Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu (vhodnější kategorii na fóru jsem nenalezl). Doteď jsem používal Google emaily, fotky a disk a jsem s tím maximálně spokojený, ale po mnoha letech narážím na 15GB strop. Když se dívám, že podle jejich ceníku bych potřeboval 1x Basic za 600 CZK/rok, 2x Business Standard za 276 EUR/rok a 1x Business Starter 69 EUR/rok, tak je to cca 9000 CZK/rok.
K tomu používám dedikovaný PC na přístup k softům přes RDP. Díval jsem se na možnosti využít třeba VPS místo toho, ale cenově to nedává smysl. Vycházím tedy z toho, že dedikovaný PC musím mít. K tomu mě tedy napadá otázka, zda nevyjde o mnoho levněji na tomto PC provozovat i nějaké vlastní řešení emailů, cloudu na fotky a dokumenty. Samozřejmostí je pohodlný přístup z aplikací v telefonu.
Když to shrnu, tak potřebuji:
- Vzdálený přístup pro několik lidí na PC s nějakými nenáročnými kancelářskými softy.
- 2x email s vlastní doménou, propojeným kalendářem, sdílenými dokumenty a fotkami. Prostor cca 100+ GB/uživatel s možností rozšíření. Vše přístupné i přes aplikaci v telefonu.
- 1x email s vlastní doménou. Prostor cca 20 GB s možností rozšíření.
Zkoušel jsem OneDrive na fotky, kde mám zdarma 1TB, ale to mi nevyhovuje. Další řešení mě napadá PC + NAS, ale opět otázka, zda NAS není k dedikovanému PC zbytečný a nešlo by to vyřešit softem? Trochu se bojím, že hledám něco, co vlastně neexistuje/řešení nebude dostatečně dobré a skončím u toho, že budu platit Googlu a k tomu mít dedikovaný PC na softy.
Existuje něco takového nebo napadá někoho prosím klidně i úplně jiné řešení? Za tu roční cenu, mám za necelé 2 roky zaplacen dedikovaný PC, a proto mi to nedává smysl. Zároveň mi ale Google maximálně vyhovuje. Případně jde sehnat nějaká výraznější sleva na ty Google produkty?