Záhadně mi nefunguje mechanika

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bleedingman 29. 12. 2007 21:18

Dobrý den, moje dvd mechanika funguje jen poté když zapnu PC a při zapínání mám CD nebo DVD v mechanice. Když však vyndám z mechaniky ono medium a vložím jiné mechanika z počítače softwarově zmizí, nevidím ji v Tomto počítači ani správci zařízení. (Mám Windows Vista Home Premium, Notebook Amilio PA 1538)
Velice děkuji předem za Vaše odpovědi!
Bleedingman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figa 29. 12. 2007 22:39

Odkdy to dela?Co jsi menil?
IBM PC 50Z

- 10MHZ
- 1MB RAM
- 60MB HDD
- 1987
Figa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fifisci 29. 12. 2007 23:09

A nejedes nahodou na baterii? Nebo nemas nastaveny nejaky setrici mod, ktery mechaniku odpoji?
fifisci
Junior

Odeslat příspěvekod Bleedingman 30. 12. 2007 01:01

Boužel ne,ani úsporný režim ani jiné nastavení. A mám nový poznatek, jakmile po zapnutí pc a naběhnutí windowsů vysunu mechaniku tak zmizí v "tomto počítač"...pak musím PC opět restartovat aby se tam zas ukázala, ale normálně jde,tedy normálně tím způsobem že když tam před naběhnutím systému vložím cd-dvd tak ho to načte. Když jsem se podíval do Biosu zjevilo se mi jaké si okénko s nápisem Lan boot device-nevím jestli to s tím souvisí ale předtím to tam nikdy nebylo (DVD RD AD-7540A ATA Device-to jen pro specifikaci)
Bleedingman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fifisci 30. 12. 2007 10:57

Je to laptop, vid? Dela to od sameho zacatku?
fifisci
Junior

Odeslat příspěvekod Bleedingman 30. 12. 2007 12:28

Nedělá, mám ho už 5 měsíců a todle se mi stalo teprve včera.
Bleedingman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figa 1. 1. 2008 20:12

Jeste jednou co jsi menil, nez to zacalo delat?V biosu zrus boot z lanu a nastav boot z HDD.Pokud nevis jak na to hod jsem obrazky my te navedem :wink:
IBM PC 50Z

- 10MHZ
- 1MB RAM
- 60MB HDD
- 1987
Figa
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Okraj 2. 1. 2008 07:47

Mal som podobný problém. Skús otestovať OS a prečistiť prípadný bordel z internetu mne to pomohlo. Neviem či aj Tebe, ale za pokus to stojí. Ak by nie, potom môžeš skúsiť bod obnovenia na nejaký dátum kedy to fungovalo.
Okraj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel39 2. 1. 2008 21:17

I já měl podobný probém s AMILO Pa1510.Vypadalo to na vadný kabel,nebo konektor mezi mechanikou a deskou.Pak najednou nebyla mechanika vidět ani v BIOSU.Takže to šlo do servisu,tam vyměnili mechaniku(tou to nebylo) a následně celou desku(vadný konektor na desce).Naštěstí to bylo v záruce.
Pavel39
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků