Problem s SCSI

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Slavek69 14. 5. 2006 23:30

mám problém, který tkví v tom, že mi spady "okna" a já je musel opravit přeinstalací. Po spuštění Win mi oznámily, že nelze spustit Deamon Tools. Vypisuje to tuto hlášku
"Initialization error.
This program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.24 or higher.
Kernel debugger must be deactivated."
což nechápu, když mám Windows XP Professional Servis Pack 2.
Když se pokouším o odinstalaci DEAMONa, tak to nejde a při pokusu o jeho přeinstalaci mi to zase píše
"This program will install SCSI Pass Thruough Direct (SPTD) layer on your computer. WARNING - SPTD is not compatible with kernel mode debuggers (SoftICE, WinDBG etc.)! Please cancel setup if you plan to use kernel debugger on this machine."
Stejnou hlášku mi to vypisuje i při instalaci Alcoholu. Dokonce mi to teď ani nenačítá extérní USB čtečku pam. karet, přitom je nainstalovaná a dle správce funguje správně, jenže se neobjeví v okně Tento počítač. Všechny ostatní USB zařízení pracují správně. Nevíte co s tím? Nechce se mi formátovat disk a vše znovu instalovat.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dannyyyy 17. 5. 2006 19:07

:( mám úplně stejný problém, právě dnes jsem přeinstaloval WIN XP a Deamond přestal fungovat - píše na chlup stejné hlášky. Bohužel mi nejdou ani stahovat fotografie z foťáku připojeného přes USB - ve správci jsou ovladače ok, ale při kliknutí na tento počítač se nezobrazí externí disk F (což byl foťák).....hmm co s tím? Všechny ostatní USB fungují (myš, joystick...). Vypadá to, jako kdyby nedokázal vytvořit virtuální disk....Nejsem ale fachmann, jen běžný uživatel, takže mi asi nezbyde nic jiného než to odnést k servisákovi, ach jo
Mé pc :
MSI K8N Neo4-F, nForce4, skt.939, DualDDR, AMD Athlon 64 3200+ (Venice, socket 939) Box
Seagate 80GB, ST380817AS, BarSATA, 8MB, 7200.7,
ATI Radeon X600Pro 128MB DDR,DVI,TVout,PCIe
512MB DDR400 CL2.5 KINGMAX ORIGINAL
MidiTower IMPACT/black+USB2+TAC1.1+300W Fortron
OEM Windows XP Home Edition SP2 CZ 1pk

Pomůže někdo :oops:
dannyyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dannyyyy 17. 5. 2006 19:07

:( mám úplně stejný problém, právě dnes jsem přeinstaloval WIN XP a Deamond přestal fungovat - píše na chlup stejné hlášky. Bohužel mi nejdou ani stahovat fotografie z foťáku připojeného přes USB - ve správci jsou ovladače ok, ale při kliknutí na tento počítač se nezobrazí externí disk F (což byl foťák).....hmm co s tím? Všechny ostatní USB fungují (myš, joystick...). Vypadá to, jako kdyby nedokázal vytvořit virtuální disk....Nejsem ale fachmann, jen běžný uživatel, takže mi asi nezbyde nic jiného než to odnést k servisákovi, ach jo
Mé pc :
MSI K8N Neo4-F, nForce4, skt.939, DualDDR, AMD Athlon 64 3200+ (Venice, socket 939) Box
Seagate 80GB, ST380817AS, BarSATA, 8MB, 7200.7,
ATI Radeon X600Pro 128MB DDR,DVI,TVout,PCIe
512MB DDR400 CL2.5 KINGMAX ORIGINAL
MidiTower IMPACT/black+USB2+TAC1.1+300W Fortron
OEM Windows XP Home Edition SP2 CZ 1pk

Pomůže někdo :oops:
dannyyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 17. 5. 2006 22:49

Já už ten problém vyřešil. nainstaloval jsem libovolný ovladač SCSI a restartoval počítač. Po restartu mi to našlo jiný ovladač s názvem "hostitelský řadič SCSI nebo RAID" a nainstalovalo mi ho. Pak jsem odstranil ten, co jsem nainstaloval sám a vše je OK.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dannyyyy 18. 5. 2006 17:58

:( hmm tak u mne to nefunguje, že bych dělal někde chybu? Nainstaloval jsem nový ovladač SCSI restaroval a nic....správce ukázal, že ovladač nepracuje správně a to bylo vše .....tak to jsem v čudu....
dannyyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 18. 5. 2006 21:59

Jaký ovladač jsi nainstaloval? Já nainstaloval tento "Adaptec AHA-154X/AHA-164X SCSI Host adapter (non-pnp)". Objevila se mi také hláška, že hardware nebude pracovat správně, ale po restartu bylo vše OK.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dannyyyy 19. 5. 2006 06:07

tak jsem nainstaloval doporučený ovladač a po restartu nic - byl u něj stále vykřičník (zařízení nepracuje správně...) Neměnil jsi nastavení v BIOSU? Já tam mám něco o nastavení SATA - ale vůbec tomu nehovím...Mohl by ses prosím mrknout jestli to máš v BIOSU také a co máš "enabled" a co "Disabled". Moc dík!
dannyyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 19. 5. 2006 11:59

já nemám SATA řadič, ale ATA řadič. S BIOSem jsem nic nedělal. Zkus ještě přeinstalovat Servis Pack 2 a přeinstalovat ovladače na základní desku. Pokud nepomůže ani to, tak už nevím.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dannyyyy 21. 5. 2006 07:48

Tak pomohla reinstalace Windows (Nová instalace), zjistil jsem, že program DEAMOND sám nainstaluje SCSI řadič, takže až budu potřebovat příště reinstalovat (opravit) Windows vím, že se musí nejdřív odinstalovat DEAMOND!
dannyyyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 21. 5. 2006 12:41

Tak to na 100% nepomůže, protože já Daemon Tools odinstaloval a stejně to nemělo smysl. Po reinstalaci jsem ho chtěl znovu odibstalovat a dělalo to stejné problémy. Naistalovat nešel, takže na to nespoléhej.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 21. 5. 2006 12:43

Oprava. Po reinstalaci Win jsem ho chtěl znovu nainstalovat.
Slavek69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek69 22. 5. 2006 21:23

Nový poznatek. Stáhl jsem si soubor winaspi32.dll a šoupnul jsem ho do C:\Windows\System32 a vše se samo opravilo, koukal jsem jako blázen. Možná je to právě tím, že chyběla tato knihovna. Také jsem zjistil, že tento problém může mít na svědomí Nero.
Slavek69
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků