Stránka 2 z 7

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 21:32
od ICEBOSS
spis bych rekl, ze sestava s intelem je casto odladena ihned. stary AMD na KT133 a KT266 a KT333 byly fakt tragedie ve spojitosti s ruznyma vecma, narozdil od intelu, kde sem nikdy nehledal verze driveru, ktere se spolu nebudou hadat...

dneska uz je situace jina a platforma AMD se Intelu plne (z99% - jsem intelak :)))) vyrovna

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 21:36
od decried
VIA boli vzdy problemove chipsety. Dnes su za tu cenu OK ale iba na AMD a s taktovanim sa mozete ihned rozlucit.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 21:42
od DigitalDooM
ICEBOSS píše:jenom te upravim, ze pentium M dothan na 3GHz roztrha na kusy prakticky vsechny AMD... (3Ghz se uz povedly nataktovat) a ani pri 2 - 2,5 GHz neni vykon vubec, ale vubec zly... cena je bohuzel jinde. spotreba je do 30W... coz LOL...


já sem snad napsal kromě platformy centrino (tj notebooky) ... jj dothan je věcička o to víc když vedle sebe položíš Dothan a vedle Prescotta,pentium D atd nejseš sto pochopit že tohle může vyrábět jedna firma a zároveň to současně prodávat (nechci řící házet zákazníkům jako super výrobek ) .....


takže srovnávejme to co se nejvíce prodává co je pro nás nejdůleřitější ...desktopy ;) a zde nevidím jediný výrobek od intelu o kterém by stálo uvažovat .... snad jen low end celeron D není za ty prachy tak špatný ... ale P4 3,0Ghz za 5500,- no LOL!

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 21:44
od Lojsa
Asi bych neměl reagovat protože je to mimo téma, ale málo kdo bude kupovat EE nebo FX 57 a kdybych se rozhodoval mezi AMD 64 3000 - 3500+ a Pentiem D 820 - 840 volil bych Intel na čipset Intel. Ale to ted opravdu neřeším oba výrobci přijdou s novými paticemi i čipsety a pak se uvidí. A hlavně PC není jen procesor.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 21:52
od DigitalDooM
Lojsa píše:Asi bych neměl reagovat protože je to mimo téma, ale málo kdo bude kupovat EE nebo FX 57 a kdybych se rozhodoval mezi AMD 64 3000 - 3500+ a Pentiem D 820 - 840 volil bych Intel na čipset Intel. Ale to ted opravdu neřeším oba výrobci přijdou s novými paticemi i čipsety a pak se uvidí. A hlavně PC není jen procesor.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 22:21
od Patrix
decried píše:VIA boli vzdy problemove chipsety. Dnes su za tu cenu OK ale iba na AMD a s taktovanim sa mozete ihned rozlucit.

Mel sem Via procesor a byl sice mooc slabucky, ale hodne rychlej a nechtel ani vetracek :)

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 22:50
od Lojsa

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 8. 2005 23:15
od Artificial Intelligence
Hlavne neni problem mezi Intel a AMD ale problem proc ne AMD je jednoznacne chipset .. a Intel nikdy na jine desce nez intel (chipset) . Kdyby se AMD pustilo do chipsetu tak by to byl nadherny souboj a spravedlivy takhle je to trochu mimo.
Hlavne si davat pozor na chipset CPU jsou oba dobre.

Ti co pisou o nejake stabilite a hadaji se jestli Intel ci AMD tak jsou no slusne receno "tupi". Ta stabilita je vetsinou na pouziti chipsetu. CPU nejde porovnat ... musi se to porovnat trochu v jinem uhlu.
No nektere CPU samozdrejme maji problemy ale to na strane AMD a Intel.
AMD ci Intel je tema ciste pro fw. dulezite je se bavit na tohle tema komplexne. ne jen CPU protoze ty do stejne desky nedam.

Re: AMD nebo Intel

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 13:21
od Honny
DigitalDooM píše:(kromě centrino platformy)...../quote]A levnejsiho dualcoru...
suah píše:Pri takychto lacnejsich pocitacoch jednoznacne vedie AMD, za mensiu cenu ponuka vacsi vykon.
A za vyssi cenu taky (Athlon X2)
ICEBOSS píše:jenom te upravim, ze pentium M dothan na 3GHz roztrha na kusy prakticky vsechny AMD... (3Ghz se uz povedly nataktovat) a ani pri 2 - 2,5 GHz neni vykon vubec, ale vubec zly... cena je bohuzel jinde. spotreba je do 30W... coz LOL...
Souhlas, ale to je puvodne mobilni procik... Ale bral bych ho... :mrgreen:
xxxxxxx23 píše:mám s AMD špatné zkušenosti a ta hlavní je, že počítač s AMD procesorem je prostě méně stabilní než s INTELEM. Počítač prostě padá což s INTEL počítačem nemůžu říct.

Re: AMD nebo Intel

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 13:28
od DigitalDooM
Honny píše:
DigitalDooM píše:(kromě centrino platformy)...../quote]A levnejsiho dualcoru...
:


jenomže ten Dualcore je sice levnej ale taky k ničemu a zanedlouho doplatíš na učtech za elektřinu rozdíl na 3800X2 :mrgreen: :wink:

Re: AMD vs INTEL

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 14:15
od cache
Tak si aj ja troska pridam do flamu.
xxxxxxx23 píše:mám s AMD špatné zkušenosti a ta hlavní je, že počítač s AMD procesorem je prostě méně stabilní než s INTELEM. Počítač prostě padá což s INTEL počítačem nemůžu říct.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 14:47
od Návštěvník
Souhlasim. Bezim rok a pul na Athlon Xp 1800 chipset Via KT600 a musim rict ze je "rock stable". Presto se stale jeste povazuju za Intelaka. (vsech predchozich 6 procesoru byly Intely.)

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 14:52
od Patrix
Bezim na Intel CPU i Desce pri teplote 70 stupnu a 60 stupnu. Je to stabilni (P4 s HT)

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 15:45
od JakubL
V současně době má jasně navrh AMD taky proto, že se jim teď toho dost povedlo a naopak intelu ne zcela zdařilo. Intel může být rad, že nedělá jen procáky.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 8. 2005 16:06
od Návštěvník
Pozri si túto linku:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... CAthlon+64

Procesor AMD Athlon 64 3200+ Venice BOX, 939 a popis k tomuto produktu. Tam by si sa dočítal že AMD má aj HT!!!