Rychlá fleška pro zápis

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 30. 11. 2024 21:47

Tak přimo přes apk samsung shop se da pořidit za solidni penize...

usb.jpg

Jinak koukam, že oproti minulemu roku šly uložiště docela nahoru. Loni jsem kupoval flešky od samsungu jen usb-c a to na Datartu za 274 kč 128 GB a za 512 kč 256 GB knk tyto...
https://www.datart.cz/usb-flash-samsung ... modry.html
https://www.datart.cz/usb-flash-samsung ... modry.html

A takovoe SSD KC3000 1GB za cca 1500kč a dnes koukam o nějakou tu stovečku navic.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 11. 2024 22:58

Zdrazilo to hned na jare a neklesa.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod miromen4 30. 11. 2024 23:53

Hm zřejmě jeden z faktoru bude kurz tedy slabši koruna vuči dolaru.

Jinak ta fleška, koukam by se dala ve finale pořidit za 413kč.
Ještě to chce kod "HONZASAMSUNG"

Kua to je doba, kdy dnes bez kodu, kuponu apod tvor musi vic vyplazmout ze šrajtofle. Tak nějak se mi ta dnešni dobe v tomhle ohledu vubec nezamlouva.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 12. 2024 10:29

Jo, pod to se Ti podepisuju.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod dockalacek 23. 12. 2024 17:14

Tak oživuju téma: s kamarády si dárky nedáváme, ale nejstarší potomka všech mých kamarádů si přála herní notebook, tak to se mnou Ježíšek konzultoval. Tak mě pak napadlo, že bych mohl Windows flešku pořídit i pro ně, ty ji ode mě ještě nemají. Volba padla na Kingston Kyson 64 GB. Ještě než jsem tam začal rvát Windowsy, projel jsem to CrystalDiskmarkem a čtení bylo 215 MB a zápis 85. Pak jsem to zformátoval na NTFS, čtení zůstalo stejné, ale při kopírování Windows mám rychlost mezi 18-21MB/s. Samozřejmě to začíná na 100, během dvou sekund jsme na 40-60 a pak se to stabilně uchýlí na těch 18-21.

Zajímavý je, že tady mám stejnou flešku o poloviční kapacitě, ale ta je o dost rychlejší (na ní jsou Windows, ovladače a programy pro všechny notebooky a stolní počítače celé rodiny). Další věc je, že 64GB filmová fleška od bejvalky (stejný model) zapisovala 60 MB/s. Takže jak vidíte, nemůžete si být jisti vůbec ničím.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 12. 2024 19:48

Mám tu teď tři nově koupené 128GB flashky - Kingston Kyson, Patriot Supersonic Rage Lite a ADATA UR340. Až budu mít po svátcích více času, udělám nějaké testy.

Nový Kyson je v zápisu podstatně horší, než ty moje staré. Rychlá ukázka zápisu 10GB dat:

Nový Kyson 128GB:
Kyson NEW.png

Starý Kyson 128GB:
Kyson OLD.png

Nový Kyson má cca 800MB SLC cache, kde zapisuje rychlostí ~120MB/s, a poté to klesne na konstantních 34MB/s. Díky cache lezou z testů jako CrystalDiskMark a ATTO (ve výchozím nastavení) přehnaně pozitivní výsledky, které neodpovídají realitě.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 23. 12. 2024 22:39

Starej dobrej Kingstone DataTraveler Elite G2 32 GB:
Screen_00.png
Screen_00.png (29.66 ) Zobrazeno 1494 krát
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 12. 2024 23:11

To uz se ale nikdy nevrati.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 23. 12. 2024 23:43

Welp, pak jedině https://www.alza.cz/axagon-eem2-sb2-m-2-nvme-sata-screwless-raw-box-black-d7645381.htm?evt=ac&pos=2&qid=LuigisBox_fec832a8-3487-45dc-ba82-04dbc04901c4 + libovolné M.2 SSD, co kdo kde splašíte / válí se vám někde v šuplíku. Nic lepšího asi vymyslet bohužel nepůjde.

