Stránka 256 z 299

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2016 02:01
od remet
Pro disky. U disku jdou zhruba 2/3 spotreby na 12V a 1/3 spotreby na 5V. Navic nikdy neverim, ze zdroji bude svedcit dodavat vic jak 75% vykonu v 24/7 provozu, takze u beznych 20A jsme tim padem nekde na 15A a to znamena podle typu disku maximalni pocet 20 az 30.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2016 09:49
od Behemot2077
Měniče budou klidně trvale dodávat 120 %, nicméně je stupidní nápad tahat na tom 20 disků

a) kvůli rozběhovejm špičkám
b) protože to stejně není jak připojit

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2016 10:47
od remet
No aktualne mam 26 disku a nemam pocit, ze by nesli pripojit :-) Stupidni bych videl neco uplne jineho, ale proc se hned bezhlave urazet...

Kvuli rozbehovym spickam chci taky 400W zdroj a ne 250W, ktery by 99.99% casu bohate stacil a krom toho existuje takova vec ktera se jmenuje "staggered spin up" (postupne roztaceni), jenom to musi umet radice. Nemluve o tom, ze spicky se tykaji prakticky jen 12V a nikoli 5V.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2016 11:21
od Behemot2077
Připojit se to dá jenom přes molexy, protože ty snesou zhruba 10 A na pin (ale musí to být kvalitní konektor na obou stranách). A těch je v dnešních zdrojích naprostý minimum. A pořád je limit maximálně 10 A na kabel a pin modulární, protože většinou jsou ty 2-3 molexy dneska už na jednom kabelu.

Pokud tam jsou nějaké rozbočky přes SATA, je to poukázka na vyhoření. Čili ano, u zdrojů se dvěma-třemi molexy na jednom kabelu to nejde připojit. Teda bezpečně. Jak řikám, pokud chceš vyhořet, be my guest.

Tyhle pakárny taky často používají lidi, kteří mají pár set gigový disky, který můžou vyhodit a nahradit třema 6TB. Ale třeba seš výjimka a jinej typ blázna, kterej v běžné sestavě musí mít několik desítek terabajtů ve vysokým RAIDu. Na takový věci se ale používá externí pole připojený jednou SAS šestilinkou do řadiče a takový pole jaksi má většinou speciální zdroj navrženej na tenhle účel.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 10:42
od remet
Behemot2077: Vezmu nakonec Seasonic X-400, je trosku drazsi, ale jinak odpovida pozadavkum. Obavam se ale, ze dal jsme uz asi hodne OT, tak jen posledni odpoved:
---
Ocenuju, ze te to napadlo. Bude se to hodit jako cenna informace, az s tim bude nekdy nekdo zacinat. Kazdopadne doplnim, ze od molexu ruce pryc! I ty umi horet. Jeden molex vydrzi maximalne tak 6-8 disku a nesmi se s nim moc hybat. Nejake pozlacovani molexu je jenom marketing a nijak zvlast to nepomuze, jelikoz ten konektor je proste mechanicky nedobry. SATA je v tomhle lepsi, ale zase maji polovicni proudove zatizeni (3x1.5A), takze jsou tak pro 3-4 disky.

Jinak jeden SAS kabel vede 4 linky, at uz stary 8087/8088 nebo novy 8643/8644. Pokud clovek pouzije jeden nebo dva kabely, musi pak pouzit v sasi expander/y, jenze ty zase snizuji rychlost, nebo externi RAID a ten je drahy a moc bych mu neveril a dela ho myslim jenom Areca. Primo pripojene disky vyzaduji vic radicu, vic kabelu a clovek narazi na fyzicke maximum nekde u 60 disku, jelikoz vic radicu uz proste do desky nedostane.

Na vice disku dost lidi na stavena pole pouziva rackove krabice treba od Norco, Supermicro a podobne, kde je kupodivu uplne normalni ATX zdroj a backplane pripojeny treba 4x molexem, jenze 4u rack s hloubkou 90 je na me moc velky a prilis hlucny, byt nemam samosebou NAS v obyvaku. Dalsi vec je pak samosebou cena, muj NAS a nebyl levny, je porad na zlomku ceny podobne velkych stroju od Dell/HP/IBM a ma co potrebuju, je mensi, s mensi spotrebou, mensim hlukem a bez proprietarnich dilu, ktere neni mozne nahradit. Ale treba radice IBM pouzivam (uvnitr je standardni LSI 92xx).
---

A zpatky ke zdrojum - u pocitace beziciho hodinu denne se spotrebou 100W je ucinnost zdroje uplne fuj a nesmysl resit, u 250W beziciho 24/7, uz to udela nejaky koruny rozdilu (pro priklad rozdil mezi Bronze a Platinum pak udela nejakych 1100Kc/rok).

