Stránka 1 z 5

Zhodnocení sestavy a rady

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 18:03
od jirin
Zdravim,
vybiram nove pc s cenou zhruba do 20 000,-
vybral jsem nasledovne:

Procesor:
AMD Athlon 64 3000+ BOX, 939 - 4970,- (4130,- bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29483

Základní deska:
Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra - 3700,- (3138,- bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31029

HDD:
Western Digital Caviar XL WD2000JS - 200GB SATA II - 3320,- (2790,- bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31757

RAM:
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 - 1565,- (1315,-bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397

Grafika:
Asus Extreme N6600 TOP/TD 128MB, PCI-E - 4000,- (3400,- bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 44F65.html

Skřín + zdroj:
Prakticky jakákoli s předním výstupem zvuku a USB. Cena okolo 1000Kč.
Zdroj odpovídající sestavě - značku Fortron, cenu co možná nejnižší

+FDD

DVD RW:
NEC ND3520A OEM - DVD-R/+R, DualLayer - 1308,- (1100,- bDPH)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30252

Myslim, ze by to mohlo byt ok, ale nevim, zda je vyhodnejsi pouzit Winchester nebo Venice?

A take si nejsem moc jisty v te graficke karte, ale ohlasy jsou an ni celkem slusne, ale jak rikam nevim, cnea by mela byt pripadne okolo tech 4000. Je tato dobra? Pripadne, jakou byste doporucili "do zalohy" ?.)

//adams: přesun do sekce PC sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 19:15
od ICEBOSS
CPU vem 3200+
desku DFI
HDD Hitachi
RAM ok
grafika ok
case kolem 3000kč CHieftec 410W. na pixlou za litr pro tuhle sestavu klidne zapomen. 350W fortron ti to tahat nebude a v mizerne skrini se budes jenom vztekat.
DVD-ok

a jadro Venice.

Zdroj

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 19:56
od shi
Fortron 350W to bude tahat uplně bez problémů, reálný odběr nejspíš nepřekročí 250W, takže možná by to ustál i 300W Fortron.

400W zdroj by měl smysl při SLI grafice a nebo RAIDovém poli. Case za 1000 Kč je v pohodě, jen si musí zkontrolovat proudění vzduchu.

S jádrem venice souhlasím :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 20:02
od ICEBOSS
a to si myslis nebo si to nekde cetl nebo to mas doma?

kamosovi nedavno podobna sestava rozpustila 350W AOpen (=ty lepsi Fortrony) a 350W levny fortron v case za litr a pul nedava casto ani sestavy s A64 a K8T880. Case za litr ma i spoustu dalsich nevyhod, mekke plechy, vibrace, kazdou chvili se o neco riznes, mizerne montaze mechanik atd atd atd... blbe resene pozice na vetracky... a vypada to tak hnusne...!!!

nesmysl je naopak obycejne RAIDove pole (0 a 1), kdyz uz sme u toho.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 20:52
od JakubL
Já mám tuhle grafiku a kupoval jsem si ji proto, že je to 6600 s 2ns Samsung pamětma jako u GT verze, takže má jen nižší takty, které v pohodě zvýšíš. Jen si dej pozor na chladič. Ten co tam je je nějaký pseudoměděný *****. Ja si teď budu kupovat Zalman VF700-ALCu. Prej tam jde i s těmi pasivy na pamětech. Ke zdroji - mě podobná sestava (podpis) maká i s Venice i s Fortronem 350W v pohodě. Navíc Winchester se už i blbě shání.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 21:04
od DigitalDooM
Souhlasím s Icebosem:

CPU: 3000+ nebo 3200+ Venice (modli se aby to byl 1,35V) winchestr už opravdu nee....

Desku jedině DFI lan Party Nfroce4Ultra-D je dražší ale kvalitou výbavou i výkonem uplně někde jinde ...prostě best of ...vyplatí se připlatit....

HDD: určitě Samsung nebo Hitachi SATAII

Ram: ok ..třeba ale doufám že 2x512MB !?

Grafika: OK

zdroj a case : nechápu proč si lidi zvylky šetřit na nejdůležitější komponentě PC která může odrovnat celej HW! krom toho nevybíráme zdroj tak aby to jen tak tak uživil ale tak aby měl dostetčnou rezervu a byl bezpečný což nesplňuje nejlevnější forton ani omylem ...nedoporučuji šetřit!

Jistota je Chieftec s 410W zdrojem !
nebo je varianta levicom 450W x-alien za 1650,- a nějaká case ...

