Gigabyte ga-p35 ds3

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod janyX 6. 10. 2020 21:36

Mam nasledujucu MB Gigabyte ga-p35 ds3 s CPU Intel xeon 5460.
Tuto dosku s CPU som kupil z druhej ruky asi pred 5 rokmi na bazose a vsetko fungovalo bez problemovo.
Mam tam dualboot win7 a linux
Dnes som tam chcel nainstalovat win 10, ale pri bootovani s USB kluca sa na chvilu ukazalo win 10 logo a potom uz len blackscreen a bikajuci kurzor.
Hladal som informacie preco to nejde a nasiel som rozne navody, dokonca, niekto pisal, ze tato MB nepodporuje win 10 a jednoducho to nepojde.
Iny pisali, ze je potrebne nejake mikrokody, niekto radil nejake zmeny v biose atd ...
Co som vedel, to som skusil a to bolo nastavit bios do default nastaveni.
Kedze win10 sa mi nepodarilo nainstalovat, tak som tam nechal win7 a linux. Teraz vsak pri starte ide vetrak na CPU do otacok a zrejme ide aj na plny vykon. Potom ked uz je nabehnuty OS, tak sa ustali, ale predtym to tak nebolo. PC startoval pekne potichu.
Zrejme v biose bolo nieco nastavene a teraz, ked je to v defaulte, tak to robi ten problem.
Kedze nastavenie v biose nepoznam, neviem co mam kde nastavit aby to bolo OK.
Naposledy upravil janyX dne 6. 10. 2020 23:31, celkově upraveno 1
janyX
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 6. 10. 2020 22:25

http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... support-dl
Manual English v.1003, strana 48, vyzkoušej nastavit Method Legacy.
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod janyX 6. 10. 2020 23:31

Tuto moznost tam nemam
janyX
Junior

Odeslat příspěvekod janyX 7. 10. 2020 08:06

5 rokov to fungovalo vsetko super. Zrejme to chlapik mal nastavene v BIOSE aby to fungovalo. Teraz ked som dal BIOS do default, tak je to na nic. Pri obycajnom otvoreni google chrome ide vetrak mozno na 80% a CPU tiez. Vobec neviem co by som mal v BIOSe nastavit, ale urcite je problem v BIOSe (je tam posledny F14).
janyX
Junior

Odeslat příspěvekod janyX 7. 10. 2020 09:23

Takze je to vyriesene. CPU je podrebne podvoltovat. Default je nastavene na auto (cca 1,2V) a teraz som dal na 1,125V a teraz je to OK
janyX
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 10. 2020 20:55

Jsi dobrej!
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod janyX 16. 10. 2020 09:27

vyhladal som si mailovu komunikaciu, ked som tuto dosku v bazare kupoval a predavajuci sa o tom zmienoval. Vtedy som to ignoroval, lebo vsetko fungovalo k mojej spokojnosti. Teraz som v mail komunikacii nasiel, ze CPU musel kvoli nizsej zatazi podvoltovat. A ono to zabralo (nastastie maily ktore sa niekedy mozu hodit nevymazujem a kedze fulltextove vyhladavanie v schranke funguje, ta k som to vyuzil).
janyX
Junior

Odeslat příspěvekod adaz007 19. 10. 2020 14:32

Z toho plyne jedna věc. Nehrabat se v něčem, čemu nerozumíš...
adaz007
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků