Cena: okolo 60k
Účel: 95% hraní, zbytek brouzdání po webu
Hlučnost: stačí classic, repro to přehluší

Windows: mám licenci na W11 Professional
Sestavení: nechám na eshopu
Monitor: před rokem kupovaný LG 27GP850P-B
Periferie: vlastním
Overclock: neplánuji
Očekávám, že nová sestava by mohla vydržet zase dalších 10 let, než dojde k obměně za komplet novou.
Nyní k tomu, co jsem se během posledních měsíců snažil co nejlépe dát dohromady, ale určitě očekávám diskusi, že půjde něco vyměnit za lepší/levnější kousky

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 76A687D632
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D - prozatím (i teď) byl pro mě brzdou a "nutností" výměny PC procesor, sahám proto po aktuálně nejlepší herní variantě (přechod od Intelu)
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16G - chci zůstat u zelených, ceny už se celkem uklidnily, rád si užiju technologické vychytávky. Aktuálně frčím taky na Gigabyte a úplně bez problémů, proto bych rád u značky zůstal. Tenhle model mi parametry (hlučnos/teploty/výkon) vycházel nejlépe.
MB: ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI - tady jsem (možná zbytečně) vybíral docela dlouho. Chipset bych zachoval B850. K téhle konkrétní (momentálně jedu na MSI) jsem se uchýlil kvůli výstupům na zvuk (mám 5.1 sestavu a potřebuju do toho prostě narvat 3 Jacky - bez nutnosti vést kabely někde hnusně zepředu do case

PSU: MSI MAG A750GL PCIE5 II - oceňovaný v různých recenzích, měl by mít vše co moderní PC (s možností případných upgradů časem) vyžaduje
RAM: Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance Grey EXPO - tady jsem nad ničím moc nedumal a šoupnul tam nějaké 32GB za celkem rozumnou cenu
SSD: Samsung 990 PRO 1TB + Patriot VIPER VP4300 Lite 2TB - menší disk na OS + odkladiště (fotky, hudba), větší na hry. Původní myšlenka byla vzít 250-500GB M2 na OS, 1TB obyč SATA na data a (prozatím) 1TB M2 na hry. Když jsem ale porovnal ceny, vychází to takhle asi nejlépe.
CASE: Fractal Design Meshify 2 Black Solid - tady celkem tápu. Koukám na pěkný design (není prioritou, prosklení netřeba, PC stejně bude sedět někde za monitorem/pod stolem) a nějakou lepší ochranu proti prachu. Alternativou byla Fractal Design North XL Charcoal Black ve stejné cenové hladině či Corsair FRAME 4000D Black (doteď mám Corsair R300) - levnější, asi horší varianta?
Chladič CPU: Noctua NH-D15S - tady taky nevím, jestli nejde o zbytečný přestřel a nešla by ušetřit klidně tisícovka třeba za nějaký např. Endorfy Fortis 5 Dual Fan. Rád si nechám poradit
Snad jsem takhle nic nevynechal, těším se na nějaké rady a náměty, co případně upravit, děkuji předem