Stránka 1 z 1

Poraďte prosím s upgradem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 07:13
od aaadam (novy)
Zdravím, mám asi 2 roky starou sestavu a nyní volných 10 000,- na její upgrade, poraďte prosím, co vylepšit.
MB http://msicomputer.co.uk/products.aspx?product_id=703501
GK http://www.sapphiretech.com/ce/products/products_overview.php?gpid=31&grp=3
procesor mám intel 33x , nejsem si jist a nevím, jak to zjistím
skříň Eurocase, zdroj také Eurocase, 400W
Mechanika DVD-RW

Prosím poraďte, jak nejlépe do 10 000,- zvýšit herní výkon sestavy

Děkuji

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 08:05
od jaromir
1) napiš přesně sestavu (minotor, kolik máš paměti, jaký HDD, zvukovku, atd.)

2) napiš co s tím chceš dělat

když někdo napíše, že chce koupit motorové vozidlo za 1M Kč, tak my nejsme vševědi, abychom věděli, jestli s tím chce orat a nebo závodit...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 08:07
od RADIL
Zbrusu nová deska+C2D a snad paměti. Zbytek ještě použiješ dočasně. Záleží na co to budeš používat.
Zdroj+DVDRW vyhovující zatím, nepíšeš typ pamětí ( rychlost ) a kolik.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 08:08
od jaromir
jinak v prvé řadě bych vyměnil ten noname Erocase zdroj za nějaký značkový, protože ti může odpálit celý zbytek skříně (což se celkem často u těhle šuntů děje)

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 08:11
od Matysek
Zjistit "vše" lze např.: Everestem nebo Aida32.

Samotný CPU lze detekovat i CPU-Z

E6300 se lehce říká, ale otázkou je, zda dotyčný ono CPU využije natolik, aby se mu vyplatilo investovat 5000,-- za CPU, 3 000,-- za motherboard a 2000,-- bude stát minimálně RAM. Zdroj může být rizikem a částka je opět 700 - 1000,-- za nový Fotron. Grafická karta je metla a stojí uvažovat, zda by se nevyplatilo zanechat současný board a pořídit více pamětí, dokoupit lepší GK atd.

Tazatel by měl napsat, k čemu pc potřebuje, či co by na něm rád provozoval. Poté se může debatovat o vhodnosti toho a toho. Hraní her je široký pojem a za 10 000,-- herní muziky člověk nemá.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 08:38
od Bilardos
Bohužel se obávám, že chceš upgrade na hry. V takovém případě by to chtělo spíš se stávajícího PC zbavit a stavět znovu.
Proč? protože pokud dáš do toho 10k, tak to na obnovu všech potřebného stačit nebude. Vyměníš MB, CPU, RAM, ale už ne grafikau a ta tě bude dál brzdit.
No uvidím, co ještě dál k tomu napíšeš, ale zatím se mě to moc nepozdává :-(

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 09:15
od Dodo677
No tak pamě+ti a X1650pro se mu do limitu vlezou....ale je potřeba vědět jakej má procesor......bez toho nemůžeš dělat jakýkoliv závěry... :roll:

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 16:06
od aaadam (novy)
Omlouvám se, na paměti jsem opravdu zapoměl, mám 512, typ napíšu za chvilku, až to zjistím těmi programy, které jste doporučovali

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 16:14
od aaadam (novy)
Ten Everest, to je vec...vubec jsem nevěděl, že něco takového existuje, takže tady sou informace:
CPU typ - Intel Celeron D 335J, 2800 MHz (21 x 133)
Název základní desky - MSI 915P Combo-FR (MS-7058) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky - Intel Grantsdale i915P
Pracovní paměť - 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Grafická karta -RADEON X600 Series (256 MB)

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 16:15
od aaadam (novy)
A na sestavě převážně hraji hry a občasně pracuji s grafikou a videem.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 16:46
od Chipset
Když hrajete převážně hry, můžete koupit Radeon X 1950Pro, ale s jeho dostupností je to špatné, jestliže nepůjde sehnat, pak bych doporučil Radeeon X1900GT, výkonem je téměř srovnatelný.
K tomu 2x1Gb RAM A-DATA 667Mhz
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00037755
A snad se do 10k vlezete. Výkonem si rozhodně polepšíte hodně.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 16:54
od Bilardos
VGA - X1650Pro cca 3500,--
RAM - dalších 512MB DDR2 cca 1400,--
MB - Gigabyte GA-945PL-S3 cca 2100,--
CPU - Intel Pentium D 820 2,8GHz 2MB 800MHz 775pin BOX cca 2800,-- (ale CPU hodně topí / ale jinak se nevejdu do limitu)
-----------------------------
Ale je to dosti omezená volba, takže ideálněji:
MB - Gigabyte GA-965P-S3 cca 3300,--
CPU - Intel Core2 Duo E6300 1,86GHz 2MB 1066MHz 775pin BOX cca 5200,--
Celkem teda 13400,--

Šlo by dočasně použít starou grafiku, než by byly peníze na novou, ale to zase značně omezí možnosti v hrách, na které to má být především.

Takže v tomto případě by bylo možná lepší jít do AMD se soc AM2, kde použiješ starou RAM také.
VGA a RAM zůstávájí
MB - Gigabyte GA-M55S-S3 cca 2200,--
CPU - AMD Athlon 64 3500+ (socket AM2) BOX cca 2650,--

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 17:59
od aaadam (novy)
Dobře, díky všem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 20:09
od kurcatovium

Re: Poraďte prosím s upgradem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 20:11
od kurcatovium
aaadam (novy) píše:Prosím poraďte, jak nejlépe do 10 000,- zvýšit