update biosu

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 20:10

Zdravím,
chtěl sem aktualizovat bios, stáhnul jsem soubor ze stranek vyrobce, nahral na zformatovanou USB flasku, restartoval sem PC, proklikal sem na flashnuti biosu ale neukazuje mi to zadny nahrany soubor na USB, nevite kde muze byt chyba?
mam zakladni desku od MSI z370 tomahawk MS 7B47, verze biosu 1.00 (z roku 2017)
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 9. 2023 20:15

FAT32?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 20:24

Ano
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 9. 2023 20:38

Před kopírováním si ten stažený zip rozbalil, nebo ne?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 20:53

Jo , rozbalil a nahral jsem tam jen hlavni soubor.
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 9. 2023 20:58

Zkus udělat screenshot hlavní obrazovky BIOSu (obvykle F12), zda se uloží na flashku. Výsledek převěď na JPG a nahraj k dalšímu příspěvku, ať máme jistotu, co máš za desku, a nesnažíš se nahrát nekompatibilní BIOS.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 21:20

Nevim jak se sem vklada obrazek, ale kdyz sem chtel udelat screen tak to hodilo tabulku s hlaskou : not found USB device
takze evidentne to ma problem primo s touto flaskou, kdyz sem vzal jinou, naformatoval tak uz to screen udelalo, tak mozna pujde nacist i ten soubor.
jinak stazeny soubor biosu mam E7B47IMS.1B3 a dle screenu z biosu mam nyni E7B471MS.100
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 4. 9. 2023 21:25

Zkus tu druhou flash. Já minule taky pohořel a pak zjistil, že ta první nefungující měla dvě oblasti. Asi nějaký dřívější pozůstatek.
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 9. 2023 21:28

Ondřej Buráň píše:Nevim jak se sem vklada obrazek

Odpovědět > Příloha (pozor na limit velikosti a rozměrů)
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 21:29

jeste me nepadlo jestli to neni moc velkym evolucnim skokem, vim ze nektere desky meli u verzi biosu napsane jakou minimalni verzi biosu musi mit aby se to dalo aktualizovat, ale pisou to primo na webu, tady nic nepisi , zkusim zitra s tou jinou flaskou, asi to bylo tim.

-- 4. 9. 2023 21:32 --

r34ktor píše:
Ondřej Buráň píše:Nevim jak se sem vklada obrazek

Odpovědět > Příloha (pozor na limit velikosti a rozměrů)

to sem tam úplně přehlédnul :D
Přílohy
MSI_SnapShot.jpg
MSI_SnapShot.jpg
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 4. 9. 2023 21:39

BIOS si stáhl správný. Kroky updatů má třeba ASRock, ale např. u MSI Z77 šlo bez problémů skočit z prvního na poslední BIOS. Maximálně bych prvně zkusil poslední stable verzi (až potom betu).
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondřej Buráň 4. 9. 2023 21:42

Ok, diky
Ondřej Buráň
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gman 14. 4. 2025 09:27

Mám desku GB B550 AORUS ELITE V2 a někde jsem se dočetl že bios končící malým písmenem (např.FGd) je pouze beta BIOS. Hlavní verze má údajně jen dvě velká písmena. Zde je poslední verze FF z 22.03.2024. Nejnovější dostupná je FGg z 11.03.2025. Co je na tom pravdy?
gman
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 4. 2025 11:02

1oo%
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 4. 2025 13:30

Klidně aktualizuj. Deska má Q-Flash Plus, takže vyjma potenciálních bugů se není čeho bát. A když se něco vyskytne, prostě se vrátíš ke starší verzi.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý