Herní PC do 30K-35K + monitor

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MrKaare 20. 2. 2024 20:45

Zdravím

Rád bych po 7 letech vyměnil Pc, bylo mi doporučeno od mého sourozence se zeptat zde na pana KineCZek, který mu pc sestavoval a je velice spokojený. Současný pc si nechám někde schovaný - https://www.czc.cz/acer-nitro-50-n50-60 ... 39/produkt

POŽADAVEK (NE)HLUČNOSTI: LN

ÚČEL POŘÍZENÍ SESTAVY: Hry 80 % Internet,filmy 20%

FINANČNÍ LIMIT: 30K-35K PC, Monitor 8K max

OPERAČNÍ SYSTÉM: Z minulé sestavy mám Windows 10 Home

SESTAVÍTE SI POČÍTAČ SAMI? : ne, rád bych poprosil pana KineCZek

BUDETE TAKTOVAT?: Ano

MONITOR + JEHO ROZLIŠENÍ? : Nechci úplně velký, takže stačí nějaký 27“ Jinak nyní mám https://www.czc.cz/acer-kg271ubmiippx-l ... 55/produkt

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKŘÍN?: Holou skřín
MrKaare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 2. 2024 21:20

Ahoj, rad Ti sem dam navrh a pokud budes chtit, i Ti vyslednou sestavu odladim. Ted bych Te vsak rad poprosil o trpelivost, k foru se rozumne (cti: z kompu) dostanu nejdrive v patek.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod MrKaare 21. 2. 2024 16:12

Děkuji mnohokrát
MrKaare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ja-cz 21. 2. 2024 20:42

V tomhle rozpoctu by uz to chtelo 4070S ASUS Dual, coz dava <17k na zbytek. Bude to asi na knap, ale s 14400f, levnou deskou a DDR4 by to jit mohlo.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod MrKaare 22. 2. 2024 18:10

Nemusí to být nic nabušeného, když to pár let vydrží budu spokojený.. jde mi o to aby mi to složil někdo kdo tomu rozumí a já dostal doporučení na pana KineCZek.
Vůbec se neoreintuji v komponentech
MrKaare
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 2. 2024 12:29

Tak jsem si konecne nasel chvilku podivat se Ti na ten navrh. LN, 35k a QHD ... dopredu reknu neco, co sam asi uz tusis (a nekolikrat to tu urcite i zaznelo): Ten budget je celkem dost napjaty a kazda pripadne pridana stokorunka by tu byla znat.

14400f se 4070S vychazi na 40k => R5 5600 se 4070 a 32/3600 ... to mi vyslo na par desetikacek pres kyzenych 35k. Ano, chapu. 35.3oo,- Kc sice stale neni do 35k, ale rozumne (cti: bez velkeho vlivu na herni vykon, nebo bez obrovskeho vlivu na hluk) oklestit ten navrh pod danou hranici uz bohuzel nelze.

35.291,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Pro tuto sestavu nebude nejmensim problemem QHD hrani tech nejnovejsich her na plne detaily. Pokud bys chtel ten stroj i sestavit a odladit => soukrome zpravy.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ja-cz 23. 2. 2024 13:44

jo tohle bude fajn. Obzvlaste pokud chce tazatel LN, tak sekat dal na zdroji a dalsich vecech nema smysl. 14400f by bylo jeste +2300 za procik a +500 za desku.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 2. 2024 13:46

V mezicase jsem byl v SZ dotazan, jak by vypadala LN varianta LGA1700 s rozpoctem posunutym na 40k. Za mne by vypadala takhle:

40.225,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Mezi zmenami lze postrehnout i vyrazne rychlejsi NVME SSD, nebo kvalitnejsi skrin.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod MrKaare 23. 2. 2024 14:50

Souhlasím, takto jsem spokojený
MrKaare
Kolemjdoucí