Stránka 1 z 1

Instalace Win nemůže najít disk

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:01
od dax
Dobrý den,
rozhodl jsem se přeinstalovat WINDOWS XP Media Center, ale po chvilce mi instalace oznámí že nemůže najít pevný disk. Je možné že je výrobcem (OS byl již předinstalovaný) nějak zamčen? Jde o disk: Seagate Barracuda 80GB 7200 ST3802110A (http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?CD=90301920)
A základní desku: ASUS P5GD1-VM/GL

Díky za odpověď

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:17
od Brendy
Je vidět disk v BIOSu?
Je to ATA takže by vidět bejt měl.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:19
od dax
Ano, disk je vidět v BIOSU. Vlastně vše funguje kromě nové instalace Windows XP.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:27
od dax
Omlouvám se. Ještě jsem se pro jistotu podíval do BIOSu a disk tam vidět není. Je tam jen CD mechanika

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:28
od Brendy
dax píše:Ano, disk je vidět v BIOSU. Vlastně vše funguje kromě nové instalace Windows XP.s/quote]

OK Jak daleko se v instalaci (kdy to píše tu blbou hlášku)?
Pokud na másto kde se instalace ptá na výběr pártions kam má instalovat, tak zkus ten oddíl zformátovat.

PS: Není na tom počítači ještě jinej systém (LINUX)?

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:30
od dax
Jinej systém tam není. Je to hned na začátku. Našel jsem podobný screenshoty, je to podobný jako když nemůže najít SATA disky.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:32
od Brendy
dax píše:Omlouvám se. Ještě jsem se pro jistotu podíval do BIOSu a disk tam vidět není. Je tam jen CD mechanikah/quote]

wow tak jinak.
1)Zkontrolovat nastavení BIOSu. (dneska by mělo stačit všechno nastavit na AUTO.
2) zkontrolovat konektory v disku a desce.
3) Pokud jsou na jedný kšandě - Disk nastavit jako master a dát nakonec kšandy a CD mechaniku doprostřed a nastavit na slave.
4) Pokud máš 80-tku kabel můžeš obojí nastavit na CS (cable select)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:34
od Brendy
Jde o to: dokud nebude disk v biosu nehneš se dál.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:34
od dax
Počkat ale je to možný když se mi z toho disku startujou ty Win co je chci přeinstalovat? Mě to přijde jako blbost, ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:38
od Brendy
dax píše:Počkat ale je to možný když se mi z toho disku startujou ty Win co je chci přeinstalovat? Mě to přijde jako blbost, ne?s/quote]

:shock:
no to je blbost...
Ten disk v BIOSU být musí!
V jednom místě instalace (těsně před spuštěním vlastní instalace) se instalace ptá kam má systém nainstalovat. Tam je ten disk vidět?

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 00:45
od Brendy
Pust si ICQ jsem na 303346108

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2006 01:20
od dax
Já: 262626043 Zrovna sem psal