Toto řešení pak s diskem nijak valné kvality (vytažený z HP Elitebooku po upgradu v práci) vypadá takto:
Screen_01.png
Screen_01.png (30.83 ) Zobrazeno 1462 krát
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 12. 2024 11:04

Jj, box + SSD jsem tu uz nekde myslim i psal, sam mam AXAGON EEM2-GTS2. Sice neumi SATA, ale zase ma (ale ze MNOHEM) lepsi konstrukci. S rychlym diskem bez problemu k 1GB/s ... ted v tom mam stary dobry 970 PRO z ex ex ex desktopu (kupoval jsem blahe pameti k 6700k na MSi Z170 SLI Plus) a na takove ty instalace (Ventoy) + denni prenaseni je to pecka.

Jen ten origo kablik stal za dve veci - velmi, velmi doporucuji tuten: https://www.alza.cz/alzapower-flexcore- ... 5.htm?o=20 Taham ho do brasny, z brasny x krat denne odpojit zapojit ... pres dva roky slouzi jeden a tentyz kus. To jsem se zadnym jinym dratem jeste nikdy predtim nezazil. (Jasne, cena je na kousek dratku extremni, ale zvladne i 20V/7A ... to mam osobne vyzkouseno.)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 24. 12. 2024 17:44

Ten kabel je dobrej tip!

AXAGON EEM2-GTS2 by byla též má první volba; v době nákupu jsem ale potřeboval box, co zvládá i M.2 SATA disky (hodí se do dnes) - ale co si budu, jsem stejně spokojen i přes slabiny v konstrukci; na origo kabelu se mi dokonce líbí ta přechodka USB-C > USB typ A.

Místo Ventoy jsem používal YUMI; doma to dnes už neřeším, všechno potřebné mám na PXE serveru - ale na výjezdy supr věc (oba dva nástroje); bohužel dneska mi jeden disk nestačí, mám na jednom disku Windows Server 2016 v režimu Windows to Go (občas vhodné jako "portable" DHCP server a další blbosti + super na firmware updaty v režimu "bare metal") a na druhým disku přes YUMI to všechno ostatní :D
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 25. 12. 2024 10:04

r34ktor píše:Mám tu teď tři nově koupené 128GB flashky - Kingston Kyson, Patriot Supersonic Rage Lite a ADATA UR340. Až budu mít po svátcích více času, udělám nějaké testy.

Nový Kyson je v zápisu podstatně horší, než ty moje staré. Rychlá ukázka zápisu 10GB dat:

Nový Kyson 128GB:
Příloha Kyson NEW.png je dlouhodobě nedostupná.

Starý Kyson 128GB:
Příloha Kyson OLD.png je dlouhodobě nedostupná.

Nový Kyson má cca 800MB SLC cache, kde zapisuje rychlostí ~120MB/s, a poté to klesne na konstantních 34MB/s. Díky cache lezou z testů jako CrystalDiskMark a ATTO (ve výchozím nastavení) přehnaně pozitivní výsledky, které neodpovídají realitě.

Díky Reaktore, jsi zlatej. U mě začíná rychlost klesat už při zápisu 250 MB, na těch konstatních 18-21 MB/s se dostaneme u 64GB verze už někde při zapsání 450 MB. Pak ale nechápu, jak mohl z CrystalDisku vylézt průměr 85 MB/s. Mrkněte:

https://youtu.be/CX3RX0Ik5VM

Ještě obrázek:

Kyson 64.jpg
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 12. 2024 15:35

dockalacek píše:Pak ale nechápu, jak mohl z CrystalDisku vylézt průměr 85 MB/s.

CrystalDiskMark je generátor náhodných čísel. Jednu dobu jsem si s ním zkoušel hrát, ale došel jsem k závěru, že se nedá nastavit tak, aby z něj lezly konzistentní důvěryhodné výsledky. Nejlepší je zapomenout na jeho existenci a k testování ho nepoužívat.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod meda2016 29. 12. 2024 19:47

KineCZek píše:...mam AXAGON EEM2-GTS2. Sice neumi SATA...
Ale v kšeftech píšou, že SATA umí?
https://www.alza.cz/axagon-eem2-gts2-sc ... 555898.htm
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 12. 2024 20:11

Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka