Stránka 1 z 1

Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 10. 2018 14:48
od vanhouten
Zdravím,

v tomhle oboru moc neumím chodit proto se zeptám.

Mám v PC 3Tb disk (pracovně nazvu disk A), koupím druhý disk (disk B) s tím, že bych chtěl aby se zrcadlily. Jak to funguje po zapojení? Na disku A mám cca 2 TB dat. Když připojím disk B v režimu RAID 1, nakopírujou se tam data z disku A automaticky? Počítám, že ano, ale raději se ptám ať něco nezesloním.

Díky :-]

Re: Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 10. 2018 14:58
od Milanr1
Nepochlubil ses typem diskového řadiče.
Co s tím?
RTFM k diskovému řadiči!
Btw:
Jestli používáš parodii na RAID řadič integrovaný v chipsetu Intel Z77, tak na to rovnou zapomeň. Méně spolehlivý diskový řadič už neexistuje. :-/
Resp. to platí pro všechny diskové řadiče od Intelu.
V nových MB je naštěstí už nenajdeš.

Re: Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 10. 2018 15:55
od vanhouten
Z77 = nemožnost RAID 1? Nebo možnost, ale... ?

Nemám to na server, který by v případě failu znamenal globální apokalypsu. V případě, že Z77 je tak extrémně neschopný, mám raději rešit nějaké zálohy skrze USB 3.0 na ext. disk?

Re: Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 10. 2018 17:36
od KineCZek
1ú kdyz necemu nerozumim (nevim, co to dela a jak), sverim to nekomu, kdo tomu rozumi (cti: ne foru, ale firme), obzvlaste pokud nechci prijit o data.

No a pak zalezi, jak k tomu chces pristoupit. Jestli pres IRST, nebo pres Windowsovsky spravce disku.

Re: Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2018 09:43
od vanhouten
1) firmě zasadně nesvěřuju, raději si to dokurvím sám
2) je mi jedno jak, jestli přes intel RST nebo win - požadavek je ať to funguje
3) zatím všichni píšou o manuálech, firmách kterým to svěřit, o tom, že na řadič na Z77 je parodie, který už nových desek není atd., ale zatím nikdo neodpověděl na jedinou jednoduchou otázku, kterou jsem položil :roll:

No nic. díky za pomoc, zkusím to jinde :tleskani

Re: Připojení druhého disku do RAID 1

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2018 10:11
od KineCZek
Zkrátka přes irst o data přijdeš, budeš mít hw RAID pole. Přes správce bude mít sw RAID, ale nepřijdeš o data.