Stránka 1 z 1

Modrá smrt

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 19:57
od HVLAD
Měl bych jeden dotaz dnesk sem normálně zapnul PC když najeo tak sem zapojil internet a klikl na FF když mi počítač hoidl modrou smrt, ani sem nesnažil přečíst co napsal a sletěl, sám se restartoval a pak normálně najel a fuguje. Checkdisk ni nenašel. Píšu to proto že nevím jestli to není jen varovný znamení a abych si rychle stáhl data. nebo jestli se tohle prostě někdy stane - mám W vista home. Moc bych ocenil jakoukoliv radu, nemám v počítači sice mnoho dat, ale ta co tam mám nechci ztratit. Disk je 320 GB Hitachi, starý půl roku, formátoval sem ho před třemi týdny. vím možná je to blbá otázka, ale zatím se mi tohle nestalo - virem to ale bejt nemůže ne? Všem předem děkuji.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:03
od OgyDoggy
nejlepši je mít rozdělený hdd na více oddílů. minimálně na dva (data, win) jako takova zakladni ochrana. disk by mel byt v poradku, zkus to ff smazat a znova nainstalovat. co to je, to ff? firefox? mas nainstalovanou podporu javy? flashe? jakou verzi firefoxu mas? je to beta 4,3,2,1? nebo stara 2.0.0.12? mam vista home premium a neco podobneho se mi stavalo, kdyz jsem najel na mojibanku, tam je nejaky applet, a ten mi zboural firefox, byla to beta...

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:06
od HVLAD
ano je fire fox, tato verze Firefox/2.0.0.12 mám podporu flasche a javy myslím ne. Ale já jsem ho jen spustil nikam se ještě nepřipojil. No disk rozdělený nemám, asi to udělám pi příštím formátu. No hlavně že to není vyjímečný a že je disk v pořádku. Teď jede úplně normálně.
Díky

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:22
od kejki3
I Visty musí mít záznam o chybách, jako XP. Takže tam se dopátráš blíže, co způsobilo pád.
Každopádně, mít nezálohovaná data je hazard.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:26
od HVLAD
A nevíš kde by jsem mohl ten záznam najít? Ještě nikdy jsem to nepotřeboval tak to nevím.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:29
od kejki3
Já mám XP, tam to je start > spustit > eventvwr.msc
Co takhle v tvém počítači Nápověda a odborná pomoc? On se nějaký majitel Vist ozve.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:41
od HVLAD
tak sem se podívla na ty záznamy a jediný chybový hlášení v systému bylo tohle

IRQARB: Systém ACPI BIOS neobsahuje přerušení IRQ pro zařízení v patici PCI 2 s funkcí 0. Obraťte se na prodejce systému s žádostí o odbornou pomoc.

Myslíte že by pomohl aktualziovat bios? Protže jak to chápu tak je nějaká chyba tam

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:45
od kejki3
Co máš v tom PCI?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:47
od HVLAD
Já snad ani v klasickym PCI nic nemám - jen v PCI express a jinak jediná změna co sem dělal v pondělí je že sem přidal paměti - ale ty snad nejsou v PCI ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:54
od kejki3
Osobně bych kvůli jednomu pádu neflashoval BIOS.
Spíš bych zkontroloval, jestli jsou všechny kontakty domáčknuté a zálohy!!! udělal v každém případě.
Nic konkrétnějšího z toho hlášení nevyvodím.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 20:56
od HVLAD
jasně díky moc za rady. Zejtra zkontroluju ty kontakty a udlám zálohu.
Ještě jednou díky moc.