od Likas 14. 2. 2011 16:04
Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové téma a rád bych se zeptal na jeden problém, který mě momentálně potkává.
Je to zhruba dva měsíce, co mi zatuhl počítač a po restartu nechtěl najet. Nechtěl najet ani ve stavu nouze, ani v poslední známé konfiguraci, tak jsem přeinstaloval Windows. Ale teď, zhruba co dva tři týdny se situace opakuje, aniž bych tomu zavdal nějakou příčinu, vždycky se ohlásí "modrá smrt" a po restartu už znovu do Windows nenajedu. Zajímavé je, a proto to píši do fóra o harddiscích, že při reinstalování Winů mi to ukazuje, že všechna data na nesystémových discích (E,F,G) jsou nedotčená ( a po reinstalaci opravdu jsou v pohodě ), zatímco disk C (systémový) je totálně smazaný ( při nabídce formátu to ukazuje všech 40GB volných ). Nevíte, jestli je to problém s harddiskem, případně jak bych to mohl otestovat ( už je mimo záruku, data bych si před "pokusy" zazálohoval ) nebo to podle Vás bude problém s jiným hardwarem, případně je to čistě softwarová záležitost, resp. co vyzkoušet, abych se dobral k nějaké odpovědi.
edit: Vlastně "modrá smrt" mě potká párkrát i bez toho problému s celou instalací, a hned se po něm restartuje počítač. Takže kdo ví, jestli je to jen opakující se problém, co postupně systém odrovná .
Díky za každou radu, Likas