Ukážte Vaše PC - foto

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Ste spokojný s vzhľadom Vášho PC?
áno, páči sa mi a nič už nezmením 145 %  32%  [ 145 ]
čiastočne, ale plánujem ešte pár zmien 132 %  29%  [ 132 ]
nie, no v dohľadnej dobe s tým niečo urobím 68 %  15%  [ 68 ]
je mi to jedno a ostatných to nezaujíma 103 %  22%  [ 103 ]
Celkem hlasů : 448

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 4. 2023 19:34

Jj, oddělej ten spodní kryt a hadice dolů.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 4. 2023 19:35

Mrkni na můj fb, uvidíš, že to jde.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod eviljack 15. 4. 2023 19:37

Dobrá, dobrá, dám na Vás a zítra to otočím, dík :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 4. 2023 19:39

Za málo.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod eviljack 6. 5. 2023 19:24

Chvíli to trvalo, ale nakonec jsem se k tomu dokopal, jdu to trochu zahřát :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod stylar 17. 8. 2023 12:39

Dám taky foto PC - starší trochu, ale občas upgradovaný (deska má přes 5 let, ale BIOSy ještě vychází, poslední je BETA :nenapadne), skříň nová (do předchozí se nevešel nový chladič chyběl asi 3 mm ani nůžky na plech to nevyřešily :D).

Noctua větráky jsem nikdy moc nechtěl, ale po tom co jsem vyzkoušel X množství větráků, všechny byly nehorázný sméčka dokonce i v té skříni měli být osazený kvalitní Corsair SP140 RGB ELITE a buď je polovina z nich vadná nebo ten zvuk z ložiska jak kdyby něco drhlo je normální (dělá to jen při specifických otáčkách).

Obrázek

ARCTIC Liquid Freezer II 420
AMD Ryzen 5800X
MSI X470 GAMING PLUS
MSI GeForce RTX 3080Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X
Corsair RGB RT 64GB (4x16GB)
Corsair RM850x
Corsair iCUE 7000X RGB Black
stylar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 8. 2023 13:10

Noctua je holt Noctua.

A aby se nerelo, i ja sem pridam sve aktualni stroje:

Jeden 1oo% bezhlucny, ideal do loznice, nebo pro "netopyra" do pracovny:

mala.jpg
13th gen i9 & presne 0ks pohyblivych soucasti. Ano, kompletne pasivni chlazeni.

Pro zajemce o kompletni specifikaci pridam i odkaz na kosik s pouzitymi komponentami: 41.449,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

== == ==

A jeden graficky o chloupek vykonnejsi a stale extremne tichoucky, realne jsouci u netopyra v pracovne. Prvni foto s otevrenou bocnici a druhe za provozu se zapnutymi svetly, (aRGB), ktera se krom zmeny barvy daji stiskem jedine klavesy i zcela vypnout:

velka.jpg

velka2.jpg
PS: To co vypada jako "cosi barevne svitici nad zdrojem" je ve skutecnosti jen odlesk listy W11 z monitoru.

3DM.png
3DM.png (145.02 ) Zobrazeno 5281 krát
Vykon v TimeSpy to tez nejaky ma ... dluzno podotknout, ze vzdy merim v nejtissim moznem rezimu - tak, jak stroj denne pouzivam. Na tom, ze nekdo napali ventilatory na 1oo% a pretaktuje grafiku tak, ze do 10minut crashne, jen aby "ustal" benchmark ... tak na tom, pratele, nevidim zadne hrdinstvi. (Nikoho ovsem nenutim, aby se mnou souhlasil.) Slibeny odkaz: https://www.3dmark.com/3dm/89989106

Pro zajemce o kompletni specifikaci pridam i zde odkaz na kosik s pouzitymi komponentami: 136.354,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 20. 8. 2023 13:02

Tady borec docela GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4090 Xtreme Waterforce strhal: https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... aterforce/.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 8. 2023 18:07

Hodi se dodat, ze karta ma dve revize, a ze odlisnosti u nich nejsou pouze v BIOSech. Rozdelanych jsem jich mel kvuli upravam nekolik a zadna tragedie tam nebyla. Za "off center" pady mimochodem casto muze pouha nesikovnost samotnych hateru, kteri jimi posunou pri demontazi karty. (Videl jsem nescetnekrat.)

K dalsim vecem ... ventilatory jsou sroubovaci a nezustavaci. Namisto jejich designu a cistoty narozdil od borce resim kvalitu, tj. ucinnost a hlucnost. A12x25 push/pull z toho udela uplne jinou kartu.

A co se hlinikoveho radiatoru tyce, tak ten ma 90% ze vsech tech toliko opevovanych Krakenu, Corsairu, ROG TUFu ... stejne jako grafiky od Evgy a MSi -cka, z toho bych velblouda asi tez nedelal.

I kdyby se s kartou cokoliv stalo, ma nadstandardni 48mesicni zaruku. V roce 2027 uz bude ze 4090 totez, cim je dnes 2080Ti, tzn. produkt s vykonem sotva v mainstreamu (zde cca ekvivalent 4060Ti), ovsem s highendovou spotrebou. Coz ovsem soucasne majitele nemusi trapit, protoze ti budou davno mit 6090 ... a kdysi_fancy Ada Lovelace bude dozivat u uplne jinych majitelu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 21. 8. 2023 08:53

Karta mě zaujala z technického hlediska a tak jsem se k ní snažil najít více informací a narazil na zmiňované vlákno na Redditu.

Popravdě za 50k Kč bych si přestavoval preciznější engineering. Nejvíce mě tam zaujala zmínka o potenciálním lokálním přehřívání některých komponent, protože nejsou dostatečně chlazeny. Na tomto obrázku je to celkem dobře vidět.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dodiken 20. 10. 2024 15:13

Výmena zdroja, úprava kabeláže a "podopretie grafiky".
Přílohy
rmx_mini.jpg
Define R4, Corsair RM 850x ATX 3.1, Gigabyte B660 Gaming X AX D4, i5-12500 - Fortis 5, ASUS RTX 4070 DUAL 2xP12, Kingston Fury 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500 1TB, CT1000MX500, WD20EZBX, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
dodiken
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 10. 2024 15:56

Za mne parada, aneb muj oblibeny styl "kdo nevi, ten nic nepozna". Demontaz zbytecnych kosu prospela ucinnosti chlazeni a SSDcko nahore vypada, ze by tam mohlo i patrit. Jeste bych odsrouboval ten plastovy drzak z horniho kose. Ciste designovka na fotku, bez nejmensiho vlivu na funkci.

//tez si sem odlozim galerku: https://www.facebook.com/KineCZek.work/posts/pfbid0zpCMuucxGXGC2yqT8NpQv6yLagcYZ2raU4vKdER2LvYA8UYXR98yqog6TGvoZygQl

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Alexander Lintner 10. 3. 2025 18:52

9800X3D
ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G
Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO
2 x Kingston KC3000 NVMe 2TB
1 x Samsung 980 PRO 500GB
Corsair RM850x (2018)
NOCTUA NH-D15 Chromax Black (viem ze je naopak)
7 x Arctic P14
Fractal Design Define R5
Přílohy
Untitled.jpg
PC
Alexander Lintner
Kolemjdoucí

Předchozí stránka