Výběr ventilátorů

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 18. 9. 2023 14:17

Prosím měl bych otázku chtěl bych do bedničky nějaká světýlka tedy svítící větráky. Moje deska asus tuf gaming b550-plus má dva konektory +12V a jeden +5V. Lepší jsou ty +5V, že? To je trošku problém konektor je dole a ty větráky jsem chtěl dát na vrch desky na odsávání. Takže sehnat nějakou prodlužku. Dá se něco takového koupit?
Vybírám mezi:
1. Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB, 140mm, černá, 3 ks
2. Fractal Design Aspect 14 RGB PWM Black Frame 3-pack
Tyhle typy se mi líbí i z důvodu, že mají řetězení. Sice pro napájení ho nutně nepotřebuju, ale pro osvětlení ano.
Co by jste zvolili?
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 9. 2023 22:01

P14
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 19. 9. 2023 05:17

Dobře děkuju beru tedy ty Arcticy
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 19. 9. 2023 21:03

Tak děkuju za radu. TSbohémka se překonala a i když jsem to objednal ráno a nebylo to skladem u nás na prodejně tak před polednem zpráva a nachystáno.
Svítí to pěkně jen nevím proč myslel jsem, že moje bedna nahoru pojme kromě 3x120mm i 3x140mm to byla chybka. No tak třetí jsem dal dozadu
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 9. 2023 21:47

Klidně se pochlub fotkou.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 24. 9. 2023 15:34

Hmm chtěl jsem vložit fotku, ale limit 1MB a já nevím jak bych ji měl zmenšit
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 9. 2023 17:07

Nahrát na nějaký image hosting?

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 24. 9. 2023 17:30

Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 9. 2023 17:46

Vím, že Noctua je Noctua. Ale U12S není top end cooler. Klidně bych na něj dal P12 aRGB.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 24. 9. 2023 20:39

U12S je typ toho ventilátoru Noctua? Celý chladič je Noctua NH-C14 tedy dva větráky. Nehádalo by se to nějak kdybych místo jednoho dal tu P12? Jako asi by určitě stačil i jeden, ale mám vždy osazené oba od dob co jsem ho koupil a měl tam Athlona dvě 640 pak nějakého Phenoma 94x a aktuálně mám procesor Ryzen 5 5500
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 9. 2023 22:30

Nj, C, nikoliv U. U jsou na výšku, pardon. Ten ventilátor rozhodně není z (dnešní) C14, ten je z NH-C12P SE14. Jen mě zmátlo to C / U, jak říkáš, jde už o víc než desetiletou historii. V podstatě Freezer A35 aRGB by odvedl lepší práci.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 24. 9. 2023 23:58

No když říkáš, že není z C14, ale z C12 vyvracet to nebudu. Chladič jsem tenkrát kupoval z alfa.cz dnes bohemia originální, nový.

-- 25. 9. 2023 00:00 --

https://www.czc.cz/noctua-nh-c14/84661/produkt
Boris.Bestie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 9. 2023 09:02

Koukam, ze v Noctuackem praveku mam trochu mezery ... na druhou stranu, ony ty C chladice odjakziva byly jen takova obskurnost do mist, kam se nevesla dospela D14 / D15.

Krom toho ani jejich produktove znaceni, kdy zmenou ci pridanim jedno, max dvou pismenek vznikne zcela jiny produkt ... co si budem' povidat, na prehlednosti tim tez uplne nepridali. Nakonec aby snad clovek budto v hlave nosil ucebnici noctudejepisu, nebo aby oteviral u kazdeho druheho prispevku jejich webovky a tapal. Coz se mi z mobilu (promin) nechtelo.

Aktualnejsi C14 vypada takhle:

Obrázek

A porad plati, ze A35 Ti to uchladi +/- stejne, ale vypadat* pri tom bude o nekolik levelu lepe.

* dokud bude cista - toto ovsem plati pro vsechny RGB ventilatory.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 9. 2023 10:21

Ryzen 5 5500 s TDP 65W ten chladič musí uchladit bez problémů. Ano, věžový by patrně díky optimálnějšímu airflow fungoval lépe, ale IMHO se do něj za stávajícího stavu investovat nevyplatí.

Jinak technická - Noctua NH-C14 a tebou zobrazená NH-C14S jsou odlišné produkty.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 9. 2023 10:28

Vsak prave o tom pisu. : )

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Další stránka