DVD:ok

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 21:43
od JakubL
Jo jasně. Byla by blbost nevzít si SATA II disk i když to vlasně není vůbec poznat. Ale cenově to je skoro stejný a když to umí deska - tak proč ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 21:58
od ---> ondratel <---
http://eshop.bscom.cz/DetailPage.asp?DP ... d=18842915

iceboss: tenhle zdroj by to uz utah? jak tak koukam je to nejvykonejsi tichy (12cm fan) zdroj od fortronu, pak uz sou ty s klasikou dozadu ven... :-/

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 22:31
od jamjes
Za půl roku si tyto rady přečti znovu. Jako bych tě slyšel. Já vůl, dal jsem do toho dvacet litrů a dneska to můžu prodat tak za pět. To budou stát A64 jako dneska LE Semprony. Za řeč budou stát Opterony a HE budou čtyřjádrový bůhvíjaký cpůčka. Četl sis vývojový plán nVidie? Už je tu nová 7800 a ta to opět všechno pohřbí, jako intel svým PCI-E pohřbil desky s AGP.
Hlavně se zaměř na svý skutečný potřeby. Není nic horšího, když do toho vložíš takovej balík (nebo tvůj tatík) a nakonec se budeš rozplývat nad tím jak hezky to umí přehrávat filmy...
Myslím to vážně. Mám s tím vlastní zkušenosti. Skládám komply a fascinuje mě, když si někdo nechá poskládat kompl za 20tisíc a pak jen surfuje na netu, nebo hraje nějaký NFSU II v defaultním nastavení a je z toho hotovej.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 22:53
od jirin
Diky vsem za rady, o tom zdroji s case popremyslim, ale stejne asi koupim Eurocase, jsou sice levne ale pro studenta...:-)

Jinak nechci mit ten PC jen na hry a net, ale hlavne se zabyvam programovanim a chchi vice, tkaze ho mozna vyuziji i vice.

Mimo to take fusuji do grafiky...

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 23:07
od DigitalDooM
jirin píše:
Jinak nechci mit ten PC jen na hry a net, ale hlavne se zabyvam programovanim a chchi vice, tkaze ho mozna vyuziji i vice.

Mimo to take fusuji do grafiky...


ja taky :);)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 23:07
od David Jaša
ICEBOSS píše:nesmysl je naopak obycejne RAIDove pole (0 a 1), kdyz uz sme u toho.


Co je podle tebe na RAID 1 nesmyslného?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 23:08
od DigitalDooM
jamjes píše:Za půl roku si tyto rady přečti znovu. Jako bych tě slyšel. Já vůl, dal jsem do toho dvacet litrů a dneska to můžu prodat tak za pět. To budou stát A64 jako dneska LE Semprony. Za řeč budou stát Opterony a HE budou čtyřjádrový bůhvíjaký cpůčka. Četl sis vývojový plán nVidie? Už je tu nová 7800 a ta to opět všechno pohřbí, jako intel svým PCI-E pohřbil desky s AGP.
Hlavně se zaměř na svý skutečný potřeby. Není nic horšího, když do toho vložíš takovej balík (nebo tvůj tatík) a nakonec se budeš rozplývat nad tím jak hezky to umí přehrávat filmy...
Myslím to vážně. Mám s tím vlastní zkušenosti. Skládám komply a fascinuje mě, když si někdo nechá poskládat kompl za 20tisíc a pak jen surfuje na netu, nebo hraje nějaký NFSU II v defaultním nastavení a je z toho hotovej.n/quote]


ehm s tímto přístupem bychom měli doma ještě x386

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2005 23:09
od DigitalDooM
---> ondratel <--- píše:http://eshop.bscom.cz/DetailPage.asp?DPG=52134&CatId=18842915

iceboss: tenhle zdroj by to uz utah? jak tak koukam je to nejvykonejsi tichy (12cm fan) zdroj od fortronu, pak uz sou ty s klasikou dozadu ven... :-/


ten je uplně zcestnej za tu připlať si 300,- a máš Fortona 500W 24pin rozdělený větve prostě super zdroj ...

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 06:41
od ICEBOSS
David Jaša";[quote="ICEBOSS píše:nesmysl je naopak obycejne RAIDove pole (0 a 1), kdyz uz sme u toho.


Co je podle tebe na RAID 1 nesmyslného??/quote]
sezere to 1 disk a zadny vykon navic :-/ Navic ty radice na desakch nestoji za moc. Vsechno to oddre CPU. kdyz uz raid, tak 5 na poradnym radici.

DigitalDooM píše:
---> ondratel <--- píše:http://eshop.bscom.cz/DetailPage.asp?DPG=52134&CatId=18842915

iceboss: tenhle zdroj by to uz utah? jak tak koukam je to nejvykonejsi tichy (12cm fan) zdroj od fortronu, pak uz sou ty s klasikou dozadu ven... :-/


ten je uplně zcestnej za tu připlať si 300,- a máš Fortona 500W 24pin rozdělený větve prostě super zdroj ...z/quote]

naprosty souhlas :))) Aspon ti pak pri upgradu neco zustane :))