Rychlá fleška pro zápis

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 11. 2024 23:19

To zrovna mám ve 256GB a zápis 8GB ISO byl ukrutných 17MB/s. Podotýkám fungl nový kus. Horší mrTku jsem snad neviděl. Bez prominutí.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dockalacek 26. 11. 2024 09:12

Já tady mám 128 GB pro kamarádku, zápis 60 MB/s, čtení z flešky 370 MB/s. Mám ji tady v počítači, takže tentokrát i u mě ověřeno praxí a lidi si ji chválí. Kamarádce jsem na ni dal Windowsy, Ventoy.

Bejvalce jsem koupil dvě stejné flešky A-DATA, obě 16 GB, lišily se jen barvou, jedna modrá, druhá žlutá. Ta modrá měla stabilní zápis 60 MB/s (a neklesal), ta žlutá jela 17 MB. S fleškama mám bohaté zkušenosti, to mám exterák i NAS, ale pochopil jsem, jak tu psali předřečníci, je to loterie. Brácha mi nejdřív tvrdil, že to je tím, že kupuju levný shitský flešky. No já fakt nechci dávat za fleš 500 korun. Kyson mám taky a je fajn.

S tím Samsungem můžeš mít smůlu na kus.

CrystalDiskMark_20241126092325.png
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milsimr 26. 11. 2024 10:00

Přijde mi, že flash disky, co jsou nyní v prodeji, jsou všechny do jedné v rychlosti zápisu totální odpad.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 26. 11. 2024 11:37

To máš pravdu, a jak psal Reaktor, záleží, bohužel, i na čipech, takže i když si pořídíš dva stejné modely, které budou mít stejnou kapacitu, můžeš mít různé rychlosti. Do 300 korun jsem vyzkoušel před lety většinu flešek na trhu a jediné, co trochu zabírá, je vyšší kapacita. Ale já vždy kupoval maximálně 64 GB, dražší jsem nechtěl, a tam třeba i Patriot dělá 20 MB/s max.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 11. 2024 12:11

Tim Samsungem jsi prekvapil.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dockalacek 26. 11. 2024 17:49

To byl trochu akt zoufalství, Kine. Na tý flešce je i HirensBOOT a ja chtěl, aby to trošku frčelo. Takže skoro všechny mé kamarádky mají flešky, nežádaly mě o to, vždy šlo o soukromou iniciativu za moje peníze, platit jsem to nikdy nechtěl. Ono je to i o mém pohodlí, občas se mě ptaj na postup při přeinstalaci Windows:

1) máš flešku?
2) ISO Windows ti pošlu
3) tady si stáhni Rufuse

A pak mi přišlo, že bude lepší, když jim ty flešky nakoupím, hodím na to Widle, ovladače a tu flešku jim dám. Asi před dvěma lety chtěl manžel mé nejlepší kamarádky přeinstalovat své něžné polovičce notebook. Říkám, že maj všechno na flešce ode mě. Když řekl, že ji nemůžou najít, malinko mě chytil amok. Nakonec se našla. Proto vždycky lidem říkám "NEZTRAŤTE JI A VŽDYCKY SI JI NECHTE NA MÍSTĚ, KDE O NÍ VÍTE, A BEZPEČNĚ NAJDETE!"
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 11. 2024 18:23

Nalepit na celo. 8-P

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 26. 11. 2024 18:48

... a ještě jim zautomatizovat instalaci, protože vysvětlovat jak odstraňovat a znovu vytvářet oddíly je občas ... no, však to znáte, co se tu budu rozčilovat :D
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 26. 11. 2024 20:17

