PC herní 30-35 tisíc classic

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod šlukáš 13. 10. 2023 12:38

Dobrý den, odkoukal jsem zde nějaké PC sestavy, ale bohužel na CZC již nemají dostupný zdroj be quiet 850 W proto jsem našel jiný a nevím jestli je do sestavy vhodný.
Níže přikládám odkaz na celou PC sestavu.
https://www.czc.cz/295950,382938,341757 ... 23253/kody

Předem děkuji za připomínky a podněty na změnu.
šlukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 10. 2023 13:03

Grafika, zdroj, case fany i CPU cooler budou zbytecne hlucne, serazeno od nejhlucnejsiho. Bez sluchatek u toho sedet nechces.

Co mas za monitor?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ja-cz 13. 10. 2023 13:54

Zdroj - za stejne penize jako ten asus mas BQ Pure Power 12M 1000W, vzal bych radeji ten. A nebo Seasonic Focus GX-850.

Chladic - Freezer A35, muzes ho vzit i ve variante s ARGB ventilatory. Skrinove ventilatory budou boeing, pokud to chces rozumejsi tak vymenit za Arctic P12/P14. Pameti radeji 3600. Pokud chces usetrit, tak SSD je na hrani overkill, postaci levny WD Blue.

Grafika - pokud chces hrat s RT tak 4070 bude lepsi, mene zrava a chladnejsi. Hrubym vykonem je 7800XT lepsi, obzvlaste po OC. Pulse je ale takovy ok zaklad. Osobne bych priplatil za lepsi edici (Nitro+, ASUS TUF) - karta bude chladnejsi a tizsi. Problem je, ze do vybrane skrine se ale ta karta vejde nejspis jen s minimalne jednim vymontovanym ventilatorem (mozna jeste slim ventilator by se vesel), coz neni dobre pro chlazeni. Takze bud vemes Pulse a bude to hlucnejsi, nebo ozelis hruby vykon a vemes 4070 ASUS dual, nebo vemes jinou skrin (idealne Meshify 2, budget moznost asi Focus 2), a nebo to risknes a zkusis nabastlit.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod šlukáš 13. 10. 2023 19:38

Monitor mám obyčejný už od roku 2017 Samsung s24F350, ale časem ho nejspíš vyměním. V roce 2016 jsem si koupil již "hotový" PC od CZC do 30 000, ale bylo mi řečeno, že se víc vyplatí si ho nakonfigurovat samostatně. Taky nechci moc extravagantní skříň. Sluchátka mám, ale vedle spí většinou přítelkyně a pokud by někdo udělal klidně úplně jiný návrh středně hlučného pc byl bych vděčný . Cena do 35 000 včetně OS. Zítra až budu na pc ještě zkusím nakonfigurovat návrhy co jsou výše.
šlukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 10. 2023 19:45

Ja Ti neco zkusim navrhnout, ale dneska uz to nebude.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 10. 2023 12:16

Z hlediska hlucnosti i spotreby i tepla Te lepe vyjde RTX4070. Ano, vim ze 7800XT ma 16GB, a ze ma (prumerne o cca 3%) nekde vyssi vykon. Bohuzel vsak ma vyssi i spotrebu, navic o dost vyrazneji nez vykon, konkretne cca o 25%.

35.611,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Zdroj jsem nechal vykonny, protoze takto bude velmi tichy, spotreba sestavy bude stejna ... a koupi levnejsiho bys moc penez neusetril. 5700X, 32GB 3600MHz RAM, 1TB NVME na OS a 2TB NVME na hry a na data.

A to nejlepsi jsem si nechal na zaver. Po uprave chlazeni graficke karty, ktere lze provest bez vlivu na jeji zaruku, a po odbornem odladeni pujde o kompletne LowNoise sestavu. (Hlucne jako ten puvodni navrh to vsak zdaleka nebude ani bez uprav.)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod šlukáš 14. 10. 2023 12:45

Díky moc . Jdu do toho :-) :-D
šlukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 10. 2023 19:53

Rado se stalo. Kdybys to chtel i odladit, dej vedet.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN