Editacia videa a fotiek, CAD, QGIS, do 33 tis.

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mikino123x 18. 9. 2023 10:42

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Classic, pripadne LN

UCEL PORIZENI SESTAVY: editacia videa a fotiek, CAD, QGIS, obcas kancelarska praca, internet a mozno do buducnosti aj nenarocnejsie hry

FINANCNI LIMIT: do 33000 CZK

OPERACNI SYSTEM nemam

SESTAVITE SI PC SAMI? Nie

BUDETE TAKTOVAT? Nie

MONITOR + JEHO ROZLISENI? Nemam, poprosim o doporucenie najvhdonejsieho modelu pre danu zostavu a ucel.

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN?: Iba skrina

Nakolko som doteraz pouzival vyhradne len NTB, nemam s desktopmi moc skusenosti a aj preto som prisiel po radu od skusenejsich. Povodne som uvazoval o vykonnejsom NTB, ale vzhladom k financnym limitom a ucelu pouzitia je lepsi kompromis investovat do desktopu.
mikino123x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 9. 2023 11:19

Na jakém hw (CPU, GPU, RAM) jsi fungoval doposud?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod mikino123x 18. 9. 2023 11:52

No ako pisem. Doteraz som mal len NTB. Teraz posledny bol/je Lenovo Yoga 520 s i3-7100U a vstavanou grafikou. Jedine veci co som do neho prikupil bola ram Crucial SO-DIMM 16GB DDR4 SDRAM 2400MHz CL17 Dual Ranked a SSD Samsung 860 EVO 500 GB, aby to bolo aspon ako tak pouzitelne. Pripadne by bolo fajn ak by sa dalo nieco z toho pouzit aj do noveho PC, minimalne aspon to SSD. A mozno som zabudol dopisat, ze by bolo fajn ak by zvladlo aj podporu dualboot s linuxom.
mikino123x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ja-cz 18. 9. 2023 14:41

V cem delas video a fotky? Jake rozliseni ma video?

Z novych karet ma na video smysl az tak 4070, ktera ukousne v podstate pulku budgetu. A pak uz muzou chybet penize na kvalitni zbytek (HDD do PC dneska uz nepatri). Budgetovou moznosti je 3060 Ti z druhe ruky...

Tu mechaniku vazne potrebujes? Vyber skrine to znacne ztizi.

Monitor je v ramci limitu 33k nebo mimo? Pokud mimo, jaka je predstava budgetu? Budes delat video a fotky, takze presne barvy budou potreba. Za predpokladu pouziti zakladnich barevnych prostoru budou tohle kvalitni zakladni kandidati:
- 24" FHD https://www.czc.cz/asus-proart-pa248qv- ... 14/produkt
- 27" QHD https://www.czc.cz/asus-proart-pa278qv- ... 12/produkt
- 32" 4K Benq PD3205U
Ano, vetsi monitory jsou drazsi :-)
ja-cz
Junior