Intel Optane (Aktivace)

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Marketa1986 13. 1. 2021 15:11

Zdravím,

jsem pěkně naštvaná :grr: Koupila jsme si Intel Optane a nejde mi to aktivovat. Nevíte proč? Nevíte o nějakém návodu v CZ?

Obrázek

Obrázek

přes příkazovou řádku delete partition v diskpart to funguje, ale při finálním vytvoření to hlásí help/intel a chybová hláška cosi...

Funguje mi pouze Intel Optane paměť jako disk (nahraju tam data, ale tím to končí)

Ráda bych 7200rpm disky 4x Toshiba P300 donutila "jet" díky Optane rychleji. Jak to mám aktivovat? Co dělám špatně?

Jaký příkaz diskpart mám vlastně zadat? Pokud provedu delete partition proč mi skáče hláška s odkazem na Intel Optane?

Hrabu se v tom hodinu a začínám bejt z to dost naštvaná. Co dělám špatně?

Děkuji

Markét.... :hm :/ :grr:

-- 13. 1. 2021 15:15 --

Co mam zadat do té konzole disk part při deletepartition? abych to killnula?
Naposledy upravil Marketa1986 dne 13. 1. 2021 16:37, celkově upraveno 1
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod soban 13. 1. 2021 15:25

Já nevím co jsi přesně koupila, ale podle mě to jsou vyhozené peníze, daleko lépe je naprat do PC více RAM kterou můžeš použít jako cache těch HDD a nebo vyměnit ty pomalé HDD za SSD.

Jinak skus prozkoumat toto: Nastavení Intel Optane ve Windows a BIOSu
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marketa1986 13. 1. 2021 15:45

Přesně na tenhle článek jsem koukala před půl hodinkou. Potřebuji poradit s konzolí. Nejlépe experta na diskpart. Tohle je k ničemu. Opravdu člověka, co je EXPERT na tohle. Jinak děkuji, ale ráda bych to rozchodila. Za tento Optane jsme dala 120,- Kč pokud mi pomůže proč z něj neudělat výkon navíc? Abych to upřesnila mám 8TB dat na nich cca. 90% hry STEAM ráda bych tomu přidala výkon navíc. Vím, že to jde. I Obr to tvrdí, ale i on měl problémy a bohužel i já já mám a trápím se tady s tím už asi dvě hodiny... :grr: :grr: :grr:

PS: Kdo mi poradí k provozuschopnému stavu daruji 10 dní FREE na webshare heslo + login... neomezená data!!!
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod soban 13. 1. 2021 16:06

Já nevím moje HW optane nepodporuje, ale SW intel rapid jsem měl nainstalovaný na PC a tam by to mělo jít zapnout a naklikat.

Nevím na co potřebuješ diskpart, jedině na to udělat oddíl a na to nemusíš být expert a naformátovat a pokud je vidět v tom SW ve windows mělo by to jít spárovat s tím HDD.

Jediné co nevím zda ten optane SSD musí být naformátovaný a s oddílem a nebo bez oddílů když ho chceš spárovat s tím HDD.

Jinak máš MB a CPU co optane podporuje?
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marketa1986 13. 1. 2021 16:10

Ano mám 8700K + ASUS PRIME Z370-A mám tam 1TB nvme teď jsme je prohodila ale v UEFI si nejsem jistá, co přesně nastavit. Potřebuji disk part "activation" tady je nutný expert. Já sama nevím co tam zadat abych to obešla. To není úplně pro běžného uživatele, ale je třeba rada od experta co to umí a má zkušenosti. Prosím tedy o odbornou radu. Odměna jistá!

Pls. LAMS, BFU nepsat.

-- 13. 1. 2021 16:22 --

diskpart activation volume RAID 0 4TB

selected disk activated:

Intel optane disk GPT?

Convert GTP ON disk =? Jak nastavit konzolu?

GPT on exit diskpart

ps: potřebuji zanechat data na RAID 0 je to možné při konvertu? Přes diskpart? Začínám šílet :grr: :twisted:

Děkuji.
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod baldo1 13. 1. 2021 16:41

V biose musí byť miesto ahci edane na intel rapid a dat raid
baldo1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marketa1986 13. 1. 2021 17:28

Zkontroluji a dám vědět meda2016. THX
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod Marketa1986 13. 1. 2021 18:31

Provedla jsem změny pro Optane Ready a nakonec mi nešlo spustit Win 10. Zítra to jde na bazoš. Prostě to neumím zprovoznit.
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod Marketa1986 14. 1. 2021 01:01

Tak jsem k tomu sedla ještě jednou a podařilo se mi přes DiskPart a dotaz na svazek a aktivaci a disku na GPT. Restart PC a voala je vidět ale jen jeden disk.

Jenže vzhledem k velikosti dat nebudu převádět disky přes DiskPart. Proto IAStor nešel zapnout, protože "neviděl" žádný disk = OFFOPTANE: OFOTD = Nd a proto ta chr a díky knz je IAStor I V ui funkční.

Tohle už nikdy nechci dělat, ale zároven sem ráda, že nejsem úplně blbá :love:

Obrázek

Rozdíl
Obrázek

Optane se "učí" takže jsem tam nahrála hru ze STEAMU (která obvykle z HDD) se načítá dlouho. Rozdíl tam je jako... takže za mě spokojenost je to takovej "SkyNet" který časem bude ještě lepší :mrgreen:

A to je konec.
HAJIZLE MILSMIR
Marketa1986
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 1. 2021 12:50

To je úplný love Story.

Jen je na prd, že se naučí jednu hru a pak dáš další a jsi tam kde jsi byla. Tohle je naprosto slepá větev...

Ty čísla s CDM jsou ale fakt krásný. Jestli pak to nebude tom, že se ten 1GB testfile vleze na ten optane celej. :D :D
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 24. 1. 2021 13:53

Zalezi, jestli hraje kazdy den neco jineho, nebo projede hru, nechce se ji odinstalovavat, pac se k ni za cas zase vrati... a pak hraje dalsi.

Kdyz jsem nemel dostatecne velke SSD, sla na nej jen aktualne hrana hra, zbytek byl presunuty na plotnu bokem.
Ten presun sice nejaky cas zabere, ale zas tak hrozny to neni, porad zlomek proti stahovani hry.
Ve vysledku mi to pak prijde i sikovnejsi, mas pod kontrolou to, co je na tom SSD
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 1. 2021 14:24

Ten optane funguje jen když budeš hrát jednu max dvě hry. Testoval jsem to, vím o čem mluvím.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Uživatel77 9. 7. 2022 07:28

Oživím tu jedno staré vlákno prosbou o radu.. Při pokusu o aktivaci intel optane mi vyskočí chyba 0xA0070015 nepovedlo se mi nic konkrétního dohledat, krom nějakého návodu na youtube, dle kterého jsem postupoval, ale problém to stejně nevyřešilo.

https://www.youtube.com/watch?v=sYxpVYoS96k

Máte prosím někdo s touto chybou zkušenost?
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 7. 2022 07:50

Mohl bys zkusit taky napasat na jakým HW to ladíš a proč?!
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Další stránka