od Pnck 30. 12. 2015 12:01
Také jsem si naběhl s těmi 256 GB flash disky. A to jsem si dokonce koupil 3! Až včera jsem zjistil, že se na ně nedá uložit víc než asi 5 GB. Zajímavé ale bylo, že dokud byl v USB portu, tak jsem na něm vytvořil složku, do ní nahrál dalších 5 AVI o celkové délce 1.5 GB a ty šly normálně spuštět! Když jsem však disk vytáhl a opět zasunul, tak složka i těch 5 AVI bylo pryč. Tak jsem ho chtěl přeformátovat a ejhle, mé XP SP3 mi nabídlo jen 249 GB, systém exFAT, prostě jiné volby nešly nastavit. Po hledání na NETu jsem stáhl utilitu HP USB Disk Storage Format Tool, který mi nabídl FAT32 i NTFS, tak jsem zkusil FAT32. Formátoválo se dlouho, flashka byla rozpálená, ale po skončeném formátování jsem ji chtěl znovu přeformátovat přímo systémem XP, ale opět tam bylo uvedeno těch 249 GB a exFAT systém. To už jsem se n....l a v HEX editoru jsem vymazal asi 300 MB sektorů počínaje MBR. Když jsem ho pak strčil do USB, tak ho systém zobrazil jako nové písmeno, ale byl nedostupný, ani nabídka vlastnosti či formátu. Tak jsem ho strčil do tabletu s Androidem, který zobrazil neznámé zařízení, ale ve správci se objevil jako sdkarta2, kde jsem našel i formátování, tak jsem ji naformátoval. Žádné volby k tomu nebyly. Po opětovném připojení k PC se objevilo písmenko nového disku, ale s opětovným systémem exFAT a 256 GB! No jsem blbec důchodce, který chce ušetřit...
Tak si na ně nahraji alespoň eknihy.