie
Monitor: nezarátava sa do ceny, ale časom sa bude kupovať nový 27" (fHD, 8-10bit), prípadne väčší - môžete doporučiť (nič zakrivené) cena tak do 10 000 Kč +- (nepotrebujem nič profi, ale ani žiaden lowend). Momentálne je to 22" Dell 2209WAf – IPS, 1680 x 1050 px
Kupujem periférie: mimo rozpočet - dobrú zvukovú kartu (mám ASUS Xnar Xense – mne ten zvukový prejav vyhovuje, ale pod W10/11 už nie sú ovládače) a potrebujem aby sa dalo prepínať medzi 3 výstupmi – 6,3 mm jack (600 Ohm), 3,5 mm jack a 3,5 mm jack – a to tá Xense vie.
Moje predstava:
CPU: AMD Ryzen 9 7900
Chladič: Noctua NH-U12A (podľa testov chladí Ryzeny trochu lepšie ako NH-D15, aj keď by som si myslel opak). Ja viem, ale vodníka nechcem.
RAM: 64 GB
MoBo: pôvodne to mal byť ASUS, ale po tom čo predviedol s X3D som k nemu tak trochu stratil dôveru, no na výber ale moc nie je
GPU: Sapphire PULSE RX 7900 XT Gaming 20GB GDDR6 (podľa testov je LN) alebo ekvivalent od nVidie. Aj keď až tak výkonnú grafiku asi ani nepotrebujem.
SSD: 1 TB na systém, 2-4 TB na dáta
Case: asi niečo od Fractalu. Mám staršiu odhlučnenú Lian Li PC-7FNB, ale tú nechám starému PC, predsa len dnes už sú na tom skrinky s chladením oveľa lepšie. Pokiaľ možno, tak nič s priehľadnou bočnicou, ale dnes to asi bude trochu problém.
Chladenie: Noctua (podľa predispozície skrinky) + mám 3 nepoužité Fractal Design Aspect 12 RGB - ale nemám s nimi žiadne skúsenosti, takže sa použiť nemusia
Zdroj: Seasonic Prime PX-1000 Platinum (alebo niečo iné, ale zatiaľ som so Seasonicom nemal problém)
Viem, som nad rozpočtom, ale ako som písal, v prípade rozumného / opodstatneného doplatku, som ochotný ísť s cenou hore.
PS: Nechcem žiadnu "diskotéku" – ak sa podsvietenie dá vipnúť OK, ale aj je trvalé, tak radšej nie.