Stránka 1 z 1

Transcend 370S

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2017 17:38
od Rmann
Ahoj, mám TS512GSSD370S jako systémový disk a mám podezření, že je vadný. Projevuje se to tak, že při pár minutové zátěži (stahování přes utorrent cca 12,5MB/s (100Mb) + sledování videa + prohlížení netu) zamrzne celý komp, hučí zvuk a buď po sekundě nebo po pár sekundách celý komp spadne - resetne se. Dřív jsem tohle nepozoroval, až od doby, co jsem si ho před rokem pořídil. Teďka mi to třeba spadlo celé 2x za 10 minut. Transcend SSD Scope, HD Tune, HD Sentinel tvrdí, že disk je ok a i ostatní disky jsou ok (M4-CT128M4SSD2, ST1000DM003-1CH162, ST31000524AS). 370S mám jako systémový, data a programy mám na ostatních discích. Volné místo na disku mám 50-100GB.
Otázka zní, čím disk otestovat aniž bych ho musel formátovat a tak všechno reinstalovat? podle HD Sentinelu byla maximální teplota toho disku 42°C, průměrná je 27,29°C. Doba provozu 36 dnů (100% chybný údaj), cyklů start/stop 524.
CPU i5 3570K@4,08GHz, 16GB RAM, MSI GTX 1070 Gaming X, 520W Seasonic S12II. Windows 10 Pro MSDN (licence ze školy)
Díky

Re: Transcend 370S

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2017 17:49
od r34ktor
Při chybě disku obvykle OS spadne do BSOD, nebo zamrzne.

Vlož sem kompletní SMART všech disků.

Také zkus chování PC po nastavení CPU na tovární takt.

Re: Transcend 370S

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2017 19:46
od malay
Pokud máš podezření, tak ho reklamuj. Už jsem se s vadným Transcend 370S setkal. Nezpůsoboval mi sice BSOD a v Transcend Scope se tvářil jako 100% zdravý, ale přesto byl vadný.

Re: Transcend 370S

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2017 20:16
od soban
Taky bych skontroloval zdroj.

Skus ostatní HDD odpojit od napájení zda potom OS zase spadne.

Re: Transcend 370S

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 5. 2017 07:56
od Milanr1
Chybný předpoklad:
Rmann píše:TS512GSSD370S jako systémový disk a mám podezření, že je vadný.

Co s tím?
Nabootuj Live OS a testuj.
Našel jsi nějakou závadu?
A/ NE:
=> chyba je v nativním OS.
B/ ANO, konkrétní:
=> vyměň vadný hw.
C/ Ne, Live OS taky padá:
Otestuj všechny součástky na pracovním stole.
Začni zdrojem.