Stránka 2 z 2

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:30
od vladimir
Kdo tohle rozplete...

Nehrabal jsi se ve firewallu nebo dalších nastaveních toho routeru, když jsi se pokoušel "otevírat porty", jak jsi psal (což je samozřejmě v rámci vnitřní sítě nesmysl)?

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:43
od Bari007
To nastavení sdílení mezi počítači bych do toho vůbec netahal. Tam je problém úplně někde jinde a raději nebudu říkat, proč konkrétně to nejde, protože původní problém to nijak neřeší a pravděpodobně by tím vznikla jen další možná komplikace a zmatky...

Zkusil bych resetovat router do továrních nastavení a začít znovu...Nešťourat se ve firewallu, nešťourat se ve směrování portů, nastavit jen to nejnutnější (WAN, LAN, WiFi) a vyzkoušet.

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:52
od Veider
Firewall na routeru mam disabled, fakt to nechápu. Divná je i ta nefunkčnost sdílení mezi PC a NTB.

Zkusím teda tovarni nastaveni routeru.

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:56
od Bari007
Nefunkčnost sdílení PC a notebooku nemá s původním problémem nic společného. O sdílení ve Windows 7 je téma ve FAQ sekce Windows 7 - viewtopic.php?f=1864&t=1100933
Pokud to ale nepotřebuješ mít funkční, tak to do tohoto problému netahej a nijak to nespojuj s původním problémem, protože v tomto případě je řešení zcela jasné a jednoduché, na rozdíl od původního problému.

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:57
od Veider
OK to sdílení beru jako tresnicku na dortu az se mi povede rozbehat ten pristup na d-link

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 21:58
od Bari007
To je rozumný postup ;)

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2011 22:15
od Veider
Tak tovarni nastaveni routeru probehlo, jedine co jsem nastavil je jmeno WIFI site a heslo, vysledek je vsak nemenny, stale neni D-link videt na jinem nez stolnim PC

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 5. 2011 08:47
od vladimir
že není vidět, není podstatné, důležitá je základní diagnostika sítě: ten ping z laptopu na úložiště se rozběhl?

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 5. 2011 19:11
od Veider
Zkoušel jsem pingy z firemního i s domácího ntb s Win7 a Vista, nechápu co tam dělá to 192.168.2.101 a 192.168.2.102. Žádnou takovou adresu doma nemám

http://imageshack.us/photo/my-images/690/pingdr.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/40/ntbr.jpg

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 5. 2011 22:40
od Bari007
Aha, tak se možná dostáváme k jádru věci...

Ukaž ipconfig /all na všech počítačích.
Ukaž obsah hosts souboru na všech počítačích.
Spusť ipconfig /flushdns na všech počítačích.

Re: D-Link DNS-320

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 5. 2011 08:00
od vladimir
Veider píše:IP úložiště mám: 192.168.2.9
Router: 192.168.2.1
PC: 192.168.2.103
NTB: 192.168.2.102

Veider píše: nechápu co tam dělá to 192.168.2.101 a 192.168.2.102. Žádnou takovou adresu doma nemám

Tak se rozhodni. Máš nebo nemáš tyto IP-adresy v síti?