Výměna SSHD za SSD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinus (novy) 7. 6. 2025 16:46

Ahoj,
mám doma starý notebook Asus F756U, už je jen jako záložní a občas si ho půjčí děti na hry. Doteď v něm byl originální HDD, ale už to bylo strašně pomalé. Koupil jsem tedy 1TB SSD, naklonoval jsem HDD a vyměnil. Funguje to zatím bez problémů, ale všiml jsem si jedné věci. V tom notebooku byl SSHD disk, nebo jsem si to aspoň myslel,že to je prostě jeden kus. 1TB HDD a 16GB SSD. Já tam po výměně za SSD ale stále vidím ten 16GB SSD disk. Zde je foto ze Správy disků

https://drive.google.com/file/d/1pjbHTL ... sp=sharing

Tak se chci zeptat, nemůže ten disk v této chvíli už zpomalovat počítač? Pokud se tam budou stále ukládat systémové soubory, tak oproti novému SSD už to může být pomalejší. Kde se vlastně nastavuje, že do toho 16 GB SSD se budou ukládat používané soubory? Dá se to vypnout? Dá se ten disk úplně zakázat, aniž bych to musel znovu rozebírat a fyzicky ho vyndat? A samozřejmě vůbec nevím, kde tam je, nějak jsem tam nic takového neviděl :o))
Díky za rady
Martinus (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 6. 2025 18:39

Mas to tak naklonovane ne? Mel jsi po vymene disku provest cistou instalaci.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 7. 6. 2025 18:55

Technologie se jmenuje Intel Smart Response Technology. Zprovozňuje se kombinací nastavení v BIOSu a SW Intel RST. Více viz http://cwcyrix.nsupdate.info/ftp-archiv ... de_v11.pdf
Pokud není aktivní, tak lze oba disky používat klasicky jako dvě samostatné jednotky.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sodrak 7. 6. 2025 21:15

Prideľte písmeno tomu disku napr. (E) a potom sa pozrite, či tam je niečo uložené.
Sodrak
Junior