Stránka 1 z 1

Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 10. 2009 20:33
od Saker
Ahojte,

mam otazocku. Dnes poobede som zapol pocitac a nenabehol. Disky nieco robili, ale obraz nikde. Skusal som to znovu a znovu a nic. Maximalne v uvode sa ukazalo ze stlac DEL pre setup, ale do biosu som uz nedostal.

Tak som ako poslednu moznost skusil reset CMOS. Stlacil som to tlacitko, vedla neho sa nieco rozzhavilo do cervena, zacmudilo sa z toho a odvtedy to uz nevypisuje nic, ani to nepipa :-)

Ja to vidim na dosku, vas nazor :?:

Vdaka

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 10. 2009 20:35
od Dodo677
odpojil si pc ze sítě při resetu? nenechal si jumper v "mazací pozici"? :lol:

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 10. 2009 20:40
od Saker
tam ziadny jumper nie je, iba reset tlacitko...no, ak si dobre spominam, tak som vypol vypinac na zdroji...inak, v manuale nikde nie je napisane, ze odpojit zo siete, hm.

Ze by som si to odpalil sam?

PS: Ako sa prejavuje odpalena grafika? To je jedina suciastka ktoru si do noveho PC chcem nechat, a este HDD, len teraz neviem cim mohol byt sposobeny prvotny problem - nabehlo iba ze stlac DEL pre setup, dalej uz som nemal ziadny obraz, a ani do biosu som sa nedostal.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 10. 2009 20:55
od oooooooooo
Kód: Vybrat vše
vedla neho sa nieco rozzhavilo do cervena, zacmudilo sa z toho a odvtedy to uz nevypisuje nic, ani to nepipa

Ten popis zní fakt hrozivě - hlasuji škodolibě pro desku.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 10. 2009 22:22
od Matysek
Ježišikriste .... to je krásný* popis jak z lamer.cz.

Nicméně, deska odešla do křemíkového nebe. Je-li v záruce, tak jí reklauj. Nic jiného (když už to zacmudilo) s tím stejně nevymyslíš.

* Promiň, opravdu promiň, ale já z toho popisu (slovenština je na tohle fakt dokonalá) vyprsknul smíchem kafe na laptop. Dokonalý popis závady.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2009 05:58
od Pytlík
No, pokud se z desky začmudilo, potom pokusem o reklamaci se náš milý pan kolega dopustí podvodu - na tohle se reklamace nevztahuje. Když si uděláš krumpáčem díru do karoserie nového auta, také to nebude uznáno jako důvod k reklamaci.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2009 07:42
od Dodo677
no tohle je spíš ale jako by ti po nastartování bouchl motor nemyslíš? pokud opravdu jen zmáčkl tlačítko reset a něco na desce vyhoří...

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2009 09:03
od Pytlík
No, mezi námi: taky bych se přimlouval za to, aby TOHLE, vzdor různým textům v návodu, bylo uznáváno jako konstrukční chyba. On by to totiž spravil jeden mrňavý omezovací odpůreček (jakých jsou na desce tisíce), na který návrháři pravidelně zapomínají. Obávám se však, že když bude hledat, tak v manuálu ten text, který zakazuje stisknutí toho tlačítka (nebo přemístění jumperu u jiných desek) pokud je počítač připojen na síť (ne jenom vypnut), že ho tam najde. Možná dobře ukrytý, ale bude tam.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2009 10:06
od Petr_S
Kupodivu to tam není:

Clear CMOS Button: SW1
There is a CMOS RAM on board that has a power supply from external battery to keep the system configuration data. With the CMOS RAM, the system can automatically boot OS every time it is turned on. If you want to clear the system configuration, use the SW1 (Clear CMOS Button ) to clear data. Press the button in the middle of the connector top side to clear the data.

Re: Reset CMOS odpalil dosku??

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2009 21:50
od Saker
No, netvrdim ze som IT technik, ale uz som si zlozil 2 pocitace a fungovali bez problemov, takze priblizne viem ako to tam funguje.

Zobral som manual, precital som si, stlacil som, zacmudilo :) nejako mi prislo samozrejme ze to tak staci, lebo v manuale o vypnuti PC fakt nic nie je - minimalne nie pri popise toho tlacitka. Tak ci tak, doska uz v zaruke nie je, a pocitac nesiel nabootovat ani pred tym odpalenim, iba mi nie je jasne kvoli comu. V zasade to ale bola bud graficka karta, alebo doska. Ale kedze obcas mi to pri bootovani ukazalo bootovaciu obrazovku, tak by som si ako laik tipol dosku, neviem. Uz je to aj tak jedno...

Snad sa aspon niekto pouci, ze CMOS reset nemackat ak je PC v zasuvke :)(medzi nami, ked som si to po sebe precital, a ked som to vravel kamosovi, tiez som sa pobavil, znie to dost presne...)