Stránka 1 z 2

má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2009 19:44
od Jaronimo
Zdravím,
mám mp4 prehrávač, ktorý by mal mať pamäť 8GB, pravdepodobne ju aj má, no keď si v ňom pozriem info o pamäti, píše, že tam je 30GB a to píše aj počítač, keď ho k nemu pripojím. Formátovanie na FAT32 má tiež možnosť len formátovanie na 30GB, čo dosť nechápem a nechcem ho radšej takto formátovať, aby sa v ňom niečo kvôli tomu nepokazilo. Viete mi poradiť, ako ho "prerobiť" na tých 8?
Vďaka

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2009 19:59
od foxak
neuviedol si typ prehravaca. Niektore typy sa vyrabaju s kapacitou 8, 16, 32 GB. Mozno mas stastie, ze ti predali 32 GB za cenu 8 GB. Ta hodnota 30 GB tomu nasvedcuje. Bud rad. (mozno).

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2009 21:22
od Jaronimo
tak ono je celkovo iný...ale keď som ho prvý krát zapol, tak v info o pamäti bolo 30GB, ale bolo tam aj niečo s 8GB, len už neviem, čo to bolo...no teraz som tam niečo nahral a už to ukazuje len tú 30GB.
alebo nie je nejaký softvér, ktorý by mi hneď zistil skutočnú veľkosť? aby som aspoň to vedel na začiatok

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2009 21:25
od iggi
da sa ti tam nahrat 30GB dat?
a nemal by si byt radsej rad ze mas 30GB namieto 8?

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2009 21:44
od Jaronimo
len keď ho budem chcieť sformátovať, tak ak je to len nejak nahackované alebo niečo podobné, tak mi ho môže asi pokaziť, keby som ho formátoval na 30GB
no, zajtra, keď budem mať čas, tak skúsim toľko nakopírovať, ale kopírovalo to strááááášne pomaly, tak som nemal kedy skúšať
ale zišiel by sa taký softvér, ak o niečom viete? :-)

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 7. 2009 09:35
od soban
A nebude tam fakt 8G a nepoužívá to nějakou kompresi takže se to tváří navenek jako 30G ?

A nebo ti prodali omylem s 30G, a nebo je ten přehrávač nějaký vadný a potom tam má fakt pouze 8G ale myslí si že má 30G otestovat pouze tím zda se tam tolik dat vejde a zda budou i použitelná tj zda půjdou přečíst.

Jinak někde by tam na něm měl být štítek s výrobním číslem a tam někdy bývá napsané kolik to má ram.

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 13:44
od Jaronimo
ja by som ho ale aj tak potreboval sformátovať pred tým, ako tam budem niečo nahrávať...
Môže sa mu niečo stať, ak 8GB pamäť sformátujem na 30GB?

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 14:05
od KineCZek
IMHO to je normalne omylem podana krabicka se 32GB verzi po zaplacen 8GB verze. Pro overeni staci nahrat cca 9GB, pokud pote bude ukazovat volne misto 21GB a vsechna nahrana data pujdou precist, muzes bouchnout sampus ... a nebo dojit zpet do prodejny, zahrat Mirka Dusina a dobrovolne doplatit rozdil, nebo si nechat prehravac vymenit za 8GB.

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 14:12
od Ansam
MP4 prehrávač mám už niekoľko rokov. Nahral som naň tisíce súborov a tisíce súborov som aj zmazal. Za tie roky ma ani raz nenapadlo ho formátovať. Od začiatku šlape jedna radosť - nepozoroval som žiadne spomalenie. Formátovanie MP4 prehrávača je absolútna zbytočnosť! Stačí zmazať z neho všetky súbory a nahrávať súbory nanovo.

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 14:22
od daliborh
Existuje sw H2testw 1.4, který otestuje kolik paměti je funkční
stáhnout lze zde: http://www.heise.de/software/download/h2testw/50539

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 14:28
od jirka44
Je zvláštní, že většinou chtějí formátovat uživatelé, kteří vůbec netuší, co ten příkaz vlastně udělá....

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2009 14:48
od Jaronimo
viem, čo urobí, len neviem, čo urobí, keď budem chcieť formátovať viac, ako tam tej pamäte vlastne je...no keď som tam najprv niečo nahral, tak som ho pravdepodobne zavíroval, tak to chcem ešte naformátovať, ak sa to bude dať

daliborh: vďaka, skúsim

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 7. 2009 09:15
od Jaronimo
no, súbory, čo som tam nahral vyzerajú, že sú nepoužiteľné...neviem, či prehrávač robí nejakú konverziu alebo niečo také, ale ani pesničky a podobné veci nie je možné prehrať v prehrávači, tak neviem...písal som už predajcovi, uvidím, čo napíše

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 7. 2009 09:17
od KineCZek
Co by napsal. Vymeni 30GB omylem prodanou verzi za 8GB. :lol: A bude se tvarit, jak to bylo deeesne porouchane. :lol:

Re: má to byť 8GB, ale ukazuje 30GB..?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 7. 2009 10:48
od cajovnik
Jaronimo píše:pravdepodobne zavíroval,



Zavíroval prehrávač ?