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 11:23
od Behemot2077
Hodně záleží na kvalitě - dobrej molex snese bez problémů těch 8,5 A na které je normován. Kupodivu nezáleží ani tak na zlacení, resp. zlacený molexy sem eště snad ani neviděl, ale na mechanickým provedení, hlavně ukotvení v pouzdře. Ty lagricový co lítají na všechny strany se obvykle dřív vytahají (resp. to tam člověk rve a roztáhne piny).

Nesmysl stojí všechny ty servery, ale za prvný se od těchto firem nenakupuje za katalogový ceny a druhý se s tím člověk zase nemusí srát a má NBD/ND záruku. U skládačky máš prd, Abacus dost dlouho nenabízel nic moc a teď to tahaj na sebe, protože číňan dává stále jednoletou záruku z fabriky.

Každopádně pokaváď ten zdroj nebude dole, tak na tohle použití tam přidrátuj z venku větrák.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 19:22
od remet
Behemot2077: No o NBD zaruce bych mel spoustu vypraveni. Ona zni nadherne dokud to clovek fakt nepotrebuje. Pracovne mam par serveru (Dell, HP, IBM, Sun, Supermicro) a jako nejlepsi zaruka se mi osvedcilo mit na kazdych X kusu stroju nahradni a to samy s diskama. Ono taky zalezi co clovek provozuje, ale NBD muze taky znamenat tyden a to bych si mohl rovnou vzit provaz a vylezt na strom.

Chvilku mi to dalo, nez mi doslo co myslis tim dole - jako v klasicke skrini, to asi jo. S fanless jsem kazdopadne puvodne nepocital, takze mu nejakej vetrak dam. Jenom skoda, ze kvuli zaruce nepujde dat dovnitr.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2016 12:32
od Marek2266
Potřebuji doporučit zdroj k sestavě:
i3-540
gigabyte gt730 - konkrétně GV-N730D5-2GI
1xHDD
1xSSD
1xDVD
1xvětrák
4GB RAM (2x2GB)
deska P7P55-M

Čím levnější, tím lepší :)
Díky

=============================
Co třeba tenhle?
http://www.czc.cz/thermaltake-tr2-450w- ... 03/produkt

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2016 13:13
od Behemot2077
SSP-350GT.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2016 14:10
od Marek2266
Díky

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 3. 2016 00:15
od Paul Saunders
půjde Seasonic SSP-350 GT 350W Gold do Define R3? Nyní mám 400W obyč Seasonic a musel jsem si nějaké kabely (myslím do CPU - musel bych se podívat) prodloužit pomocí čokolády. U nového zdroje bych se tomu rád vyhl :-)

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 3. 2016 00:20
od Behemot2077
Stačí se podívat na délky a zkonzultovat to s metrem, ne? :D http://www.partis.cz/index.php?gid=2818

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2016 10:28
od Paul Saunders
tak to nepůjde, kabely má eště kratší než zdroj, který mám teď :D

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2016 11:38
od wiqix
Čokoládu na zdroj? No fuj! Vždyť se prodávají prodlužky prakticky na jakýkoliv konektor:
http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw06-40bk- ... 44/produkt
http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw07-40bk- ... 45/produkt
http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw09-40bk- ... 47/produkt
http://www.czc.cz/akasa-ak-cbpw08-40bk- ... 46/produkt

Na ebay jsou za zlomek ceny (tipuji do 50kč). U R3 předpokládám potřebuješ hlavně napájení CPU, ostatní by měly stačit.

Re: Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 3. 2016 13:49
od spree
Je vhodny zdroj Seasonic S12II-620 k grafike R9 390, ktory ma dve napajacie vetve 12V namiesto jednej? Neni vhodnejsie kupit zdroj s jednou 12V vetvou?