Stránka 1 z 2

2 HDD + ich chlazeni

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 7. 2007 20:35
od rey_619
akym stylom chladite 2 a viac HDD? ja som mal problem ich zapojit, lebo mi kable zo zdroja nedocahuju a mam medzi nimi maly priestor, takze sa prehrievaju a neda sa pouzit ani arctic cooling, lebo by nemal odkial nasavat vzduch. musim zapojit ventilator nejako zboku.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 7. 2007 20:41
od BigFoot007
asi naj sposob je mat jeden disk dole v diskovom echeche mecheche a druhy disk dat do 3.5 sachty- ak tam mas samozrejme miesto...no a pod kazdy z tych diskov dat aktiv chladic ...

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 7. 2007 20:52
od rey_619
ano 1 disk mam v tom echeche mecheche, ale hned v 1 sachte, lebo kabel uz nedocahuje a 2 disk je hned pod disketovkou

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 7. 2007 21:14
od Snoopy
A co je dat do prostoru pro 5,25" mechaniky, mas tam misto? Pozit tyto drzaky a pred ne dat 9-12cm ventilator. Kdyz pred nim budou tak 2 cm mista od vnejsich krytek, tak by to melo stacit. Nebo primo tento ventilator. Vyzaduje ale tri 5,25" pozice.
Take je mozne prodlouzit napajeci privody, ale znamena to dalsi prechodovy odpor navic.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 7. 2007 23:48
od rey_619
no keby som ich tak zapojil, tak ventilator by ohrieval iba 1 disk, ale aj tak tam nemam miesto, lebo mam 2 mechaniky. asi skusim predlzit kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2007 18:35
od glider
no mam 2 disky v TT Mambo
.......je medzi nimi 1slotova medzera, nechladim ich nejak zvlastne, v skrinke je 120mm vetrak na vysavanie vzduchu....

mas nejaky zvlastny zdroj ked nedocahuju kable.....ja mam sitny zdroj a dociahne vsade :arrow: 2xHDD 2xmechanika
aku mas vlastne skrinku?

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2007 19:08
od Nargon
Ja mam v case celkem 3 disky. Mam tam celkem 6 pozic na disky. Mezi jednotlivejma diskama mam 1 slot mezeru a pred nima mam 120mm vetrak na nasavani vzduchu a jsou v pohode. neprehrivaji se.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 13:45
od rey_619
skrinku mam asi 350W ale tie kable zo zdroja by aj dociahli, len by som musel odpojit disketovku, ta brzdi 1 kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2007 18:52
od PachezZ
xilence box ? cena cca 700 , mam jen jeden disk teda, patri to do 5,25'' pozice, mam to ve spodni a dvd v horni, uzplne pasivne , v nem disk seagate barracuda 7200.10 320GB, uplne pasivne chlazeno - 34°C

druhej by se teoreticky dal dat pres nejakej udelanej drzak vertikalne dolu do 3,5'' sachet

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2007 19:25
od vladimir
Použij prodlužovací napájecí kabel, disky dej do skříně úplně dolů a před ně ventilátor (pokud toto rozložení umožňuje tvoje bedna.)

Jinak ještě ověř, jestli je v předním plastovém kdytu počítače dostatek otvorů, aby ventilátor nasával studený vzduch zvenku. Já jsem musel pár děr navrtat. :?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2007 21:53
od kurcatovium
PachezZ píše:xilence box ? cena cca 700 , mam jen jeden disk teda, patri to do 5,25'' pozice, mam to ve spodni a dvd v horni, uzplne pasivne , v nem disk seagate barracuda 7200.10 320GB, uplne pasivne chlazeno - 34°C

druhej by se teoreticky dal dat pres nejakej udelanej drzak vertikalne dolu do 3,5'' sachett/quote]


chtěl jsem se zeptat - ten box xilence to i nějak utiší? protože tyhle 7200.10 při swapu naprosto ohavně chroustají... tak jestli se to aspoň trošku zlepšilo...

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2007 13:52
od PachezZ
Ano utisi, pomerne vyrazne

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 7. 2007 13:56
od oh01
Xilence ti ho krasne stizsi, ale je problem, ze ten disk moc nechladi....
Ale pokud budes mit ve skrini pruvan, tak ho uchladis uplne v pohode

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 7. 2007 12:06
od CrazyIvan
prosim ta ake su tie teploty?ja som mal zapojene dokonca 3 HDD-10Gb WD,40Gb IBM,160Gb Maxtor z toho najvyssiu teplotu mal vzdy Maxtor v zatvorenej case bali hodnoty maximalne 42 stupnov co je normal

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 8. 2007 12:41
od littleon
Tkhle chladím HDD já. Mají při max zátěži max o 5-6st víc, než je okolní teplota

Obrázek