Základní deska se po 10s "restartuje"

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod never 2. 9. 2012 12:07

Po sestavení nového počítače: ( Základní deska: MSI H61M-G35 (G3) Procesor: INTEL Celeron G530 Paměti: Kingston 2GB DDR3 1333MHz / CL9 / 1.5V )

Se hned jak na potvoru objvil problém. Hned při prvním startu (První zkouším vždy jen základ, takže to, co vidíte nahoře, plus zdrij samozřejmě) Se počítač zapne, větráky roztočí, ale okamžitě, po cca 10ti sekundách se deska zrestartuje a opakuje se pořád dokola to samé.

Zkusil jsem vyměnit zdroj, procesor, paměti. Dělá to vždy to samé. Nejpravděpodobnější je možnost, že klekla základovka. Ovšem opravdu nechápu, jak je to možné. Je fungl nová, jsem si jistýý, že při manipulaci jsem s ní taky nic neudělal... Než ji odnesu na reklamaci (a budu muset vysvětlovat strýčkovi a tětičce, jaktože ten nový počítač ještě nemají...) tak se chci ujistit, jestli Vás nenapadá nějaký další možnosti. Resp. jestli jste se s něčím podobným už nesetkali a problém nebyl někde jinde...
Díky
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 2. 9. 2012 12:08

Možná špatně zapojený kabel od zapínacího tlačítka k základní desce.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod never 2. 9. 2012 12:13

Taky jsem nespočetněkrát kontroloval... Tam chyba není.. :/
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 9. 2012 13:59

Zdroj?
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod never 2. 9. 2012 14:17

Zkoušel jsem svůj 550W takže tím to taky není.

Naštval jsem se a zapojil jsem jen základovku+procesor a tlačítko na zapnutí.

Ikdyž (dle očekávání) základka pípala, že nejsou vložené žádné paměti, pořád dokola se restartovala. Takže je to jasné...

No, jsem zvědavý, u MIronetu jsem ještě nic nereklamoval :D
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FlanK3r 10. 9. 2012 16:06

toto desky dělají často s prvně osazeným procesorem. Ohmatávají si ho, ale zhruba po 6-10 restartech pak již normálně nabídnou už normální post...Nicméně u levných desek bývá problém s jejich kvalitou a leckdy se může stát, že prostě smůla na kus.
sestavy:
1)Ryzen 7 1800X, Asus C6H, ROG Strix RX480, 2x 8GB GSKill TridentZ RGB
2)AMD FX 8370@5 GHz, ASUS 970 Pro Gaming/AURA, R9-270x,2x4GB TridentX 2400MHz
FlanK3r
Sponsored by ASUS
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.omas 14. 9. 2012 06:42

Vyřešil jsi ten problém? Mám stejný problém a netuším čím by to mohlo být, je nová deska i procesor, paměti fungujou jinde, zdroj taky. Kde by mohl být problém?
T.omas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FlanK3r 14. 9. 2012 09:23

jak dlouho se ti restartuje? Dal jsi jí "čas"? Poprvé než naběhne je to skutečně zdlouhavé a o nervy až, ale pak se asi na 10. pokus chytne a už jede normálně...A následné starty pak už jsou samozřejmě taky klasické...Jde jen o ten první start v nové sestavě. Případně ještě, jakou máš desku a CPU? Kde jsou osazeny RAM (sloty bliže k CPU a nebo dále od CPU?)
sestavy:
1)Ryzen 7 1800X, Asus C6H, ROG Strix RX480, 2x 8GB GSKill TridentZ RGB
2)AMD FX 8370@5 GHz, ASUS 970 Pro Gaming/AURA, R9-270x,2x4GB TridentX 2400MHz
FlanK3r
Sponsored by ASUS
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.omas 14. 9. 2012 09:51

No zatím jsem na to měl nervy tak max do 10 restartů, ale ještě to zkusím vícekrát. Desku mám MSI H61M-P20 (G3) a Pentium G630, paměti jsou osazené oba dva moduly. Zkoušel jsem s jedním a pak s druhým v každém slotu a taky nic. Zkusím to chvíli nechat restartovat se a pak dám vědět co a jak. Díky
T.omas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FlanK3r 14. 9. 2012 15:30

ty moduly RAM "musí" být ve vzdálenějších slotech (jen pro jsitotu to říkám)
sestavy:
1)Ryzen 7 1800X, Asus C6H, ROG Strix RX480, 2x 8GB GSKill TridentZ RGB
2)AMD FX 8370@5 GHz, ASUS 970 Pro Gaming/AURA, R9-270x,2x4GB TridentX 2400MHz
FlanK3r
Sponsored by ASUS
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tojanie 14. 9. 2012 16:51

skus vytiahnuť baterku na doske možno bios :hm
Tojanie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T.omas 15. 9. 2012 15:01

Zkoušel jsem to nechat restartovat víc jak 20x a pořád nic. Pak i vyndat baterku a stejně nic. Pokud vyndám paměti, deska chvíli píská a pak se resetuje. Už mě nenapadá co zkusit. Max reklamaci desky. Nebo nějaké nápady?
T.omas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmjack 16. 9. 2012 18:37

Takze chybu v postu zadnou neukazuje? Deska nejak pipe nebo ma nejake diagnosticke diody? V manualu byva vyznam.
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T.omas 17. 9. 2012 06:55

Deska nepípne a právěže nemá žádné diagnostické diody.
T.omas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PilsTom 17. 9. 2012 07:32

Zkuste ještě desku zresetovat přes "JUMPER" který bývá u baterie na BIOS. U vaší zakladky je to hned vedle PCI slotu. (JBAT1) Pouhým vyndáním baterie se BIOS nemusí smazat do základního nastavení. Živí to ještě součástky na desce kterým se říká kondezátory. Když se to JUMPEREM zkratujete tak se to vybije uplně ale aspoň nechat raději 10sec s vyndanou baterii. Po té opět zandat. Pak bych zkontroloval ještě všechny pozice jumperů a pinů na desce jestli jsou tam kde být mají a jestli nejsou omylem některý ve špatné pozici některé můžou být ohlé a vzájemně se dotýkají. Třeba JUSB1-3 při jejich zkratování toto může vyvolat restart desky.

Tož nápady. Pak asi již reklamace za předpokladu že je opravdu v pořádku procesor paměť a grafická karta. Některé komponenty v závadným stavu nemusí ani způsobit pípání na desce že je něco třeba s grafickou kartou v nepořádku a způsobí nestabilitu nebo zmíněné problémy. Proto bych opravdu ověřil zda to funguje.
PilsTom
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků