Stránka 1 z 1

"opacny" napajeci kabel na 230V k PC

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 8. 2007 18:59
od Zvedavec1
existuje nejaky opacny napajeci kabel nez normalni trikolik k PC?

normalni mam na mysli tento:
Obrázek
kabel1

ci tento:
Obrázek
kabel2

ja vsak shanim tento:
Obrázek
fotomontaz

jde mi o to abych z UPS mohl napajet i jine spotrebice (napr repraky, externi diskove pole ... mikrovlnka, lednicka, pracka, fritak .. no dobre to uz si delam srandu :lol: ) jenze moje UPSka ma jen vyvody na "pocitacove" kabely (viz kabel2)

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 8. 2007 19:04
od wojta
No nevím. Ale neměl by být problém si takový kabel "spíchnout" na koleni.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 8. 2007 19:57
od Zvedavec1
wojta píše:No nevím. Ale neměl by být problém si takový kabel "spíchnout" na koleni.o/quote]

mnojo, to je mi jasny. ale to prave nechci, fakt nemam naladu neco sroubovat, me to v lepsim pripade zabije, v tom horsim odrovna PC :-/

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 06:41
od JendaLinda
Něco takového jsem ještě prodávat neviděl. Pokud si na stavbu netroufáš sám, zkus požádat někoho, kdo tomu rozumí. Je nutné správně propojit všechny 3 vodiče.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:26
od McEver4
takovy kabel se neprodava a nikdy taky prodavat nebude. Protoze zapojenim takoveho kabelu do zazuvky znikne holy vodic na kterem je faze 220V.

to uz zrovna muzes strkat hole draty primo do zasuvky.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:40
od Maverick
Prosimtě a kde by vzniknul? Když už tak fáze ano ale ne zapojená :P

BTW pro tazatele- když se ti nechce dělat kabel tak sis měl koupit APC cyberfort- ten má klasické zásuvky :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:41
od Pytlík
Ale prdlajs, McEver4, špatně jsi to pochopil. To, co má kolega Zvedavec1 na mysli, je zcela v pořádku. Jenomže se to, bohužel asi nevyrábí.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:46
od Zvedavec1
McEver4 píše:takovy kabel se neprodava a nikdy taky prodavat nebude. Protoze zapojenim takoveho kabelu do zazuvky znikne holy vodic na kterem je faze 220V.

to uz zrovna muzes strkat hole draty primo do zasuvky.

promin, ale ty sis ten fiktivni kabel poradne neprohlidl nebo nepochopil. Zadny holy vodic tam neni. Ten holy konektor (samec - na obrazku vpravo) se zapoji do PC zdroje nebo do UPS a vznikne ti tim normalni kryta zasuvka (samice - na obrazku vlevo)

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:53
od Zvedavec1
Maverick píše:Prosimtě a kde by vzniknul? Když už tak fáze ano ale ne zapojená :PP/quote]

juju, viz Pytlikova a ma odpoved

BTW pro tazatele- když se ti nechce dělat kabel tak sis měl koupit APC cyberfort- ten má klasické zásuvky :mrgreen:n/quote]


OT: achjo. porad si nemuzu zvyknout na to ze v internetovych diskuzich obecne da tazatel nejakou radu a pak 2/3 lidi do nej rejpe.

Nene nazev tohodle Topicu neni Existuje UPS s klasickyma zasuvkama? nebo mam vlastne byt rad, ze se to zatim nestrhlo ve flame Ktera UPS je lepsi?

Skoda, ze jsem jeste na zadnem phpBB foru nevidel aby autor Topicu mel ve svem tematu moderatorsky prava.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 07:56
od Zvedavec1
McEver4 píše:... to uz zrovna muzes strkat hole draty primo do zasuvky.

Na to mam doma tohle: :mrgreen:
Kód: Vybrat vše
http://www.artlebedev.com/everything/vilcus/

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 08:10
od Maverick
Jákepak rejpání- j to jen fakt co tazatel musí pochopit- nechce tu zásuvku udělat, dobře,neprodává se a tak má smůlu, ale jedna varianta je mít cyberforta a jelikož jsem tady neviděl tuto zmínku tak jsem si dovolil napsat to sem, to ti tak vadí? Až budu rejpat tak to poznáš :P

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 08:23
od Zvedavec1
Maverick píše:Jákepak rejpání- j to jen fakt co tazatel musí pochopit- nechce tu zásuvku udělat, dobře,neprodává se a tak má smůlu, ale jedna varianta je mít cyberforta a jelikož jsem tady neviděl tuto zmínku tak jsem si dovolil napsat to sem, to ti tak vadí? Až budu rejpat tak to poznáš :Pg/quote]
Nene nevadi mi Tva odpoved, spis jsem si postezoval tak obecne, konkretne jsem mel na mysli jine tema kdy se tazatel ptal na nejaky Fanless zdroj do 3000Kc a vsichni se do nej obuli, ze Fanless zdroj je kravina, ze mu shori at si radsi koupi zdroj s tichyma vetrakama.

Diky tedy za zajem a odpoved ale UPC Cyberfort vim, ze je na trhu. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2007 08:38
od Paulxp
Ale ozaj ako to uz niekto spominal, ten kabel si vyrobit a mas pokoj.
Zbehnut do elektra, kupit si zasuvku na 250V/16A (taku ako sa dava na predlzovaci privod). Neviem coho sa obavas, poziciat si skusacku aby si vyskusal ci je to dobre zapojene. Proste FAZOVY vodic ma byt v lavej zdierke, zapamatas si to tak ze ked sa postavis k zasuvke (na stene) tak na tej strane kde mas srdce je aj faza :)

Obrázek
Obrázek

P.S : obrazky su z cias kedy sa pouzivalo oznacenie 220V , musel som to napisat lebo ako elektrikarovi mi to neda :D

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2007 09:18
od JendaLinda
Pokud se tedy budeš pouštět do stavby sám, platí to, co napsal Paulxp.

Kup si kabel č. 2 (z prvního příspěvku), odstřihni nepotřebný konektor a nahraď ho zásuvkou, např.:
Obrázek
Potřebný kabel lze získat i ze starého monitoru s napevno namontovanou šňůrou.

Ještě doplním barevné značení vodičů:
- fázový (L) - hnědá nebo černá
- nulový pracovní (N) - modrá
- ochranný (PE) - zelenožlutá

Ve spojích musí být opravdu dobrý kontakt, jinak se mohou objevit problémy.