Stránka 1 z 6

deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:10
od vorryy
Ahojh. Zdá se ,že mi odešla deska.. Nejdříve mě začal hlásilt poruchy hdd a občas mi po restartu nenabíhalo Pc,tak musel opět držením tlačítka vypnutí pc vypnout a pak mi to občas naskočilo. Ale ted už nic. Nic ani nepípá a i Bios se občas sekne. Proto bych se Vás chtěl zeptat ,jakou základní desku pro AMD byste mi doporučovali.
Mám paměti 2×2 gb DDR 2,takže s podporu těchto pamětí. A jelikož nehraji žádné hry,tak by klidně mohlo být i intgrované graafické jádro. A k tomu mám 3 HDD a Jednu mechaniku SAta ,takže by měla mít nejméně 4 sata konektory..
Máte někdo nějaké zkušenosti s nějakou dobrou? Díky za rady.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:30
od KineCZek
KVALITNI desky s DDR2 uz de facto vymrely, az na vyjimky. 785G uz vymrely uplne, 880G jsou jen DDR3.

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1

Tady to vidis, jak to je s dostupnosti. Pouzitelna je POUZE ta posledni z nich. Takze vyber mas jednoduchy - koupit, nebo nekoupit. Vybirat "co koupit" uz nemas z ceho. A u jinych prodejcu to bude stejne.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:41
od vorryy
No to není zrovna optimistické. No mám ty DDr2 něco přes rok. Mám 2×2 GB.

Když bych tedy chtěl větší výběr,tak bych musel tedy přejít na DDR3 plus k tomu dokoupit nové DDR3 pamětia asi tedy i prosecor. ten mám Atlon X2 3600 EE , že?

V tom případě by byl asi výběr lepší. Kdybch tedy upřednostnil ten přechod,tak bys mi taky mohl doporučit nějakou optimální? A k tomu tedy nějaké paměti asi zase 2×2 GB a procesor? Jak říkám hry nehraju ,video nestříhám ,takže nemusí být zase extra výkoná.

Ale docela bych upřednostil grafiku už integrovanou.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:44
od KineCZek
Tak 3600EE je uz leda do muzea. S nim bych se VUBEC nezaobiral, plynule presel na M4A88TD-V EVO, 2x 2GB 1333MHz a Athlon X3 445. Deska neco pres dvojku, pameti litr, proc cca 1600. Aspon Freezera mas? pokud ne, plus ctyri stovky chladic.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... B10108MV01

Vykonove si polepsis cca 2,5x bez pretaktovani. Az toho Athlona pretocis na 3,5GHz, vykon Ti opet o neco naroste. Minimalne trojnasobek stavajiciho. To za pet a pul stoji, nebo ne?

PS: Ten chladic s tou deskou Ti tech 3,5GHz dovoli jako nic.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:54
od vorryy
No ,hezké. Přesně tento chladič mám i ted,takže o to by to bylo levnější. Ta deska vypadá hezky.Jen Asus se mi moc nelíbí. Neměla by podobnou výbavu Gigabyte a nebo MSI?

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 22:59
od skype
Dalo by se to udělat takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 37010XB101
Dá se ušetřit na procesoru - X3 a pokusit se odemknout na Athlon/Phenom X4.
Ještě otázka... jakej máš zdroj? Pokdu nějakej obyčejnej tak přihoď Seasonic 350W OEM.
DDR2 ramky by se daly slušně prodat.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:04
od KineCZek
MSI nedoporucuji, mel jsem s nimi problemy. Pokud mas otazku jake, hledej, na foru to je.

Vec se ma tak, ze tahle mnou linkovana ASUSka je to nejlepsi, opravdu nejlepsi z nejlepsiho, co muzes koupit. Ma sideport, ma USB3, ma firewire, ale HLAVNE ma pro masivni a stabilni pretaktovani CHLAZENOU a dostatecne silnou napajeci kaskadu.

Konkurencni desky jsou hur vybavene, nebo drazsi. A nebo i oboje dohromady, horsi a drazsi. Pokud si ale chces priplatit za nizsi kvalitu, branit Ti nebudu. Jsem uz zvykly, ze kdo co mermo moci chce, necham ho, aby si to koupil.

Mimochodem ta poznamka o zdroji ... dobry napad. JAKY MAS ZDROJ???

PS: X3 440 staci.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:09
od vorryy
Ne ,to já si nechám rád poradit od někoho ,kdo se v tom vyzná. Takže půjdu do této,alespon mi v bedně ubyde másto. mám přídavnbou krtu pro firewire a ještě grafiku 7600gs což asi oproti té co je na desce bude hodně slaboučky odvar,že? S tím abych si to dal do bedny problém nebude. kupoval jsem si novou skřín a vše si sám přendavalal.

-- 30. 12. 2010 22:10 --

nene, zdrij mám Enermax pro 82+ a myslím bud 385 a nebo 425

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:12
od KineCZek
Firewire je na desce, kartu vyhod. Resp. prodej.

7600GS bude asi o kousek rychlejsi nez 4250, ALE 4250 se da (na te "moji" desce velmi dobre, protoze je i dobre chlazeny) taktovat, cimz mu pomuzes o kus vykonu vyse.

Hlavne ale 4250 umi HW dekodovat fullHD video s nulovou spotrebou, nema vetracek ... a vlastne ani nic nezere. 7600 zbytecne zere, zbytecne topi a zbytecne hluci vetrackem.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:17
od skype
Co jsem si vyzkoušel, tak s HD4250 přetaktovanou v BIOSu na 700MHz se dá zahrát celkem dost her na slušný detaily. Bohužel na FHD to není :) . Ale třeba TrackMania se rozjet dá a je to i plynulý... Určitě by šla přetaktovat i víš. No na 890MHz už byla nestabilní. Grafiku musím zase poslat na reklamaci(děkuju Alze, že mi poslala nespravenou kartu), takže si pohraju :)

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:21
od vorryy
No jak píšu ,taktovat nemusím ,protože hry nehraju a na občasné koukání na filmy to stačí bohatě. Jinak ty paměti jsou oproti DDR 2 strašně levné :-)

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:22
od KineCZek
Enermaxy jsou NEJLEPSI desktopove zdroje. Luxusni koupe a urcite se ho nezbavuj.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:24
od vorryy
Však proto jsem si ho kupoval asi před rokem . A k tomu i DDR A-DATA extreme edition 2×2 GB. Ty by se mohli ještě slušně prodat.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:27
od KineCZek
Urcite, hod je na Aukro a mozna dostanes za ne vic, nez co budou stat ty DDR3.

Re: deska AMD s podporou DDR2

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 23:33
od vorryy
No zrovna ted to na aukru studuju. Ono nové stojí snad více,než když jsem je tenkrát kupoval. Já ti mockrát děkuji zy tip. Ještě jsem se chtěl zeptat,jestli bys ještě neměl nějakou radu ,jak Pc doma rozchodit. Zkoušel jsem vypojovat disky ,paměti, resetovat bios ,vyndat baterii a naběhne vždy jen po resetu biosu. To skočím do biosu a nastavím zapnutí USb a potvrdím F10 a už zase nenajede,ale jinak hučí jako kdyby běžel. jen nepípne a monitor je vypnutý