Jaké ventilátory do FD Meshify 2 Compact

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Linhya 7. 8. 2024 08:55

Zdravím, potřeboval bych poradit od vás jaké ventilátory zvolit do skříně Fractal Design Meshify 2 Compact.
Zajímá mě jaký typ a jaké rozpoložení ve skříni. Plánuji v tom provozovat Ryzen 7 7800X3D s RTX 4070 Ti Super.
Jestli zvolit 140mm nebo vzít menší 120mm. Co jsem koukal do návodu tak možností je vícero ale jaká je ta nejlepší.
Díky za pomoc
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PánZLán 7. 8. 2024 10:23

Mrkni do vláken o sestavách
forum-932/PC-sestavy.html
Pak prosím napiš, cos vybral.
PánZLán
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 8. 2024 10:24

3x front in a ideálně 3x out, 1x rear a 2x top.

A12x25 PWM jsou nejlepší, P12 PST budget friendly.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Linhya 7. 8. 2024 10:57

Ok, díky moc za info. Koukám že ty A12x25 PWM jsou fakt nejlepší ale stojí 700Kč za kus což je hodně. A já nepotřebuji zase takové ultra ticho. Takže vezmu ty P12 PST. Viděl jsem že se prodávají i v nějakém zvýhodněném setu po pěti případně je mohu koupit samostatně po kusu (rád bych je využil i na chladiči k procesoru kde stock ventilátor není nic moc).

Ještě se chci zeptat u té skříně. Koukal jsem že existuje i v RGB verzi. V některých obchodech stojí stejně. Jsou tam nějaké rozdíly krom RGB ventilátorů?
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 8. 2024 11:35

RGB verze Fractal skrini NEMAJI RESET button, coz je za mne dealbreaker. A tedy ma svitici ventilatorky, ktere stejne vyndas.

RGB verze P12 PST je cenove nekde uprostred a proti nesviticim P12 jsou ty svitici i o trochu tissi. (opravdu) Takze za mne, pokud chces svetylka, kup klasickou bednu + P12 aRGB.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Linhya 7. 8. 2024 12:20

Ok díky za objasneni. A je jedno jestli koupím tu výhodnou verzi pěti kusů (resp. 3 kusů u RGB) nebo mám koupit jednotlivě po kusech? Možná to zní divně ale už se mi jednou stalo že byli odlišnosti mezi "výhodném" balením více kusů a běžným balením po kusu.
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 8. 2024 12:38

Jediny rozdil, pokud bys chtel 1ks reklamovat, musis prinest cele baleni, tzn vsechny 3, resp. 5ks. Kdysi byval rozdil jeste manualek, ktery u jednotlivych byl a u value nikoliv, ale ten uz pred tremi lety byl nahrazen QR kodem na obalu. Mrzet Te to ale nemusi - proste vybalis, prisroubujes do skrine (nebo pridelas na CPU / GPU chladic) a zapojis dratky.

Vyhodou PST je "vlacek".

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PánZLán 14. 8. 2024 07:07

Na CZC je teď ve výprodeji
Fractal Design Meshify 2 Compact Black TG Light Tint
za 2299,-

Mají poslední kus. Ale bude brzy k mání další. Mám objednány dvě skříně a vezmu jen Define 7, Meshify "vrátím".
PánZLán
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ja-cz 14. 8. 2024 13:04

Za me lepsi Meshify compact nez Define 7, ma vetsi plochu nasavani vzduchu a filtru. Ventilatoru by mohlo stacit 5 (3 in 2 out), mit lehky pretlak ve skrini neni na skodu kvuli prachu. A ten sesty ventilator by z nemale casti vyndaval studeny nasaty vzduch. Vzadu kolem grafiky je dost mista kudy ten vzduch muze ven. Ale odzkousene to 100% nemam, jen proste funguju na 5 fanech.
ja-cz
Junior