Stránka 2 z 2

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 19:57
od Pytlík
Jankope, nemáš pravdu s tou připraveností kabelů. Připraveny jsou pouze ty kabely, které mají u jednotlivých konektorů nápisy Master a Slave.
A pro Luboše: Na HDD i na CD máš jumpery, pomocí kterých nastavuješ zařízení jako Master (zkratka MS), Slave (SL) nebo Cable Select (CS). Pomocí toho nastavíš mechaniky tak, aby na jednom kanále IDE bylo jedno zařízení Master a jedno Slave. Pokud je na jednom kanále pouze jediné zařízení, potom se zpravidla nastavuje jako Master (pozor, disky WD mají pro případ osamoceného Mastera rozdílné jumperování).
Pokud máš na kanále mechaniky(nebo jedinou mechaniku) nastavené na CS, je potom nastavení Master/Slave dáno polohou na kabelu - Master je na konci kabelu (je také proto označen jako Master) a Slave je na prostředním konektoru. Musí to být ale kabel k CS určený, tzn. musí mít u konektorů označení Master a Slave.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:07
od jankop
S tím Pytlíku nesouhlasím, protože HighDensity kabely jsou konstruovány na Default CS. Na nějakém nápisu vůbec nesejde. Co se budem dohadovat, vem si nějaký kabel a podívej se. PIN 28 šedého konektoru tam prostě není. Na HiDe IDE kabelech by se měl zásadně používat CS.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:17
od jankop
Jakou barvu mají konektory na tom kabelu? Neříkej že nemají žádnou barvu, to není správná odpověď!

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:26
od Luboš
jankop píše:Jakou barvu mají konektory na tom kabelu? Neříkej že nemají žádnou barvu, to není správná odpověď!

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:28
od jankop
No a máš ten disk zapojen na černém konektoru?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:29
od Luboš
jankop píše:No a máš ten disk zapojen na černém konektoru?o/quote]

ano

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:35
od jankop
V tom případě, musíš mít špatně jumpery na tom disku. Dávej si ale pozor, raději si na ten primární kanál nedávej zatím další zařízení, než si to vyjasníš. Pokus se prosím popsat, co tedy máš na disku nastaveno.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 20:55
od Luboš
jankop píše:V tom případě, musíš mít špatně jumpery na tom disku. Dávej si ale pozor, raději si na ten primární kanál nedávej zatím další zařízení, než si to vyjasníš. Pokus se prosím popsat, co tedy máš na disku nastaveno. /quote]

Nastavené na HDD ? Neviem - je tam vľavo zapojený IDE kabel, v strede nejaké konektory a na kraji zapojený zdroj.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 21:08
od Pytlík
Mám tak trochu pocit, že si z nás Lubošek tak trochu dělá *****, jestli on to není přvlečený Mirek. Lirtuji, že jsem reagoval.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 21:12
od mungo
no - modrý IDE konektor do základní desky je na tom 40-ti žilovém IDE 100 kabelu, na 80-ti žilovém IDE 133 je zelený.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 21:13
od jankop
Neznám Mirka, ale asi máš Pytlíku pravdu.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 21:39
od jankop
Co je to 40-ti žilový IDE 100 kabel?
Na 40-ti žilovém IDE kabel jsou téměř vždy černé konektory.
A jinak je u 80-žilového kabelu uspořádání barev podle standardu jak jsem popsal. O zelené není řeč. A pro Pytlíka doplním, že kabel HiDe podle standardu musí podporovat CS, jak jsem si ověřil.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2006 22:00
od Luboš
Neviem chlapci, o čo vám ide, no nevadí. Človek sa učí a srandu si nerobím. Vybral som HDD a na tom jumpery v strede sú štyri + štyri konektory a nad sebou. HDD je nastavený tak, že tá záslepka (neviem správny názov) je na dvoch konektoroch v poradí tretí zľava
: : /:/ :
asi takto.
Na HDD (Seag. Baracuda) je jeden z nákresov s popisom
/:/ : : : master-on, slave off

A ďalej ?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2006 15:31
od Luboš
Aj napriek vášmu hlúpemu záveru, ďakujem za pomoc, už som to urobil.