Tip na server zamereny na GPU?

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 31. 1. 2025 15:10

Ahoj vsem,

nemate nekdo tip na firmu (klidne zahranicni, treba GB), ktera umi postavit server na miru, nebo ma v nabidce server s co nejvetsim vykonem GPU (kvuli vypoctum) ?

Potreboval bych do nejake rackove skrine nacpat 2-4 nVidia GPU karty s co nejlepsim pomerem elektrika / vypocetni vykon, ale uz se v HW dost dlouho nepohybuju a ztratil jsem prehled.

Kdyby nekdo mel nejake tipy, jsem jedno ucho :) Diky!
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 1. 2. 2025 05:40

Asi bych si nechal na míru nakonfigurovat např. DELL PowerEdge R7525. Zkus poptat u partnerů DELLu, např. Empira one, s.r.o. - https://empiraone.cz/ ..
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod eici 3. 2. 2025 14:43

a tento čo na mňa skáče na YT :)https://www.x-computers.eu/
eici
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 2. 2025 14:46

Nemůžeš myslet vážně ....

Budeš kupovat SERVER do firmy a za ty prachy žádná NBD, support, nic?
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petra2800 3. 2. 2025 20:16

Pan Prušák z X-COMPUTERS je živnostník, youtuber, streamer, ale za svou práci si vždy nechá velmi pečlivě zaplatit. Jeho znalosti ohledně extrémních sestav, ale i serverů jsou na vysoké úrovni, ale jak jsem psala v úvodu, že to nebude rozhodně levné.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 2. 2025 20:40

Což sestavit něco takového zvládne ledaskdo; dej mi budget a nemám též problém od píky dát do kupy nějaký 2U / 4U SuperMicro.

Ale potom poskytnout náležitej support, když se něco podělá - jinej level; a zmíňku o nějaký NBD záruce na X-Computers nedohledáš, jenom standardní záruční podmínky - a kdo chce čekat 30 dní na vyřízení reklamace, když ti v mezičase nejede nějaká služba vlastního byznysu? Do firmy bych server bez NBD typu ProSupport / ProSupport - Mission Critical nekupoval.

A tím pádem nějaký X-Computers fakt doporučit nelze.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod eici 4. 2. 2025 15:29

Ak je požiadavka na NBD, samozrejme ideálne priamo od DELLu. Nie sú bližšie špecifikované požiadavky či bude viac vyhovovať H100 alebo RTX5090. Možno ponuka iná ako DELLu tiež zaujme.
eici
Junior