LN 35.000,- QHD hry

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dave GM 27. 6. 2024 14:20

Zdravím, příbuzný mě požádal o výměnu PC, současný PC má více jak 10 let (jen s výměnou zdroje a dokoupením dalších disků). Neplánuji proto žádný budoucí upgrade, až PC nebude stačit, pořídí se opět nové.

CENA - 35.000,- Kč
UCEL PORIZENI NOVEHO PC - internet, Youtube, hry (typu Farming simulator 22, Transport Fever 2, Mafia 2, GTA 5, ...)
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - LN
LICENCE WINDOWS - nezahrnovat (Win 11)
SESTAVENI POCITACE - sestaveni PC nechám na eshopu
MONITOR - mám, QHD.
PERIFERIE - jen holy komp
OVERCLOCK, UNDERVOLT - nechci

Inspiroval jsem se v doporučených sestavách a zkusil navrhnout:
https://www.tsbohemia.cz/?cls=ordbasket ... iid=492513

Vyplatí se teď s nákupem třeba měsíc počkat, například z důvodu příchodu nových technologií?

Děkuji
Dave GM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 6. 2024 18:02

Cekat se IMO nevyplati, ale sestavil sis bohuzel nesmysl. Jednak je vybrana konfigurace nepostavitelna bez kladiva a flexy ... a jednak by v zatezi slo o hlucnejsi classic stroj.

LowNoise samozrejme lze i s AM5 a za 35k. Jen GPU je "nesuper". Muzes si samozrejme priplatit a tu SUPER grafiku si v sestave ponechat. Navrh nasleduje:

35.184,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Po uprave chlazeni graficke karty, ktere lze provest bez vlivu na jeji zaruku, a po odbornem odladeni pujde o kompletne LowNoise sestavu. Dobre je asi i pripomenout, ze ani jedno z vyse uvedeneho Ti zadny z e-shopu neudela.

V pripade zajmu o sestaveni a odladeni kompletne LowNoise stroje mi zkus napsat soukromou zpravu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dave GM 28. 6. 2024 09:14

Díky za návrh. Kdybych upravil požadavek hlučnosti na classic, změnilo by se v návrhu něco?

Předpokládám, že nejhlučnější bude graficka karta.
Dave GM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 6. 2024 10:46

Ubral bych 2ks P12 PST.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dave GM 1. 7. 2024 10:16

Takže ty dva P12 PST byly určeny jako výměna chlazení na grafiku. Zatím bych to zkusil bez nich a v případě nespokojenosti s hlukem bych je vyměnil později.

Co se týká grafické karty, připlatil bych za tu Super.

Přes víkend jsem trochu bádal v oblasti odladění sestavy a zaujala mě možnost Undervolt, o které jsem před tím neměl tušení (pro procesor i grafiku). Jestli jsem hledal správně, tak budu potřebovat desku s čipem B650, která tyhle nastavení podporuje.

Poslední otázka je ohledně výkonu zdroje, vzhledem na provedené změny. Bude stačit dříve navržených 600W, nebo raději vybrat výkonější zdroj? BeQuiet kalkulačka mi spočítala maximální zátěž sestavy na 480W, nicméně u grafiky doporučují zdroj 750W...

Seznam komponentů: https://www.tsbohemia.cz/?cls=ordbasket ... iid=492499

Díky
Dave GM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 7. 2024 10:43

To doporuceni ma spise spotrebitelsky-ochranny charakter.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dave GM 19. 7. 2024 11:04

PC jsem nechal sestavit v TS Bohemii a tady je výsledek:
Vybraná fotka (3).jpg

Vybraná fotka (4).jpg

Zapojili všechny ventilátory, ten původní ze skříně dali pryč.
Nastavení RAM nechali defaultně, musel jsem v Biosu vybrat jiný profil, abych měl vyšší frekvenci.
Překvapilo mě, jak je PC tiché. Zatím jsem ho nezkoušel v zátěži.

Děkuji KineCZek za rady a pomoc s výběrem.
Dave GM
Kolemjdoucí