tak jsem si pohral se vsim moznym, jeste jednou vymenil pastu, tentokrat takpoctive, ze bych si za to i sam neco nauctoval a zjistil jsem, ze nejvetsi problem mam s pasivem toho arcticu. Nevimproc, ale uplne presne nedoleha(l) na cpu a to me stalo ty body minus.
Ted uz mam case zavrenou a teploty mam
52/48 idle (1300rpm)
64/60 burn (+-2600rpm)
teplota v pokoji +-24°C
to jsou teploty, ktere jsem dosahoval se starou skrini, ale otevrenou. Jinak nejlip mam chlazenou grafarnu, sem hral hodku Witchera na 1240*1024 s max detaily a plynym AA a grafika sla na max 55°C Pevny disk kolem 30°C, ale s tim opravdu nic nedelam. Jeste zkusim jeden vetracek co mi zbyl dat dopredu nahoru pod mechaniku aby nasaval studeny vzduch z pokoje, protoze ten arctic na CPU nasava teply vzduch z heatpipes na desce a pameti, uvidim, jestli se neco zmeni.
Zatim
EDIT:
tak toto pisu asi o 30minut po tom navrchu a povedlo se. Dal sem 1x 80mm fan (nejaky AC s regulaci otacek) pod mechaniku (na 120mm neni misto, mechanika je ve druhem slotu aby na ni mohly byt kably) a nechal ho na nejmensi vykon (i ten ma ale 1500rpm) a teplota dale klesla o dalsi stupen

a otacky se umerne snizily, takze je ted mam kolem 1100rpm. Ten posledni vetracek vytvari takovy maly proudek vzduch pred tim CPU arcticem a nasava tak ciste studeny vzduch. Uvidime, jake budeme mit teploty v zime, kdy v pokoji mame max 22°C. Jinak na burn se to projevi poklesem o 1°C jenom na jednom jadru, ale otacky jsou z 2600rpm na 2300rpm.
EDIT 2: tak jsem tam dal nejaky obyc 120mm co jsem mel v case kdyz jsem ji koupil (jsem ji vymenil za nexuse) a dal jsem ji misto toho 80mm s tim, ze jsem musel hodit dvd mechaniku do nejvyssiho slotu. Teplota ted kolisa 50-51 (core0)+46-47 (core1) a otacky kolem 1050. Kdyz necham otevrenou case, tak teplota spadne na 47+45 a otacky kolem 950 (coz jsou +-1°C teploty nepretaktovaneho pocitace

). Nevim jak to, vite, proc ta open case jeste vic srazi tu teplotu?? Zakladni deska ma jenom pasivy a tam je teplota nemenna - 46°C + burn kolem 60°C.