Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Patrix píše:Mike.M píše:cache píše:Patrix: mam duron1800 a v najvacsich horkach mal 45 stupnov.. oproti p4 a jeho 60-70 stupnove teploty..
v zime som dosiahol rekordne minimum 28 stupnov. skoro nikto mi neveril..
Ja verim ja mam to same.
ja mam s intelem 50-60 stupnu, a mam boxovany chladic. kdyz dokoupim naky lepsi tak jsem v klidu na 40ti stupnech. a nejsem profi hrac, takze intel je pro me proste lepsi volba
Patrix píše:Ten chladic ma co nejrychleji rozptylit teplo od procesoru do case, tak ja muze odsavat vzduch z case ven? Docela blbost ... U druheho pocitace jsem koupil kvalitnejsi chladic a teplota se o 10 stupnu snizila takze vim sve a s Pentiem 4 jsem spokojeny. Nemam problemy. Nevidim duvod proc prechazet k AMD ktery ma pro me potreby nizsi vykon
Mike.M píše:Patrix píše:Mike.M píše:cache píše:Patrix: mam duron1800 a v najvacsich horkach mal 45 stupnov.. oproti p4 a jeho 60-70 stupnove teploty..
v zime som dosiahol rekordne minimum 28 stupnov. skoro nikto mi neveril..
Ja verim ja mam to same.
ja mam s intelem 50-60 stupnu, a mam boxovany chladic. kdyz dokoupim naky lepsi tak jsem v klidu na 40ti stupnech. a nejsem profi hrac, takze intel je pro me proste lepsi volba
No a nepremyslel si ze 50-60°C kdyz zacnes chladit chladicem za 500,- ci vic stejne ti to bude topit stejne? Jen budes to teplo rychleji a vic odvadet ze skrine? Takze pokud mi AMD netopi temer s pasivem a tebe Intel jede na 70°C je v tom hooodne velky rozdil. Ty to vis, ale ty nechces o svou iluzi prijit. Myslim ze nestranny pochopi ze AMD je vyhodnejsi a zaryty intelak pravdu vi ale nece si ji priznata/quote]
Patrix píše:a z toho logicky plyne ze cim rychleji a vykoneji rozptyluje teplo od procesoru, tim vice klesa teplota na jadru
mimo to mam na case komín od procesoru ven takze je s teplotou problem opravdu minimalnii/quote]
Mike.M píše:Patrix píše:a z toho logicky plyne ze cim rychleji a vykoneji rozptyluje teplo od procesoru, tim vice klesa teplota na jadru
mimo to mam na case komín od procesoru ven takze je s teplotou problem opravdu minimalnii/quote]
Ale chladic ti nezajisti snizeni spotreby el. energie a o to mi jde. Ze Intel s dobrym chladicem muze miz 30°C ale bude porat zrat zech 130WW/quote]
xaerocom píše:No nemáš tak docela pravdu, mam P4 na 2533Mhz a s BOX chladičem mi topil na idle 43 a burn 57, ale ten chladič byl docela slyšet. Koupil sem za 250,- chladiš AKASA s větší vrtulí, točí 2500rpm a na idle mam 37 stupňů a při dlouhym burn 55. Teplotu to měří na procáku ne? takže ty tvoje řeči ztrácej smysl. Samozřejmě de o to jak rychle odvede chladič teplo od jádrad/quote]
Patrix píše:ja koupil boxovany intel a taky sem jeste problem nemelproto zatim vymenovat nebudu.
Korwin píše:Ale proč kupovat Intel co žere víc anergie a víc topí když si můžu koupit boxovanej AMD a žádnej chladič na něj nemusím měnit...když už si to koupím s boxem tak přeci chci aby ten box byl koncipovanej tak že udrží "normální" teplotu pc...r/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků