Classic herní všeuměl se specifickou skříní cca 35 000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PluArt 28. 11. 2024 21:12

Dobrý den,
když jsem si před cca 14ti lety stavěl s pomocí "Doporučených sestav" z PC Tunning webu svůj počítač s 2500K a AMD7850, říkal jsem si, že by mohl chvilku vydržet. No, vydržel nějakých těch 14 let, než tento týden odešla grafika a za tu dobu vlastně sloužil ke spokojenosti i výkonem.

Chtěl bych poprosit o doporučení na novou sestavu se specifickým požadavkem na bednu.

CENA: +/- 35 000,- nejde o každou korunu, spíš o praktičnost
ÚČEL: Hry (sice bude v 80% web, těch 20% na hry je super relax a pomalu dorůstá syn, kde budou hry převažovat, nechci měnit komponenty za rok/dva)
HLUČNOST: Classic - viz níže prosba o návrh specifické bedny, díky tomu může sklouznout k Boeing
WINDOWS: Prosím zahrnout, nemám licenci
SESTAVENÍ: Svépomocí - na tohle vlastně dost těším :-)
MONITOR: Aktuálně 1080, ale výhledově 1440 přes 100Hz, prosím zatím nezahrnovat do sestavy
PERIFERIE: Ne, vše mám
OVERCLOCK: Ne. S 2500K jsem si kdysi hezky hrál, ale už není čas :-( , funkčnost především.
OSTATNÍ: Bez blikátek, čím čistší a jednoduchý design, tím lépe

SPECIFICKÉ:
1) PC mám pod stolem na závěsu (kvůli místu), popruhy přitažené zespodu k desce. Tedy není možné odvod tepla nahoru. Ovládací panel ideálně tedy na čele, ale to jde řešit vývodem ovládacího panelu externě.
2) Pokud by 1) nešlo, pak poprosím o doporučení skříně co nejkratší, je jedno jak vysoká, ale do 38cm délky by bylo super.

Moc se mi líbí návrh ze sestav 35t, tíhnu k RTX 4070 Super (výkon vs. spotřeba).
Za sebe jsem si navrhl https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... F68617D5F7 ale právě s bednou si nejsem jistý a když bude možnost optimalizace, budu moc rád.

Děkuji za pomoc
PluArt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 11. 2024 22:09

Tohle ani slovo Boeing nevystihne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PluArt 28. 11. 2024 22:27

Omlouvám se, nedal jsem tam žádné ventilátory, moje chyba, ale nedával jsem je tam hlavně proto, že skříň je na doporučení a z toho vychází i počet a druh ventilátorů.

Jestli je tam úplně mimo i ostatní, budu rád za radu.

No, a pokud je umístění skříně úplně mimo, pak OK, pojďme do klasiky.

Díky moc
PluArt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 28. 11. 2024 23:58

33 102 Kč
tsbohemia (sestavení zdarma)
odkaz nutno otevřít v ANONYMNÍM OKNĚ
https://1url.cz/21CAN
pokud chceš 4070 tak např
https://www.tsbohemia.cz/asus-dual-gefo ... gb_d523870
https://www.tsbohemia.cz/gigabyte-gefor ... 2g_d513171
bohemka také dává zvýhodněnou licenci win, popř lze zakoupit na netu za 99kč
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 29. 11. 2024 00:23

Napadá mne jeden úlet :)

Minisforum UM890 Pro s Ryzen 8945HS a integrovanou grafikou Radeon 780M. Osazený je za cca 19 tis. v konfiguraci 32 GB RAM a 1 TB SSD, případně prázdný za 14 tis pro vlastní osazení RAM a SSD.
Na 780M se v 1080p dá v pohodě hrát a jakmile přestane stačit, krabička podporuje OCulink, tedy lze přes kabel připojit externí dock na grafiku (DEG1 OCulink eGPU Dock za cca 2500 Kč).
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod PluArt 29. 11. 2024 08:28

bandolier.wz píše:33 102 Kč
tsbohemia (sestavení zdarma)
----------

Díky moc za odkaz. O složení nejde, tam se spíš těším na sestavování svépomocí (děti mi moc lego nepůjčí, tak si si aspoň vyhraju takhle), u licence z nějaké zvláštní stránky za 99,- si moc iluze nedělám. Ne, že by to asi nefungovalo.

