Prosím místní experty o radu a předem se omlouvám za dlouhý text.
Rád bych zachoval původní skříň Akasa Eclipse-62.
Důvodem jsou následující externí pozice:
- optická mechanika 5,25
- čtečka paměťových karet 3,5
- dopředu vyvedená záslepka se SATA datovým kabelem a napájením - nejlepší vychytávka, kterou využívám nejčastěji kvůli archivu na množství klasických plotnových disků. USB redukcí s externími napájecími adaptéry mám několik, ale ve srovnání s přímým SATA připojením je to opruz
Plánuji koupit:
R5 7500F
Freezer 36
Gigabyte B650 Aorus Elite nebo Gaming
Gigabyte RTX 4060 Gaming OC
Využití:
50% net, office
30% katalogizace fotek a videí (žádná složitá editace)
10% editace videa
10% 1080p gaming Fortnite, Minecraft, GTA V
Možnosti skříně
Skříň má vzadu nahoře pozici na 12 cm ventilátor a nahoře zdroj RM750x. To by mohlo na výfuk ven s průvanem z Freezeru stačit. Ale tuším, že omezující bude nasávání jen jedním 12 cm ventilátorem vpředu dole.
Co myslíte, když dám dopředu nějakou lepší 12 cm Noctuu, bude to stačit při rozumných otáčkách?
Nebo je to hloupost a musím vybrat jinou skříň s alespoň dvěma ventilátory vpředu?
Pop Air jsem zavrhnul kvůli neexistenci prachových filtrů vpředu. R2 XL už je moc velká. Define 7 případně R6 mi vychází jako jediné řešení. Tu jednu 5,25 pozici bych využil na kombinovaný panel čtečka + SATA port. Ale už je to s panelem cca 6 tisíc navíc a mechanika pořád zůstane bokem. Samozřejmě na druhou stranu celkové ticho s novou skříní ocením. Určitě hlučnou potvoru domů za každou cenu nechci. I stávající skříň mám vylepenou ztišovací hmotou.
Ještě jsem uvažoval o tom vzít místo AM5 celkově chladnější Intel 12400F. Výkon by mi asi stačil a s nemožností upgrade bych se musel smířit. Ale nevím, jestli ten rozdíl v teplotách by byl až tak velký a přecijen už je to asi v dnešní době nerozum.