Stránka 1 z 3

Připojení analogové kamery k PC

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:17
od simp
Je možné připojit starou kameru s analogovým výstupem přes normální video kabel do počítače??? Teď se připojuje přes video kabel do televize, na televizi se spustí "AV" - stejně, jako když chcete sledovat obraz z videorekordéru. Obraz z kamery se potom zobrazuje na televizi.

Je možné ten video kabel místo do televize dát do počítače. Přinutím ale počítač, aby dokázal zpracovat ten analogový signál a zobrazoval snímaný obraz na monitoru? Jaký bych na to potřeboval software???

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:24
od Žába Puk
Používám k tomu Pinnacle MovieBox a koupil jsem ho ve firmě Exac. http://www.exac.cz

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:31
od simp
To je na těchto stránkách http://www.exac.cz/ceniky/konec.php ta věcička za 2 429 Kč nebo 4 613 Kč? To by mohlo být řešení.

Ale softwarově to nejde? Myslel jsem, že by na to stačil nějaký software nebo ovladač, že nebude nutný žádný externí převodník...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:33
od Miroslav Pragl
muzes pouzit i interni. treba mas vivo kartu.

kam bys chtel ten signal zapojit?

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:34
od Miroslav Pragl
jinak SW mas pravdepodobne jiz davno nainstalovany. pokud napises jaky pouzivas os treba ti i rekneme kde ho mas...

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:35
od simp
Jako video kartu? Ta tam asi není. Zapojil bych to asi do grafické karty.

EDIT: No, je to nový PC s WinXP a kromě softwaru pro interaktivní tabuli SmartBoard tam asi nic dalšího není. Cílem je právě dostat obraz z kamery nebo videorekordéru na SmartBoard. (Ten sám o sobě analogový vstup taky nezvládne.)

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:40
od Žába Puk
simp píše:To je na těchto stránkách http://www.exac.cz/ceniky/konec.php ta věcička za 2 429 Kč nebo 4 613 Kč? To by mohlo být řešení.

Ale softwarově to nejde? Myslel jsem, že by na to stačil nějaký software nebo ovladač, že nebude nutný žádný externí převodník...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:44
od Žába Puk
simp píše:Jako video kartu? Ta tam asi není. Zapojil bych to asi do grafické karty.

EDIT: No, je to nový PC s WinXP a kromě softwaru pro interaktivní tabuli SmartBoard tam asi nic dalšího není. Cílem je právě dostat obraz z kamery nebo videorekordéru na SmartBoard. (Ten sám o sobě analogový vstup taky nezvládne.)a/quote]


Do vstupu grafické karty (Dsub nebo DVI) to nejde, signál je potřeba "navzorkovat".

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:45
od simp
Žába Puk"t[quote="simp píše:To je na těchto stránkách http://www.exac.cz/ceniky/konec.php ta věcička za 2 429 Kč nebo 4 613 Kč? To by mohlo být řešení.

Ale softwarově to nejde? Myslel jsem, že by na to stačil nějaký software nebo ovladač, že nebude nutný žádný externí převodník...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:50
od JendaLinda
Co je tam za grafickou kartu? Aby k ní šel připojit videosignál, musí mít VIVO. Dalším řešením je TV karta, která vyjde levněji než výše uvedené zařízení od Pinnacle.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:51
od Kroxigor
pravděpodobně na té kartě je jen video výstup vy ale potřebujete video vstup pro připojení kamery či videorekordéru na promítání obrazu na SmartBoard
Několik SmartBoardu obhospodařuji a video většinou řešíme již digitálně, ale i analogově to na Smarta jde :)

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:53
od Kroxigor
ještě se zeptám chcete to video jen prezentovat nebo ukládat v PC?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 16:57
od simp
No, takže vidím, že prvně budu muset pořádně zjistit, co je tam vlastně za grafickou kartu... To pár dní potrvá - nemám ho doma :mrgreen: .

Kdyby se tam pořídila ta TV karta, jak by se to potom dělalo? Bude tam teda analogový vstup, tam tu kameru nebo video přes videokabel připojím a dál? Nebo software, který zvládne zobrazení obrazu z kamery/videa na počítači se dodává rovnou s televizní kartou?

EDIT: Stačí přehrávat.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 17:00
od JendaLinda
TV karty mají videovstupy a software pro zobrazování je přiložen.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2006 17:00
od Kroxigor
no ono se jedná o to že pokud byste chtěl jen video promítnout na Smartboard tak stačí natáhnout AV kabel k projektoru a je to (pak ale nemůžete do videa dělat poznámky)
Pokud chcete do videa "čmárat" je notné ho táhnout přes PC k tomu vám stačí obyčejný TV tuner na kterém je AV vstup stejně jako na obyčejné TV