Stránka 1 z 1

Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 5. 2008 18:00
od Dreamer
Vyberam si externy box pre HDD...

Moje poziadavky:

- box pre 3.5" SATA II disk
- USB 2.0
- eSATA
- prip. LAN

Vybral som zatial tieto:

Externí box Welland ME747GK-S pro 3.5" SATA zařízení, USB2.0 + LAN 10/100/1000
http://pevne-disky.alza.sk/sitovy-externi-box-wella nd-me747gk-s-d89471.htm

- jediny s LAN za podobnu cenu, dalsie stoja aspon dvojnasobok, ale bez eSATA, LAN by som vyuzil, ale skor som teraz rozhodnuty pre eSATA, bez LAN

Thermaltake N0012USE MAX 4 Combo stříbrný (silver), externí box pro eSATA, SATA 3.5" HDD, LED, USB 2.0, alu. provedení
http://pevne-disky.alza.sk/externi-box-thermaltake- n0012use-max-4-combo-d78660.htm

Thermaltake N0003USE MAX 4 Combo stříbrný (silver), externí box pro eSATA, SATA 3.5" HDD, LED, USB 2.0, alu. provedení
http://pevne-disky.alza.sk/externi-box-thermaltake- n0003use-max-4-combo-d75888.htm

- tieto dva boxy su asi rovnake, jediny rozdiel je ventilator - odporucate verziu s nim alebo bez neho - nebude verzia s ventilatorom hlucna - nebude sa zanasat?

Externí box IcyBox - IB-351StUS2-B, pro 3.5" SATA a eSATA zařízení, černá (black), USB2.0, hliníkový, napájecí zdroj 230V
http://pevne-disky.alza.sk/externi-box-icybox-ib-35 1stus2-b-d84593.htm

- jeden s najlacnejsich...

Mam este niekolko otazok:

1. Disk/box je mozne pripojit k zapnutemu PC cez eSATA, ano?
2. Napajanie pri zapojeni cez eSATA ide cez eSATA kabel, iny kable, alebo cez adapter?
3. Pri LAN boxe je mozne pripojit ho cez LAN a USB sucasne?
4. Moze byt adapter zapojeny v sieti nonstop - ked k nemu nebude pripojeny disk, prip. je mozne ho vypnut prepinacom?

Box bude prevazne pri PC, pripojeny cez eSATA, napajaci adapter bude pri DVD rekorderi, obcas sa box prenesie k nemu a spat, obcas bude cestovat k inemu PC.

Vdaka.

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 5. 2008 18:20
od Petr_S
Dreamer píše:1. Disk/box je mozne pripojit k zapnutemu PC cez eSATA, ano?
Alespoň u řadičů které mám (Intel ICH8R, ICH9R) pouze v AHCI módu a připojit sice jde, ale odpojit už ne, neobjeví se v trayi taková ta zelená šipka bezpečně odebrat.
Dreamer píše:2. Napajanie pri zapojeni cez eSATA ide cez eSATA kabel, iny kable, alebo cez adapter?
V případě boxu to bude přes adaptér. Existují různé verze napájecích konektorů, už jsem viděl 4 různé, ale to by znamenalo z PC vytáhnout napájení 5 V a 12 V se správným konektorem podle boxu.
Dreamer píše:3. Pri LAN boxe je mozne pripojit ho cez LAN a USB sucasne?
Ne, USB v tomto případě obvykle slouží k připojení dalšího disku k boxu, stejně tak v případě, kdy je na boxu eSATA, ten je pak taky na připojení disku.
Dreamer píše:4. Moze byt adapter zapojeny v sieti nonstop - ked k nemu nebude pripojeny disk, prip. je mozne ho vypnut prepinacom?
Nemělo by mu to vadit. Pokud na něm je vypínač, tak samozřejmě vypnout jde. Narazil jsem na dva druhy napáječů k diskovým boxům - jedny mají bez zátěže neměřitelnou spotřebu, druhé okolo 2 W.

