Asus Striker II - problem s bootovanim

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Saker 29. 10. 2009 22:41

Ahojte,

mam taky problem s doskou Asus Striker II, socket 775. Zlozil som si pocitac, nainstaloval som system, vsetko islo...predvcerom. Na druhy den som ho zapol a nenabootoval, tak som dal restart a potom normalne nabehol, vsetko zase fungovalo. Dnes som prisiel, zapol som ho a nic. Na chvilu naskoci to uvodne logo Striker s volbou ze vojst do biosu, ale potom sa strati, obrazovka je cierna. Ked dam del, do biosu sa nedostanem.

Doska ma aj externy display, ktory ukazuje co sa deje, vsetko prebieha ok, tzn. init cpu, init ram, video atd...init ide, a potom ukaze ze errormsg a ostane to stat.

Neviete co by to mohlo byt? Uz som skusal vselico, vratane vymazu CMOS (doska ma na to normalne tlacitko vyvedene na zadny panel), ale nepomohlo.

Najhorsie je, ze to normalne islo a dnes pridem a toto...

Za rady dakujem
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 30. 10. 2009 09:09

Nenapsal jsi hw-sestavu :-/
Bez základních informací lze pokecat jen obecně :-(
Máš tyto možnosti:
1) přestat si věřit a předat PC do opravy odborníkovi;
2) sebrat odvahu, rozebrat PC, vyhodit ze skříně a testovat na stole v základní konfiguraci, tj. zdroj/MB/CPU/RAM/VGA;
pokud se ani v této konfiguraci nedostaneš do BIOSu a CPU není přehřátý, pak:
3) reklamovat MB.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Saker 30. 10. 2009 12:19

Som si to po sebe este raz skontroloval, a podla som to mal dobre zapojene. Navyse doska ma signalizaciu pre CPU, VGA aj RAM-ku a svieti tam indikacia ze je to ok. V zakladnej konfiguracii tiez nejde, ani s inou ramkou...

No na nete som sa docital ze tento problem maju so Strikerom II po celom svete viaceri ludia...takze budem reklamovat.

Je to ozaj skvela doska, ale mozno by som trosku varoval pred tymto problemom, az prilis sa opakuje, co som tak cital na nete.
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Saker 3. 11. 2009 21:16

Tak este jedna otazka...dosku som vyreklamoval, poslali novu. Zlozil som to, a zase to iste! Ja uz fakt neviem, vsetko je to na 100% spravne zlozene, a aj tak, ukaze sa uvodne logo a potom cierna obrazovka...

Co by to mohlo byt?
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Garrett13 3. 11. 2009 21:33

Ja som mal tiez takyto problem a nakoniec vyslo, ze jedna ramka zo 4 vlozenych bola vadna a skratovala system pricom vsetko sa tvarilo akoze ide normalne v zelenom a nedostal som sa dalej ako po uvodnu obrazovku a potom tma. Skus pomenit resp. zapojit ine.
Lenovo T500 + 32" LED Philips + PS3 --------- PS4 :)
Garrett13
Junior

Odeslat příspěvekod Luk1no 4. 11. 2009 21:26

treba skusit jen naflashovat bios jestli se ti tam aspon jednou podari dostat,jinak strikery nejsou az tak dobre. Strasne moc se tam se*ou bridge.. nvidia chipy no.. delam na oprave v asusu a takove problemy sou u tyhlech desek caste
Luk1no
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saker 5. 11. 2009 23:25

Je to uplne cudne.

1.krat, zlozim pc, ide, nainstalujem, ponastavujem windows, vecer vypnem ze ok, na druhy den pridem, zapnem a uz problemovo bootoval, resp. robil to co popisujem...

potom som reklamoval dosku, dostal som novu...

2.krat zlozim pc, ide, nainstalujem, ponastavujem windows, vsetko ide...vypnem, spokojny ze je to ok, na druhy den pridem, zapnem, a zase ten problem

:-l

A zostava je E8400 socket775, Asus Striker II, 2x2Gb Kingston DD3 v duale, 2x sata disk, Fortron 420W zdroj, Asus GF9800 GT 512MB...
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Efas 6. 11. 2009 01:04

Mam uplne stejny problem. Deska je na reklamaci 3 tyden, tak za tyden uvidime. Jinak si me vydesil, ze to dela i nova deska. Co jsem se dival na net, tak je to, mam pocit, dost casty problem u techto desek a to celosvetove...a asus na to asi kasle..klidne ti posle stejnej smejd...no jak myslis asusi :))
Efas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luk1no 7. 11. 2009 20:58

Jako ono je to docela normální od asusu... reklamuj znova... minule sem vyfasoval nový monitor v asusu na servise a 3 monitory měly stejnou závadu že nešlo DVI až 4tý fungoval...
Luk1no
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Efas 9. 11. 2009 22:34

Tak deska je doma, vcera sestaveno a pc se rozjelo, dnes jede taky...tak zatim drzi...Na reklamaci nevi co s tim asus udelal..proste jen opraveno
Efas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saker 15. 11. 2009 18:48

no, vymenene a uz funguje aj u mna :tleskani konecne!
Saker
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků