Stránka 1 z 2

Pamět 512

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 08:15
od dunil
Mám triviální dotaz pro všechny přítomné a udělejte si ze mě klidně bžundu, ale poraďte. Jedná se mi o paměť. Mám v počítači 256 a to je již pro mě málo - jistě chápete. Chtěl bych navýšit, ale před prázdninami se mi nedostávají finance. Proto se ptám. Je možnou přikoupit další 256 a získat 512 nebo musím mít jednu paměť s kapacitou 512. Děkuji vřele za odpověď. :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 08:22
od MR_IXO
Strucne: ANO staci prikupit 256MB modul

Podrobne: je to mozne, len si poriadne skontroluj aky typ s akymi parametrami v PC uz mas a snaz sa kupit co mozno najpodobnejsiu.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 08:45
od Shaquille
jen doplnim...

treba DDR a DDR2 jsou hodne podobne (nazvem) ale podstatne se lisi...

Radeji si vem pamet s sebou do kramu a je to ;-)

Shaquille

ještě doplnění

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 11:02
od dunil
Co všechno má být prosím stejné? Mám doma nějaký program, který mi vypíše vlastnosti komponentů. Budu totiž nakupovat přes net, takže mi prodavač nepomůže.

Děkuji

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 11:10
od JIV
tak napis aku mas dosku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 12:22
od Příjmení a jméno
V podtstě stačí typ paměti a frekvence, lépe ještě časování a výrobce.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 12:50
od LUC.key
V podstate potrebujes akorat vdet jestli je to SDRAM nebo DDR (nepredpokladam DDR2) . Vyrobce, frekvence a casovani jsou "vedlejsi" . Frekvence - v podstate dnes koupis uz jen ty rychlejsi coz samozrejme nevadi, pamet se prispusobi v rychlosti te pomalejsi. To same plati pro casovani
I kdyz jsou vyjimky kdy ruzne pameti spolu nechcou spolupracovat, je to male procento.
Napis typ desky, nejlepe jeji chipset

zítra pošlu info

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 14:51
od dunil
Děkuji za odpovědi. Zítra napíšu podrobnější informace. Dnes je bohužel nemám sebou.

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 07:21
od dunil
Dobrý den

Posílám slíbené informace. Doporočte mi prosím, jestli tedy počkat a kupit většía novější a nebo do toho jít hned s touto starou a přikoupit stejně velkou.


Vlastnosti modulu pracovní paměti:
Název modulu Nanya M2U25664DS88B3G-5T
Sériové číslo Žádný
Výrobní datum Týden 27 / 2003
Velikost modulu 256 MB (1 rank, 4 banks)
Typ modulu Unbuffered
Typ paměti DDR SDRAM
Rychlost paměti PC3200 (200 MHz)
Šířka modulu 64 bit
Napájení modulu SSTL 2.5
Metoda korekce chyb Žádný
Obnovovací frekvence Redukovaný (7.8 us), Self-Refresh
Časování pamětí:
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 133 MHz 2.0-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS)

Vlastnosti základní desky:
ID základní desky 07/03/2003-KT600-8237-6A6LYG0QC-00
Název základní desky Gigabyte GA-7VT600(-L)

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 10:21
od LUC.key
mno na chipsetu KT600 tusim dvoukanal neni takze vyber 256 nebo 512MB, 256 uz mozna ani nesezenes. Doporucil bych ti 512ku, bude to sakra poznat.
je to PC3200 tzn. 400MHz DDR s casovanim 3-3-3-8 . Takze vyber cokoliv Kiingston, Kingmax, Corsair, A-Data .... jak je libo. Ale vyhnul bych se tem neznackovym pametem
Popripade na strankach vyrobce urcite nejdes list kompatibilnich pameti pro tvou 100% jistotu, i kdyz pameti ktere tam nejsou na 98% pojedou taky...

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 14:08
od dunil
Můžu použít třeba tuto?

http://cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=S ... tegoryId=0

tzn - 400 MHz

- nebo - jaký je rozdíl mezi 400 Mhz a 333 MHz. Velký???

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 14:13
od Master Awast
Neboj rozdíl není velký a ty paměti se srovnají samy na stejnou frekvenci a to tu nižší, o výkon se neboj, skoro to nepoznáš (nepředpokládám, že bys taktoval)....ideání by bylo to rovnou v krámě vyzkoušet....

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 14:19
od LUC.key
mno v podstate takhle: ...nevim co tam mas za procesor ale tipuju nax 166MHz FSB, to znamena ze v synchronnim rezimu ti ty 400MHz pameti pojedou stejne "jen" na 333MHz ... ale zato s lepsim casovanim - to sam vidis na tom vypisu v tvem predchozim prispevku. V podstate se vubec nevyplati dnes kupovat jinou (pomalejsi) pamet nez 400MHz i kdyz v tve desce na sve max frekvenci nepojede
Jinak znacku Zeppelin vazne neznam :?: :!:

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 14:30
od dunil
Takže nakonec, pokud to tedy správně chápu, koupím 512,400 MHz a starou vytáhnu a prodám v bazaru.

Pro info ještě procesor:

Vlastnosti CPU:
CPU typ AMD Athlon XP, 1533 MHz (11.5 x 133) 1800+
Označení CPU Thoroughbred-B
Krokování CPU B0
Sada příkazů x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 Code Cache 64 KB
L1 Datová cache 64 KB
L2 Cache 256 KB (On-Die, Full-Speed)

Technické informace CPU:
Typ pouzdra 453 Pin PGA
Velikost pouzdra 4.95 cm x 4.95 cm
Transistorů 37.6 Milion
Výrobní technologie 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Plocha tělesa 84 mm2
Napětí jádra 1.50 - 1.65 V
I/O napětí 1.6 V
Typický příkon 44.0 - 64.0 W (V závislosti na taktu)
Maximální příkon 48.5 - 74.3 W (V závislosti na taktu)

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 6. 2006 14:53
od LUC.key
tu pamet si tam muzes klidne nechat a provozovat ji s tou novou... :) 768MB je celkem slusne ...poznas to :)
Muze se stat ze ta pamet nebude chtit pracovat s tvou deskou nebo druhou pameti ale ta sance je hodne mala. Kazdopadne kazdy solidni obchod ti ji v pripade nefunkcnosti vymeni, takze bez obav