A jenom poznámka k eSATA - doporučuji dobře vyzkoušet kompatibilitu s řadičem, třeba externí disky od WD (My Book Home) i od Seagate nefungují s mnoha řadiči, dokonce i s těmi nejběžnějšími na základní desce s čipsetem Intel.

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 5. 2008 20:33
od Dreamer
Hmm... vdaka, aj ked ma tie odpovede velmi nepotesili. Kupujem teraz viac HW-u a pri vsetkom su problemy. :(

1. Ked som mal XP, bola tak ikonka aj pre hlavny SATA disk, teraz mam Vista a tiez tam nie je, ale pre externe USB zariadenie ano.

2. Ja mam vzadu vedla eSATA aj konektor na napajanie, ale je pravda ze na tych externych boxoxh nic take nie je, len pre adapter. Ja som si myslel ze hlavnou vyhodou eSATA bude prave napajanie - ze nebude nutne pouzivat adapter, tak uz zostava len rychlost? :(

Teraz uz vaham ci ma zmysel eSATA, mohol by prosim niekto potvrdit, doplnit informacie o eSATA?

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2008 17:28
od Dreamer
Este mam dolezitu otazku:

Ked ma disk uvedenu podporu SATA - znamena to ze podporuje aj SATA II? Pretoze pri niektorych diskoch je priamo uvedena aj podpora pre SATA II. Takze vsetky boxy s podporou SATA podporuju aj SATAII?

Edit: Nieco som zistil, v popisoch je uvadzana rychlost SATA/eSATA - ked je rychlost 3 Gb/s je to SATA II, ked 1.5, tak len SATA I?

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2008 21:35
od deod
Neviem co od eSATA ocakavas

ale mne sa zvysila rychlost proti USB asi 2.5x tak, a lepsie ako keby som pouzival interny HDD s 5400 rpm na NB

mam ho hlavne kvoli tomu ze je napojeny na Notebook a USB je pomale

je to take ako keby som ho mal v PC zabudovany ved pouzivam

Expresscard34 spojeny cez eSATA kabel s Boxom

samozrejme adapter je stale zapojeny
SATA II - 3GBit/s hoci ja mam ICH7R ktory ma expresscard rozhranie s 2.5GBit/s

neviem ako sem dat obrazok

HD Tech
ale testy mi ukazuju priemer 59MB/s
BURST SPEED je 123MB/s
ked kopirujem normalne tak je to okolo 70MB/S
usb bolo 29MB/S

ak mi viete okrem tochto poradit nieco rychlejsie ako je esata tak a da sa to napojit na Notebook

dakujem

TEST HD TUNE 2.55 WD 500GB GREEN POWER
neviem ci som spravil dobre ze som kupil prave tento disk a ci to green nie je na ukor rychlosti
max 74MB, priemer 56MB, min 25MB
cpu 6%

busrt rate 83MB/s cas 14.8ms

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2008 21:52
od deod
Este doplnim otazku,

externy co najvykonejsi DISK nie LAN alebo to uz musim aj NOTEBOOK iny kupit lebo lan mam len 100

Co odporucate aky externy BOX ?

eSATA rozhranie alebo ine ?

HDD disk don kupit ?
Expresscard34 SATA II aka znacka, je ich dost na trhu ktory model je najlepsi alebo 3GBit/s je teoreticka alebo skutocna rychlost ?

Su aj RAID systemy externe pre NB ?


?????????????????????

Re: Externy box pre 3.5" disk SATA s: USB 2.0, eSATA, prip. LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 12. 2009 14:43
od Vasil
tak jsem si poridil HDD (spis prehravac k TV) ale zapojeni k PC nijak pokulhava. Pres USB to jde bez problemu. Ale pres LAN (sitjovka a 5 m kabelu) to nijak nechce se pripojit. Pouzivam ten winowsky nastroj pro sit ale furt omezene nebo zadne pripojeni. Nijaky navod na tak banalni vec ani nemuzu najit :eh