Je to smutné, lidi chodí po Měsíčku, chystají se na Mars, ale malou flešku slušnou pro zápis neseženeš. Já vrátil i tu druhou, tu Kingston Kyson. Přesouvám občas větší náklady a nezbývá mi, než s sebou tahat externí disk SSD. Když jsem pročítal vlákno, zaujal mě ten Samsung, ale pak jsem zchladl při při Kineczkových 17 MB/s :-). V tom Crystal Disk Marku by mělo být Write 64 MB/s průměrná rychlost, jak dokládá dockalacek. Je to ale skutečně tak? Nechtělo by se kouknout v průzkumníku při přesunu, kolik to přibližně jede? Myslím tím, jestli aplikace nevykazuje nejvyšší rychlost.

edit: Mám teď na klíčích provizorně jednu klíčenku Kingston a ta je na tom v zápisu malých souborů takto, dle programu CrystalDisk.
Přílohy
Test.jpg
Test.jpg (68.68 ) Zobrazeno 981 krát
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 26. 11. 2024 22:32

Doma mám několik flashdisků a paradoxně mám rychlejší stahování z internetu než zápis na flashdisk :-) Ještě když jsem neměla propojenou SMART TV s internetem využívala jsem flashdisk formou, že se kouknu na film. Kopírování h264 cca. 8GB souborů bylo na desítky minut.

Dnes flashdisk využivám málo a jako zálohu si platím gmail disk. Zvažte gmail, nebo Onedrive. (Obě aplikace jsou v základu zdarma)
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 11. 2024 07:43

Nic cloudového není alternativa vlastní zálohy. Google a jiní už zařízli takových služeb, že nenahraditelná data bych jim výlučně nesvěřil.
yndezit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 27. 11. 2024 09:36

aurum píše:Je to smutné, lidi chodí po Měsíčku, chystají se na Mars, ale malou flešku slušnou pro zápis neseženeš. Já vrátil i tu druhou, tu Kingston Kyson. Přesouvám občas větší náklady a nezbývá mi, než s sebou tahat externí disk SSD. Když jsem pročítal vlákno, zaujal mě ten Samsung, ale pak jsem zchladl při při Kineczkových 17 MB/s :-). V tom Crystal Disk Marku by mělo být Write 64 MB/s průměrná rychlost, jak dokládá dockalacek. Je to ale skutečně tak? Nechtělo by se kouknout v průzkumníku při přesunu, kolik to přibližně jede? Myslím tím, jestli aplikace nevykazuje nejvyšší rychlost.

edit: Mám teď na klíčích provizorně jednu klíčenku Kingston a ta je na tom v zápisu malých souborů takto, dle programu CrystalDisk.

Vy jste nevěřící Tomášové, takže kopírování ISO Windows 11 (z flešky i na flešku):

https://www.youtube.com/watch?v=EzLVOQU ... novi%C4%8D

Omlouvám se za zdrcnutí, nevím, čím to bylo.
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aurum 28. 11. 2024 22:52

Takový zápis by se mi líbil. Možná zkusím objednat a kdyžtak vrátím. Zajímalo by mě na jaký kus natrefím :-).
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 30. 11. 2024 14:57

Objednáno, koupeno, vyzkoušeno. Mohu potvrdit dockalacek test. Konečně slušnější fleška pro zápis. Samozřejmě i pro čtení. Dražší, ale stojí to za to.

-- 30. 11. 2024 15:16 --

Rád bych věděl, co ty zkratky v Crystal Disk znamenají. Ví někdo velikosti souborů nebo jak vlastně funguje toto označení?
Myslím tím Q8T8 apod.
Přílohy
2024-11-30_150534.jpg
2024-11-30_150534.jpg (27.35 ) Zobrazeno 342 krát
Crystal.jpg
Crystal.jpg (79.85 ) Zobrazeno 349 krát
b.jpg
b.jpg (41.22 ) Zobrazeno 349 krát
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 30. 11. 2024 15:29

Akorát se mi nelíbí ta cena, ale nechci působit jako kolenovrt. Samsung si holt nechá dobře zaplatit, ale je fakt, že ty rychlosti jsou nadstandardní. Zajímalo by mě, kolik dělá třeba 64GB verze.
dockalacek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka