Zmenšit zašifrovaný oddíl

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod samarit 4. 2. 2025 17:40

Mám zašifrovaný nesystémový svazek TrueCrypt 7.1a jako oddíl na systémovém disku.
Otevřu ho heslem a chci ho dešifrovat, abych ho mohl zmenšit.
Samozřejmě nechci přijít o soubory co na něm mám. Mám na něm 55 GB a svazek je velký 200 GB.
Našel jsem nějaký návod, ale ten není platný.
Zašifrovaný ho nejde zmenšit, nebo jo?
Ne.
Jak na to?
Dík
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 4. 2. 2025 18:26

Soubory docasne hodit na jiny sifrovany disk, zmensit oddil, zasifrovat, znovu vratit soubory.

Nic jineho asi vymyslet nepujde.

Mohl bys samozrejme oddil desifrovat a zmensit s daty na nem, ale to asi nechces, je to riziko.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod samarit 4. 2. 2025 18:56

JirkaVejrazka píše:Mohl bys samozrejme oddil desifrovat a zmensit s daty na nem, ale to asi nechces, je to riziko.

Ne to vůbec není riziko, to dělám běžně pomocí MiniTool Partition Wizard. Hlavní je ten oddíl dešifrovat a pak už by to byla sranda.
Kopírovat to jinam a pak zase zpět, to by byla sebevražda. Některé soubory ani nechtějí být kopírované.
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 6. 2. 2025 19:33

samarit píše:... nesystémový svazek ... Některé soubory ani nechtějí být kopírované

Co jim brání? Ještě jsem neviděl soubor, který by si nedal domluvit :)
Emil Pastelka
Junior