Stránka 1 z 2

HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2020 21:24
od tajnik
Ahoj, má tu někdo zkušenost s úspěšným obnovením kapacity disku? HDD 1TB má po klonování Clonezillou z SSD 120GB jen těch přenesených 120GB, zbytek disku není viditelný - přístupný ani v Ubuntu - Disky Gnome, GParted, ani v diskovém manažeru ve W7, ani Diskpartu. Nějaké rady už jsem vyhledal, MiniTool Partition Wizard nainstaloval, dělal jsem formát, clean, měnil velikost oddílu, ale nic nepomohlo, pořád má jen 120GB. Disk už je teď prázdný. Klonoval jsem SSD dualbootovací systémový disk, kde je Ubuntu a W7, abych měl víc místa na programy, což se nepovedlo. Každá rada nebo navedení dalším směrem vítány. Díky.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2020 22:58
od Emil Pastelka
V diskovém manageru se podívejte, zda-li disk není Dynamický viz obrázek, disk 1.
Obrázek

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 06:55
od tajnik
Je základní - basic.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 06:59
od Milanr1
Nesmyslný postup:
tajnik píše:HDD 1TB má po klonování Clonezillou z SSD

= návrat do minulého tisíciletí.
Nepochlubil ses žádným smyslupným výstupem:
Kód: Vybrat vše
Diskpart
list disk
Diskmgmt.msc

Co s tím?
1) Pořiď větší SSD.
2) Klonování svěř někomu zkušenějšímu.
3) Nezapomeň ihned po klonování odpojit původní SSD a do stejného portu zapojit nový.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 07:23
od tajnik
Disky:
disky.gif

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 07:29
od saruman
FAT32 naozaj v roku 2020?

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 07:31
od tajnik
Milanr1 píše:Nesmyslný postup:
tajnik píše:HDD 1TB má po klonování Clonezillou z SSD

= návrat do minulého tisíciletí.
Nepochlubil ses žádným smyslupným výstupem:
Kód: Vybrat vše
Diskpart
list disk
Diskmgmt.msc

Co s tím?
1) Pořiď větší SSD.
2) Klonování svěř někomu zkušenějšímu.
3) Nezapomeň ihned po klonování odpojit původní SSD a do stejného portu zapojit nový.

OK. Dá se teď dělat něco s tím diskem, který jsem doku*vil?

-- 28. 4. 2020 08:34 --

saruman píše:FAT32 naozaj v roku 2020?

Naozaj, ako výsledok pokusu podla jednej z rád na netu. Disk je prázdny vo stave pokus-omyl. Vždy sa to dá zmenit, hej?

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 07:50
od saruman
Pravé tlačítko myši na Hitachi a vyber odstrániť zväzok. Potom naformátuj na NTFS.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 07:53
od tajnik
To už jsem dělal několikrát oběma směry. Velikost disku zůstává stále stejná.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 08:03
od polda
Také jsem se tím loni trápil. Bohužel si nepamatuji přesně kde co jak a který program. V každém případě tam musel být výběr klonuji na větší disk, jinak se dělo to samé co tobě.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 10:00
od Emil Pastelka
Narazil jsem na podobný problém a uživateli pomohl postup, kdy ve Správě disků na postiženém oddílu zvolil Zmenšit/Rozšířit svazek. Došlo k přepočítání a objevil se zbylý prostor.

Jinak, diskpart spouštějte z příkazové řádky vyvolané jako administrátor.
list volume
select volume "číslo vašeho disku"
extend filesystem

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 10:44
od tajnik
Zkusím, i když už jsem to taky marně zkoušel, ale možná ne z příkazové řádky.
---------------------------
Kdysi, někdy před 26 lety, tedy opravdu v minulém tisíciletí, jsem v DOSu s diskem a jeho velikostí poprvé laboroval pomocí nějaké dávno zapomenuté utility s grafickým rozhraním, tenkrát úspěšně. Že by dnes už pro Linux ani Windows nic takového nebylo?

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 11:02
od Pytlík
Těch programů jsou mraky. Já (z mnoha stejně dobrých) preferuji Partition Wizard, na stránkách Minitool najdeš i jeho bezplatnou verzi.

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 11:20
od tajnik
Díky, zkoušel jsem včera ve verzi 7. Bohužel, ani tohle nenačte disk fyzicky po sektorech, jen načte tabulku=120GB, víc nevidí...našel jsem nějaký DISKSPY, z roku 2000, ten by měl načíst celý disk, ale má se to bootovat z diskety, kterou neprovozuju.

-- 28. 4. 2020 12:31 --

Emil Pastelka píše:Narazil jsem na podobný problém a uživateli pomohl postup, kdy ve Správě disků na postiženém oddílu zvolil Zmenšit/Rozšířit svazek. Došlo k přepočítání a objevil se zbylý prostor.

Jinak, diskpart spouštějte z příkazové řádky vyvolané jako administrátor.
list volume
select volume "číslo vašeho disku"
extend filesystem

Provedeno. EXTEND neprošel pro nedostatek místa, SHRINK zmenšil oddíl na 3GB, nyní v NTFS, zbytek disku je neobsazený, dohromady stále využitelných jen těch necelých 120GB. Asi nadráždím disketovou jednotku a zkusím archivní DISKSPY :-) .

Re: HDD 1TB má po klonování jen 120GB

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2020 11:32
od r34ktor
Dej sem screenshot z nějakého "normálního" správce oddílů - např. EaseUS Partition Master Free.