mám celkem 4 disky (vše Samsung):
HD403LJ
HD501LJ
HD103UJ
HD103UJ
a nyní problémy: u novějších disků jsem systémovou partišnu vytvářel při instalaci systémů (WinXPx86, Vistax64).
Bohužel Vista mi buď nenabídla možnost vytvoření partišny nebo jsem to během instalace někde přehlédl, každopádně systém se nainstaloval na 1TB disk, který nebyl rozdělený.
Chtěl jsem disk rozdělit aby byl zvlášť systém a zvlášť data, přece jen mít pro systém Visty celý jeden terrabajt je trochu luxus

Takže jsem použil starý dobrý Partition Magic v. 8 (ještě od Power Questu), se kterým jsem měl v minulosti jen dobré zkušenosti... Ovšem nyní jak už z titulku vyplývá, mi to u prvního disku na úvod zahlásí cosi o špatné geometrii a lišících se velikostech, a následně v přehledu disků se mi žlutě orámují 3 disky ze čtyř !! dva s nápisem "BAD", jeden "Dynamic disk".
Konkrétně: 403LJ - BAD (PM nevidí ani jednotlivé partišny, disk je ve skutečnosti rozdělen na systém XP a data)
1 TB - Dynamic Disk (nerozdělený, jakoby mu nic není, ale PM ho orámoval žlutě, vůbec nerozeznal NTFS formát)
1 TB Vista - BAD (nerozdělený)
Co s tím?? Mám Partiton Magic 8 odepsat jako zastaralý soft a použít jiný nástroj pro práci s partšinama? Kdyžtak nějaký navrhněte...
Podotýkám, že ve Správci disků vidí Win XP vše OK, všechno funguje jak má, s diskama jsem žádný problém neměl...
Díky