Ale ta bedna, nevidím tam žádné přidané ventilátory, takže jak psal KineCZek, to by asi už Boeing byl...

Každopádně díky.

-- 29. 11. 2024 09:33 --

KineCZek píše:Tohle ani slovo Boeing nevystihne.

OK, dá s e s tím něco dělat, nebo prostě rezignuju a postavím to do normální bedny? Ze starého PC zbyde Cooler Master Silencio S-něco (300?), což je sice hezká bedna, ale dost velká, DVD mechaniku ani šachtu pro disk už asi potřebovat nebudu.

Díky za případné doporučení
PluArt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 29. 11. 2024 08:46

V CASu co jsem dal jsou 4 vetraky . pokud se ti budou zdát hlučné, můžeš je vyměnit
Pokud se ti nelíbí licence za 99, můžeš ji mít i zdarma..
Jinak starou čase použít můžeš
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 11. 2024 09:27

Vecer jsem byl jen pres telefon. Nemluvim ani tak o ventilatorech - nevhodna GPU, pred kterou jsem tu uz bezpocetnekrat varoval, neresene chlazeni procesoru (bude mit 95°C) ... takhle se to presne delat nema.

K tomu zaveseni: NEDELEJ TO. 4070 ma po OC nejakych 275W, coz jednim jedinym 120mm ventilatorkem vzadu uz proste efektivne neodvetras, to ani fyzikalne nemuze vyjit. Aby to nejak fungovalo, musel bys tam nacpat obri CPU cooler (Fortis minimalne) se dvema vetraky + dozadu idealne prumyslovy ventilator s 3000rpm. Kdyz to bude tenhle: https://www.tsbohemia.cz/noctua-nf-f12- ... wm_d208606 tak dokonce nebudes v noci budit sousedy, ale ani tak u toho sedet proste nechces/i].

Silencio dnes uz tez nechme spat, z hlediska chlazeni [i]neni
konstruovane na dnesni zatez. (Nepsali jsme si spolu o te skrini pred par dny jinde?)

35k lepe a radostneji:

35.657,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Vykonove je to velmi podobne, nic moc lepsiho za 35k nevykouzlime. Ale hlukove jde o uplne jiny vesmir. Teplotne dtto.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PluArt 29. 11. 2024 10:31

Moc díky za návrh,
vypadá to super i za rozumnou cenu, díky moc za optimalizaci. Právě kvůli té větě "...takhle se to presne delat nema" jsem poprosil o radu, před lety jsem měl čas a chuť měsíc zjišťovat podrobnosti, dneska ani není čas a jsou větší borci (KineCZek), za to moc děkuji.

Zavěšení bedny - OK, kašlu na to, vymýšlel bych dlouho co a jak, stejně by to nedopadlo dobře. Ono není úplně problém s místem na milimetry a Endorfy s 37 cm je v pohodě, CM má teď 52, takže Endorfy se vejde v pohodě, aspoň bude hezky topit na nohy pod stolem :-)
O té skříni jsme si nepsali, asi někdo jiný.

Moc děkuji za čas a doporučení.
PluArt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 11. 2024 10:59

Takovy mozna blby napad, ale ... za mne ideal je drevena bedna velikosti krabice od bot, s gumovyma nozickama. A na to ten komp dat. NEdavat hlavne na zem, tam by komp z podlahy "sezral" vsechen prach z pulky mistnosti. A na stul radeji tez ne - az prilis mnoho kompu skoncilo s hrnkem kavy / sklenici coly / dzusem v utrobach. Na servis dostavame nejmene pet takovych do roka.

Jj, s tou skrini to byl nekdo jiny, slo o Silencio 550. (pred chvilkou jsem se dival)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN