Dobrý den,
když jsem si před cca 14ti lety stavěl s pomocí "Doporučených sestav" z PC Tunning webu svůj počítač s 2500K a AMD7850, říkal jsem si, že by mohl chvilku vydržet. No, vydržel nějakých těch 14 let, než tento týden odešla grafika a za tu dobu vlastně sloužil ke spokojenosti i výkonem.
Chtěl bych poprosit o doporučení na novou sestavu se specifickým požadavkem na bednu.
CENA: +/- 35 000,- nejde o každou korunu, spíš o praktičnost
ÚČEL: Hry (sice bude v 80% web, těch 20% na hry je super relax a pomalu dorůstá syn, kde budou hry převažovat, nechci měnit komponenty za rok/dva)
HLUČNOST: Classic - viz níže prosba o návrh specifické bedny, díky tomu může sklouznout k Boeing
WINDOWS: Prosím zahrnout, nemám licenci
SESTAVENÍ: Svépomocí - na tohle vlastně dost těším
MONITOR: Aktuálně 1080, ale výhledově 1440 přes 100Hz, prosím zatím nezahrnovat do sestavy
PERIFERIE: Ne, vše mám
OVERCLOCK: Ne. S 2500K jsem si kdysi hezky hrál, ale už není čas , funkčnost především.
OSTATNÍ: Bez blikátek, čím čistší a jednoduchý design, tím lépe
SPECIFICKÉ:
1) PC mám pod stolem na závěsu (kvůli místu), popruhy přitažené zespodu k desce. Tedy není možné odvod tepla nahoru. Ovládací panel ideálně tedy na čele, ale to jde řešit vývodem ovládacího panelu externě.
2) Pokud by 1) nešlo, pak poprosím o doporučení skříně co nejkratší, je jedno jak vysoká, ale do 38cm délky by bylo super.
Moc se mi líbí návrh ze sestav 35t, tíhnu k RTX 4070 Super (výkon vs. spotřeba).
Za sebe jsem si navrhl https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... F68617D5F7 ale právě s bednou si nejsem jistý a když bude možnost optimalizace, budu moc rád.
Děkuji za pomoc